Mood - dah okey :D

10:25

Mood : harini dah okey..2-3 hari lepas je aku cam pompuan apa ntah..hihi..yesterday, dapat call dari sorang member.dulu dia keje sama bahagian ngan aku tapi skrg dia dah tukar but kitaorg still keep in touch..semalam dia call tanya aku dah 'okey' ke tak?dia pembaca rahsia blog aku ni..so mmg aku dah okey pun jadik tadak hal ler.."tq Su,call akak..akak tau ko baca blog akak ni".. hehe..n semalam aku dapat pm kat fb dari sorang lagi member U Lyza..nak tau apa dia advise aku, hmmm..baca ler kat bawah ni..ada sikit info & tips untuk kita TTCian ni..mungkin kita leh praktikkan yg mana kurang tu.. 

Salam kak. Sy bc blog akak last 2 entri tu mmg sgt touching. Haritu ingt nk komen tp line internet x bape ok. Sabar ye kak. Tu je yg mampu sy ckp. Tau bukan senang nk sbr dgn situasi mcm tu tmbh2 sy x pernah lalui nya. Tp sy fhm bila sy kat tempat akak x tau la mcm mn mungkin lebih teruk tahap jelesnya!

Sy juz nk bg pendapat yg x seberapa ni. Selain mcm lin bgtau tu (asyraf muslim) why not akak try buat audit solat. Saya ada terbaca actually setiap pergerakan dlm solat kita (dgn kusyu') ada penyembuh segala penyakit, penyelesai segala mslh lg2 ble kita mintak dgn kusyu' kat allah..

Audit solat ni hari tu sy ada tgk kalau x silap dia buat kat UM ada sorg prof pempuan yg jlnkan kajian kebaikan solat ni..n dh terbukti keberkesanannya..maaf, bukanlah nk mgajar ke apa, sy sendiri solat x betul lg tp sma2 la kita betulkan..selain tu apa yg sy dgr salah satu kebaikan pergerakan solat kalau dibuat dgn betul mampu aktifkan otot lantai pelvik especially utk kesuburan lelaki mau pun perempuan.

Lg satu kalau akak nk try la urut dgn mak saya.. B4 this ada jgk org yg berurut dgn mak, dia prgnant..wallahualam kita usaha. Sy hanya bg pendapat/jalan lain2 serah la kat allah.

Sempena bulan ramadhan ni doa la byk2 i'allah makbul kak..buat solat hajat byk2..sy jgk doakan akak diberikan zuriat cpt2 ameen..akak jgn risau2 k. Mungkin allah blm nk bg anak sbb DIA lebih tau perkara akan datang..mcm sy ni ada anak kdg2 rasa susah jgk bila suami x berapa nk bantu uruskan anak. Keje rumah lg nk buat. Nk melayan suami lg..besar, byk tanggungjwbnya kak ada ank ni..mmg seronok ada ank tp hakikatnya yg terpikul kat bahu nk menjaga amanah allah tu lg berat..anggapla allah nk kuatkan kesabaran akak & abg sani dulu sblm menimang cahaya mata..sesungguhnya allah mengetahui segala2nya. Dia yg merancang dan dia lah sebaik2 perancang..

Wallahualam..maaf kalau apa yg sy taip ni menyinggung akak. Lillahitaala takde niat apa2 selain nk bg akak support & doa..

Apapun thanx a lot to all my friends tak kira la kawan blogger, kawan U,kawan satu opis & kawan tak satu ofis lagi sebab bagi kata2 nasihat to me lepas  2-3 entry yg ntah hapa2 tu kan..bila pikir2 balik, cam malu je..hehe..tapi kalau tak luahkan lagi stress sebab duk  pendam je..ada jugak luah kat mr hubby chubby ku itu tapi dia boleh terima news masa mula2 lagi, aku yg macam hapa je..Insyallah, pas ni sentiasa bersangka baik & berusaha lagi..macam mak aku nasihat kat aku smlm 'nangis buat pe. dah sampai rezeki org lain dulu.usaha lagi.usaha tangga kejayaan'..hehe..

You Might Also Like

0 Comment