Peristiwa di Hari Lahir Mr Hubby

09:33

**entry ni patutnya nak publish semalam tapi as usual le kan me, bz**

Semalam mmg sungguh hari yang kelam kabut..Pagi semalam aku ada exam I.T. untuk P.A. di UiTM Shah Alam (Seksyen 17)..nak story pagi2 masa aku & mr hubby still kat umah lagi,elok je aku bukak pintu umah tetiba aku nampak ada something melompat masuk dalam umah..nengok2 kucing..adoiyai,aku menjerit yang kucing tu terkejut..udah mr hubby duk mengejar kucing tu nak suruh keluar..ikutkan nak kuar awal sikit sebab aku dah booking keta ofis untuk amik exam kat Shah Alam ni so nak sampai ofis b4 8.30,exam start kul 9.30..tapi terpaksa gak kuar lambat sebab kucing tu lak main lari2,jenuh mr hubby duk mengejar nak bagi kucing tu kuar..aku,tolong tengok je lah..aku kan penakut ngan kucing..jenuh duk mr hubby main kejar2 ngan kucing tu, penyudahnya dapat gak mr hubby pegang kucing tu, letak kat luar..lepas tu mr hubby suh aku amik beg, terus tutup pintu sbb kucing tu nak masuk umah balik..masa kitaorg gerak nak gi keje, kucing tu still main2 kat perkarangan umah..so biar kan je lah..okey setel part kucing..otw nak datang ofis, ujan dah start rintik2..kitaorg redah jugak..sekali masuk highway LEKAS nak ke Kajang, terus ujan turun selebat-lebatnya..mr hubby mmg dah basah kuyup..aku kat belakang tak baper basah sangat sebab di cover oleh mr hubby kat depan..untung dapat husband badan besor..hehe..so disebabkan kitaorg dah basah expecially mr hubby, kitaorg stop kat tempat rehat area LEKAS tu..tunggu sampai ujan benti..at the same time, mr hubby keringkan baju guna mesin pengering tangan kat tandas pompuan..duk tunggu ujan benti, kul 8.30 baru stop..aku macam dah malas nak gi amik exam..aku plan nak apply untuk exam yg 2nd intake punya..tapi mr hubby cakap,tak pe la dia hantar aku direct ke UiTM Sek.17 tu.kalau aku nak datang ofis pas tu naik keta ofis lak, mmg tak dan le rasanye sbb naik keta confirm2 jalan ke Shah Alam tu jammed..otw nak ke Shah Alam, ujan jugak tapi kitaorg redah je sampai Subang, stop jap isi minyak pas tu aku kol ofis, nak mintak tolong member ofis bagi alamat exam aku kat mana coz slip peperiksaan aku ada kat ofis (aku tak ingat makmal no baper?)..lepas tu mr hubby terus ajak redah je even still ujan tapi renyai2.sampai kat UiTM Sek.17 lebih sikit kul 9.30..nasib baik boley masuk dalam makmal walaupun aku dengan serabut je ghupe, pakai selipar je..orang lain semua bergaya bagai, pakai heels sume..aku sempoi hokayyyy..rasa macam aku le P.A. paling serabai datang amik exam semalam tapi apapun semalam BIRTHDAY MR HUBBY yg ke-23 jugak (sebaya kita..ngeeee)..tq sayang tolong hantar sampai ke UiTM Shah Alam, Seksyen 17..Happy Birthday Sayang..semoga panjang umor, murah rezeki, dipercepatkan kita menimang zuriat kita sendiri & awak happy selalu disamping saya..ngeeeee ;)

**nanti kita celebrate birthday awak yeak..semalam petang, aku lak majuk ngan mr hubby so kensel nak makan kat luar..lepas dah okey semalam mr hubby cakap ingatkan ptg semalam masa balik keje nak ajak aku makan kat luar tapi dah aku majuk..aku ni kan sensitip sikit..ngeeee**

You Might Also Like

0 Comment