'CIK'

14:44

new look.....santek tak?hehe..nnti2 ai story pasal new look ni..skrg tengah beranginnnn ngan 1 agensi kerajaan (LHDN-Kg.Attap)..just now, me & mr hubby gi ke situ..ada urusan sikit..pasal layanan kat kaunter, okey..staff friendly & senyum je selalu..lepas setel urusan kat kaunter tadi, me tetiba nak terbuang air kecik..akceli masa tgh tunggu turn lagi, aku dah rasa nak terkucil..tapi ku tahan..lepas dah setel tadi, aku mencari bilik air kat situ..tadi aku & mr hubby ada urusan kat tkt.10..masa duk cari toilet kebetulan lalu sorang staff kat c2 yg muka dia langsung okey langsung tak de senyum ke hapa..so aku tegur..aku panggil 'CIK' lagi w/pun aku rasa klu ikutkan boley je nak pnggil kak tapi sbb professional & berhemah, aku pnggil dia 'CIK', aku tegur dia sbb aku nampak toilet tapi kat luar pintu ada note UNTUK STAFF shj..aku tanya 'CIK' ni tak de ke toilet untuk orang luar..dengan muka SOMBONG & nada suara kurang ajar, staff tu cakap tak de toilet untuk orang luar,then dia terus bla dari situ..pas tu dia tunjuk ke arah tkt.9..mebi toilet tkt.9 kot boley orang luar pakai..tapi aku malas nak turun ke tkt.9 so aku usha dia dah masuk dalam ofis, aku ingat nak masuk gak toilet untuk staff tu sbb nak terkucil sangat..bile aku pegang tombol pintu toilet tu, ghupenye berkunci yea..memang bangunan tu tengah renovation tapi takkan le tak di sediakan toilet untuk orang luar dah tau jabatan dorang byk berhubung ngan orang luar..abis kalau ada yg nak terkucil ke, terberak ke..kena tahan le sbb toilet untuk staff je..ntah hapa2..then mr hubby cakap ada toilet kot kat G..okey, kitaorg turun ke G..tanya pakcik Guard situ..ada toilet tak? pakcik Guard tu cakap kat G tak di sediakan toilet..tingkat 10 ada toilet mebi pakcik tu tengok kitaorg orang luar so tu dia bagitau tkt.10..tkt.10, floor yang kitaorg ada urusan le tadi..aku terus jawab 'toilet kat tkt.10 berkunci..staff kat c2 tak bagi masuk'..pakcik guard tu senyum & geleng kepala jer..aku tak kisah le kalau toilet kat c2 disediakan untuk staff je tapi muka staff yg aku pnggil 'CIK' tadi, at least senyum le..susah sangat ke nak senyum..pas tu nada 'CIK' tu tadi, mmg cam kurang ajar..eh, apa motto LHDN yeak..'Perkhidmatan Terbaik Untuk Anda"..hmmmm..Perkhidmatan kaunter tadi mmg baik le & staff kaunter tu pun bagus..tapi staff yg aku pnggil 'CIK' tu, kena gi hantar kursus SENYUM..mr hubby suh aku isi borang aduan LHDN tapi masalahnya nama 'CIK' tu, aku tak pasan..lagipun aku tak nampak borang aduan LHDN kat c2 tadi..kalau aku nampak nama 'CIK' tu & borang aduan..mmg aku isi borang tu..nak tulis staff LHDN yg bernama si polan binti si polan sila hantar pergi kursus SENYUM @ apa2 kursus yg related dengan pelanggan..

You Might Also Like

6 Comment

  1. wah.. cantik umah dia.. terkejut mula2 ingat salah masuk ubat.. tgk alamat betul dah.. hehhee..

    haaishh.. rugi tak dapat name cik tu.. kalau tau.. mention aje kat sini.. ntah pape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..x salah masuk,ina..betui..tukar kaler & design jer..

      kan..kalau nampak nama CIK tu,mmg confirm nak tulis kat sini..

      Delete
  2. eh eh .... sudah tukarrrr.. hehehhehehehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eida..hehe..new look..gojes kan?ngeeee

      Delete
  3. waaa.,chantek nye..!!suka sgt.. tgk header bru ni. mmg menarik n tertarik bila bukak ur blog...gojes tau. blog n tuanpunya skali!!!:-)

    ReplyDelete