kerana nila setitik rosak susu sebelanga

13:55

Kalau sesapa yang ada baca entry aku yang INI..ni kesinambungan story..bukan aku saja2 nak sambung tapi ada kisah selepas entry aku tu..lepas kes aku ni, aku malas nak kecoh2  so aku senyap je lagi pulak aku tak rugi dari segi RM memandangkan aku tak bayar sebarang deposit..tapi semalam ada seller online yang lain post kat salah satu group yang aku joint..aku bagi nama seller A..dia post 'Sapa penah berurusan dengan dia ni' (nama seller  & link fb seller yang aku penah berurusan tu..aku letak nama seller B)..aku pun apa lagi terus le komen kat status tu..then seller A tanya aku, baper RM dah bayar..aku cakap tak bayar apa pun sebab x konpiden cuma order baju je tapi nak dapat baju tu sikit punya payah..tunggu dari sehari ke sehari, apa ke susah sangat nak dapat baju tu..so terus kensel order dengan seller B. mr hubby syak seller B ni tak beli pun baju2 yang aku order tu, tu yang banyak benor alasan dia..masa hari selasa, seller B mesej aku bitau baju2 dah sampai..then dia ajak jumpa area Kepong lepas berbuka..mr hubby tak berani le,dah ar malam2..kalau dipikir secara logik, patutnya aku yang nak beli dengan dia, dia le usaha untuk hantar kat aku..ni aku plak ikut rentak dia..tapi dah sampai hari Rabu tu baju2 tak dapat2 lagi, esoknya aku kensel order..

Berbalik kepada story tadi so seller A ni bitau,dia dah terkena dengan seller B..duit dah bank in tapi bajunya tak sampai2 lagi kat dia..kalau tak silap seller A ni beli borong jugak..lepas dari komen kitaorg ber2 ni, ramai lagi yang komen..ramai yang terkena jugak macam seller A..duit dah bank in tapi barang tak sampai..ada yang 3 order, 5 order & ramai lagi le, berderet kowt yang dah order dengan seller B ni tapi barang tak post..mintak no tracking tak dapat..aku baca tu,terkejut..aku pun nyaris2 nak terkena tapi nasib baik aku tak buat sebarang deposit kat seller B ni masa order walaupun ada beberapa kali masa kitaorg kontek tu, dia macam suruh buat payment jugak..tapi aku susun ayat baik punya..bukan aku tipu cuma aku nak C.O.D dengan seller B ni sebab aku nak baju2 tu segera..aku ada pending order customer..plus masa seller B mintak deposit aku cam tak konpiden je tapi aku proceed jugak order..sekali nak dapat baju2 yang aku order tu sikit punya payah..dari hari isnin, selasa smpai ke rabu still tak dapat2 gak..conclusionnya aku beli direct kat supplier lain..dapat beli dengan harga lagi murah..masa aku kensel order dengan seller B ni, rasa bersalah sangat tapi bila aku terbaca komen2 seller2 lain yang terkena, terus rasa 'eh, dia ni yang bermasalah rupanye..' alhamdulillah, aku tak menjadik mangsa penipuan dia..ni pun ramai seller tengah mintak refund..tak tau le dapat ke idok..ada seller yang personal inbox ngan aku, bitau penah terkena dengan seller B ni..dapat tu dapat refund tapi jenuh ugut, baru dia bayar..ada yang nak buat report polis..aku tengok ada yang dah bayar kat seller B ni RM400,RM200 lebey & yg lain tak tau ar sebab dorang tak bitau..tapi berderet le komen kat post tu..pagi semalam nama seller B ni naik kat 1 group..malam tadi, naik kat group yang lain plak..post by seller lain yang terkena jugak..ada yang terpaksa refund kat customer guna duit sendiri dulu memandangkan seller B ni tak mo refund duit..katanya dia pun kena tipu dengan supplier..so duit seller2 yang dah bayar kat dia, dia pusing beli ngan supplier yang lain plak..hmmmm..tak tau le betul ke tak????tapi ramai yang mintak refund sebab dah lama sangat, ada yang customer dah kensel order pun so seller2 ni mintak seller B refund duit la..buat apa dia nak post kalau customer dah tawar hati nak beli.

Disebabkan seller jenis macam seller B ni le, ramai orang was was nak beli online..kerana nila setitik rosak susu sebelanga..huhu

You Might Also Like

4 Comment

  1. takutnya..kat Page ape tu..takutla..leh tak gtau sape orangnya..bahaya taw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nissa Kawaii..bagi e-mail, saya bagi link fb seller tu..

      Delete
  2. slm.. akak nk jugak: cbt7860@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Salam dear..okey..nnti akak bgi link fb seller ni..x best nk published kat sini..

    ReplyDelete