Astro Oh Astro

10:32

Semalam balik keje, check2 peti surat nengok dpat surat kaler MERAH.bukak2 nengok surat saman sebab tunggakan bil Astro @ denda coz tak return smartcard ASTRO..terkejut gak kitaorg tetiba dapat surat saman coz kitaorg dah lama stop guna ASTRO ni sejak tahun 2011 lagi..lepas je stop ASTRO, terus hntr balik smartkad ASTRO sbb masa nak tutup akaun thru phone Customer Service Astro ada inform suruh return kad tu kalau tak dorang akan kena kan denda if kad tak return pada ASTRO..so aku pun terus return kad tu kat ASTRO guna register post. lepas beberapa bulan camtu, tengok ASTRO senyap je, tak bagi apa2 notis so aku assume ASTRO dah terima kad kitaorg tu..aku pun dengan tak sengaja terbuang slip register post coz masa tu aku tengah buat 5s purse aku..aku pun tak nengok masa nak buang..lepas2 tu baru aku perasan yg aku dah terbuang slip resigter post tu..abis nak buat canme, dah buang pun..then ASTRO pun tak ada bagi apa2 notis, aku assume okey je lah..tup tup lepas 2 tahun, ASTRO hantar surat saman suh kitaorg setelkan tunggakan tu..apa kes?tadi aku call ASTRO (remind - ckp dengan customer service dia nama Nora), CS dia inform akan report pada bhg. smartcard..kalau dorang dah terima kad tu, dorang akan cancel bayaran denda yg kitaorg kena bayar tu..tadi aku tanya gak ngan CS Nora ni, bhg. SmartCard tu tak check ke kad kitaorg dapat ke tak..CS Nora tu tak leh nak jawab pertanyaan aku tu..yea ar dah 2 tahun kot kitaorg tutup akaun dengan ASTRO. pas tu alamat ASTRO yg kena return kad tu, P.O.Box..sedikit confuse disitu napa bagi alamat P.O.Box & even alamat P.O.Box pun dorang tak check ke P.O.Box dorang tu setiap hari..tup tup lepas 2 tahun hntr surat saman plak suh kitaorg bayar atas alasan kitaorg tak return kad..mmg tak logik le, kitaorg dah tutup akaun ASTRO sejak tahun 2011,so apa ke paedahnye kitaorg nak simpan smartkad tu..

moral of the story, next time klu ada hntr apa2 melalui register post sila simpan slip dia dalam purse smpai penerima dapat barang yg dihantar..

You Might Also Like

4 Comment

  1. ish..seriau baca nih sbb akak pun dah lama stop astro,..tapi tak bg lagi kad depa tuu...mahal sangat dah sekarang astro tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah,caj astro skrg ni mahai benor..tu yg kitaorg close akaun ASTRO..smartcard tu mmg kena return sbb masa close akaun 2 thn lps, CS Astro dah inform kalau tak return kena denda..cth cam kitaorg kena skrg ni le,dah return tapi dorang tak terima tapi kitaorg kena bayar.

      Delete
  2. Diorang pun tak confirm dengan akak balik kan.....
    Takpelah kak..
    Hope bende ni dapat diselesaikan..
    Tak boleh nak tunding kat sesiapa....
    Akak pun dah buang slip tu...
    Tapi tu la..
    After 2years baru dapat notis pulak kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la pasainya,akak ingt ASTRO dah terima smartcard kitaorg tu sbb dah 2 tahun kot tetiba dapat surat saman terus..

      Delete