souvenir & experience

11:19

yeay..mr hubby dah balik dari Sarawak..souvenir yg mr hubby beli..Kek lapis ada 5 biji..fridge magnet 3 ketul & keychain 10 ketul..dalam gambar ni, 1 kek lapis ngan 1 fridge magnet dah bagi mak aku..balance 2 lagi fridge magnet tu untuk kitaorg & mama (M.I.L)..key chain lak,10 ketul tu mr hubby nak bagi ofismate dia..ops,yg tak de dalam gambar ikan terubuk..aku malaih nak snap picture sbb org yg jual tu dah baik bungkus dengan paper..kang kalau aku bukak, aku tak gheti nak bungkus balik..ngeeee..ikan terubuk ada 4 ekor..bagi mak aku 2 ekor,lagi 2 ekor kat mama (M.I.L)..untuk kitaorg, tak beli sbb aku & mr hubby tak gheti nak masak & makan ikan terubuk..ikan terubuk kan byk tulang tue aku & mr hubby tak gheti nak makannya..nanti kalau aku gi umah mak aku, mak masak ikan terubuk ni aku snap pic..share kat sini.. 
hah..yg gambir sarawak tu lak..korang baca le apa kegunaanya..yg aku bold hitam tu, tidak sesuwei untuk bacaan 18 tahun ke bawah..mana la tau,kot ada adik2 yg baca blog aku ni..(verasaan je aku..macam ramai benor org baca blog aku)..hehe..

kek lapis,fridge magnet & key chain

Gambir Sarawak

Kegunaan Gambir Sarawak..korang jgn nk pikir macam2..(eh,tetiba lak)..hehe

ni pulak adik ipar aku yg tengah training Polis kat PULAPOL Kuching..masa sampai hari ahad lepas mr hubby jumpa ngan dia..perbezaan kulit yea sebelum & sekarang..hihi..

ni masa mula2 kitaorg hntr dia kat PULAPOL KL..nmpk le ceroh sikit..

yg ni latest..masa mr hubby jumpa dia kat Kuching..see the different..ngeeee 

Komen mr hubby sepanjang dia kat Sarawak dari segi makanan, tak baper nak masuk ngan selera dia..maklum ler selain cara masakan yg berbeza..mr hubby ku itu kan cers (**cerewet**) sikit..hihi..x kutuk tau,syg..cakap je..ngeee..yg lain2 tu rasa nye tak de apa pun..sume okey2 je.. :D cuma kat sana mr hubby byk makan makanan laut cam udang,sotong sume..so balik Kay Ell, mr hubby bawak balik ngan bengkak kat kepala..mr hubby ku itu, kan alergi makanan laut..tapi mr hubby cakap nak buat camne, makanan kat sana byk berasaskan makanan laut..so tak kan nak diet lak,kan..dah le mr hubby gastrik..so makan je la..jgn byk citer.. :)   

You Might Also Like

6 Comment

  1. sedapnyaaaaaa! nak sikit boleh tak fiza..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy..boley..kena dtg umah le..hehe

      Delete
  2. i suke sifut! syok le, kalo selalu makan sifut pun takpe.. kalo ade alergi, adoi, mmg parah la... kat sane, kalo makanan darat ( ayam daging) payah nak dpt..mahalll kat sane kan.. susah nak jumpe... sabar je laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eMMe: same wif me..i loikeee cfud..tapi tu la husband cannot cfud2 ni..kalau makan gak,tahan le bengkak kat bdn ke kepala ke..dkt seminggu gak le baru okey..a'ah,husband ckp makanan kat sana mahal2..

      Delete
  3. entah bile blh pegi Kuching lg..wina suke Kuching!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..kalau saya,prefer sabah lagi w/pun x pernah sampai lagi ke sabah..hehe..x tau la pengaruh tv ke hapa sbb nengok dokumentari pasal sabah ni tapi rasa mcm sabah lagi byk tmpt2 menarik..

      Delete