Kena Tinggal

11:05

weekend lepas, me & mr hubby balik kampung coz ada wedding adik sepupu aku sebelah abah..gambar wedding tak de coz kitaorg 1 famili kena tinggal dengan rombongan so mood untuk bergambar dengan pengantin kureng..patutnya dah janji konvoi ngan adik ipar abah aku a.k.a bapak pengantin lelaki..kitaorg ni dari pihak lelaki..janji around pukul 12 tunggu kat stesen KTM Ipoh..kitaorg sampai area situ dalam pukul 12.45 t/h..masa sampai tu hujan selebat-lebatnya..try kontek bapak pengantin & mak sedara aku sebab masa kitaorg sampai kat situ tak nampak sorang pun sedara mara sebelah abah.tapi kontek dorang2 semua, sorang pun tak angkat..so kitaorg decide try cari sendiri Dewan majlis tu berlangsung coz mr hubby orang Ipoh, so dia familiar area Ipoh..masa nak gerak dari stesen keretapi tu ada 4 biji keta termasuk keta kitaorg..keta aku & mr hubby lead ler as penunjuk jalan..baru je masuk simpang naik flyover, tak nampak keta abah & adik aku..kol2 nengok abah & adik aku tak pasan kitaorg naik simpang ke flyover tu, dorang terus je..udah sesat larat..masa kontek tu, dah inform abah aku jangan gerak mana2..tunggu je kat tepi jalan..yg abah aku lak, terus jalan..cari punya cari, kontek punya kontek upenye keta abah & adik aku dah masuk area Bandar Ipoh..hambikk ko..lepas jumpa dorang perjalanan diteruskan ke tempat majlis berlangsung..then masa otw tu, baru mak aku dapat kontek ngan adik pengantin, jadiknya dapat le exact nama Dewan tempat majlis berlangsung..alhamdulillah, sampai pun ke Dewan tu..membara je nengok sedara mara belah abah..masa masuk dewan, pengantin tengah makan beradap..mood aku nak nangkap gambor kureng dengan bateri kamera buat hal..pdhal malam sebelum tu, aku dah caj..masa hari majlis tu, snap picture mak & adik ipar aku nak testing kamera, nengok2 bateri dah lip lap lip lap a.k.a maksudnya bateri dah nak kong..langsung tak de mood nak nangkap gambor pengantin..masa jumpa ngan sedara mara belah abah, kitaorg inform b4 tu tunggu kat stesen keretapi & mak sedara aku cakap mmg dorang tunggu tapi sampai kul 12.30t/h pas tu dorang terus gerak..abis tu dorang tak gheti2 ke nak kontek kitaorg..kalau dorang inform boley ar kitaorg terus gerak ke tempat majlis..tak de le kitaorg melangut nunggu kat stesen ketapi tu..dengan hujan lebatnya..sabor je ar aku ngan famili belah abah ni..



You Might Also Like

4 Comment

  1. Sabarlah kak...
    Berkonvoi macam ni...
    Ada yang tak betah nak menunggu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AJ, mmg sabar sungguh..kalau tak sabar,mmg dah patah balik umah..makan nasik minyak kat kedai je..

      Delete
  2. huhuhuuu... kalau dah ramai2 tu memang jadi gitu.. huhuhuu..

    tgk.. kamera pun merajuk gamaknye.. hehhee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue ar pasainya..jangan x tau, kamera pun majuk..tambah2 lak kena tinggal..hehe

      Delete