JELES

11:50

Last week kan aku & mr hubby baru tau pasai biras aku mengandung..so aku & mr hubby ada la sesi luahan perasaan gitu. bukan le kitaorg menidakkan rezeki Allah pada adik ipar & wife dia cuma kitaorg terasa jugak sebab dorang rileks je tak buat apa pun untuk TTC, tengok tengok wife adik ipar mengandung.plus dorang PJJ.kalau korang, mau tak terasa..tapi tu la dah ditentukan rezeki dorang sampai dulu..masa sesi luahan perasaan tu, mr hubby mengaku pasai yg kitaorg kena buat iui. aku penah tulis pasai ni tapi aku cakap hold dulu untuk buat iui sebab kitaorg kekurangan ongkos. lepas peristiwa yg biras aku mengandung ni, mr hubby cakap sebenarnya dia saja buat tak gheti untuk buat iui ni. dia cakap, dia tak boleh terima kalau buat iui ni tak berjaya. sesapa yg penah buat iui, tentu tau ada sesetengah org buat pertama kali, terus berjaya..ada jugak yang buat beberapa kali baru berjaya..jadiknya kalau kitaorg buat, kitaorg pun tak tahu jatuh dalam kategori yang mana..memang kalau boleh nak kategori pertama tapi kita cuma merancang je, Allah yang menentukan..itu mr hubby buat tak tahu je pasal iui ni..aku senyap je lah,kan..nak komen apa, aku pun tak tau..ntah ar, buat masa ni malas nak pikir.. aku nak rileks2 dulu sebab aku stress bila tau biras aku pregnen..huhu..patutnya hepi la kan, nak dapat anak sedara yg pertama sebelah husband. jauh disudut hati, masih ada lagi sifat jeles pd biras yg berjaya preggy tanpa buat apa2 (makan supplement ke, berurut ke & bla,bla,bla) macam aku.baru2 ni adik ipar tepon mr hubby, aku tengok nama dia appear kat screen pun, menyampah..pasaipa ntah.padahal dorang tak buat apa2 pun kat aku & bukan salah dorang nak dapat anak.tu kan rezeki Allah.aku yang taching lebih..haish, fieza fieza.. awat la jeles tahap gaban kat biras sendiri ni..fb personal aku tu pun, kalau boleh aku nak deactivate tapi mr hubby tak kasi..aku nak deactivate tu bukan apa, malas nak terbaca adik ipar update status pasai pregnancy wife dia.kang aku jeles bila baca so better aku tak payah bukak..

Note : Weekend ni, MIL nak datang shopping kat KL ngan biras aku tu..masa sebelum aku tau yg biras aku mengandung, aku tak kisah sangat..tapi ni dah tau, kalau boleh bior le dia tak dapat cuti..tak yah datang..bior MIL je datang..tengok, tahap aku punya jeles.....bukan apa, kang kalau dia datang sure dh nmpk perut dia sikit pas tu mata aku ni mula ler menjeling2 kat perut dia tu..menjeling jeles,okey..aku tak mau hipokrit..YES,I'M JELES..alahai, baru sat2 tepon mak..bagitau pasai biras aku dah preggy..sore dah sebak, air mata nak meleleh lagi tapi tahan..terus tukar topik..hehe

You Might Also Like

6 Comment

  1. Salam Fieza, kite faham perasaan fieza, ade org yg akan lalui jalan hidup nye utk mengandung mudah, ada jalannye sukar dan beronak duri, dulu Me pun cam tu.. jiwa ni sensitif n mudah sentap... Me still jeles walaupun dah berbadan tiga, jeles dgn biras Me yg dah ade anak usia 8 bulan... jeles gak org mengandung ni... tertanye2..agak2 nnt anak2 kite ni lahir mak kite peduli tak? huhuhuh... Fieza, kite nyaris2 nak gi wat check up kat Hospital utk TTC, tapi, yea la, Rezeki tu dari Allah swt... mase tu ada gak ikhtiar... makan ubat rawatan alternatif... tapi tu kan rezeki masing2.. me brani rekemen kat Fieza.. tapi mahal skit la.. IUI brape dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eMMe,tue la hanya org2 yg macam kita je paham situasi kita ni..plus org2 macam kita ni mmg amat senang ler sentap & sensitip tak bertempat..patutnya hepi ler kan dgr gud news camni..abis nak wat camne,kan kita ni manusia biasa je.tak sempurna.sikit sebanyak mesti ada sifat dengki,jeles,iri hati & seangkatan dgnnya..saya paham & tau rezeki dari Allah cuma jeles ngan biras yg tak perlu buat apa2 treatment tapi berjaya mengandung..iui ni kos untuk ubat2 tu mahal cth ubat untuk cucuk kat perut nak bagi telur besar & kalau tak berjaya membesar jugak, gynae nak bagi ubat yg jenis mahal sikit..tu kena sediakan ongkos..anggaran tak pasti..depend pada ubat yg kita amik tu sbb nak kena cucuk few times..eMMe, nak rekemen rawatan alternatif apa kat saya?

      Delete
  2. sabar ye syg..bykkan beristigfar.moga Allah makbulkan doa kite semua.ok.na mo jeles2.cuba redha dan berlapang dada terima berite gembira ni.mase kakak ly pregnant kali ketiga, ly da kawen dekat 3thn.dapat berite tu sbb abg ipar mengidam.mule2 dapat tau berite pas call kakak.letak tepon terus bgtau suami.tiba2 keluar kat mulut gini, 'senang jek kan.rase nak pregnant bleh terus pregnant.'
    but day by day.after tu terima jek kenyataan n tolong jek ape je kakak minta tolong.sbb mase die preggy die memang tade alahan teruk dan senang jek mase pregnant.bile dapat anak buah perempuan pertama, tiap kali pegi shopping, mesti nak belikan baju gugurl, aksesori bb pempuan.suke sgt.
    apepun Allah bg pd family, ly bersyukur sbb bile berlapang diri baru hati ni tenang dan senang.semoga kite kuat dan sememangnye kite kuat sbb tuh Allah uji kite.ok.cheer ur life syg.ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kaseh ma Lily..insyallah..smlm pun tepon mak & sms ngan adik ipar (sebelah saya) dorang nasihat suh bersabar..dah sampai rezeki biras saya tu dulu..so rasanye dah lega sikit..

      Delete
  3. buat iui dengn klinik swasta ka? rasanya memang mahal..dengan ubat..lagi..cuber try klinik kerajaan..walaupun lambat tapi kita berusaha tak salah kan. sekarang saya pon dalam pantauan pakkar hospital kerajaan. ubat dan rawatan hanya rm5 sahaja.consultation rm1 murahkan. so cuba sedaya yang mungkin. Insyallah kita berjaya.moga akak dapat baby cepat aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya buat treatment kat hsptl gomen (PPUM) & gynae dah explain prosedur iui ni camne..untuk ubat2 tu,kena keluar duit sendiri dulu tapi pas tu boleh claim balik..tapi memandangkan husband saya tak baper yakin coz dia takut if iui ni failed, kitaorg hold ler dulu..nak rileks2 kan diri..tak mau pikiaq sgt..

      Delete