Bersabarlah

09:32

Pagi2 ni,bukak fb baca kat status fb adik ipar aku a.k.a wife adik aku
"Apo la kono laki den nie...??domam,skt palo,xselero mkn,loyo jo kjo eh...polik gak,da 3 ari,xkan xelok2 laie...ubek da abis mkn da...polik...polik..

memang haritu, mak & abah citer yang adik aku ni muntah2 tapi ingatkan sebab malam sebelum tu masa berbuka, adik aku duk bantai minum air gas. tapi dari status adik ipar aku ni yang adik aku tak elok2 lagi, musykil jugak..aku pun ada komen gak kat status adik ipar aku ni..aku suh dia try check..mana la nak tau,kan?lepas tu terbaca lak status adik ipar aku a.k.a adik mr hubby lak..
"Alhamdulillah, aku bersyukur padaMu ya Allah.... =D "
 aku pun ada komen tanya samaada wife dia pregnen ke? anddddddddd jawapannya 
v
v
v
v
v
Y.E.S
at first, aku cuba control..tak mau nangis,tak mau nangis..sekali tu, aku tak tahan sangat coz kena luahkan  jugak kat someone.aku intercom kawan ofis yang rapat ngan aku..masa citer ngan kawan ofis aku ni, terus aku rasa sebak giler & otomatik ler air mata pun nak meleleh.pas tu mr hubby whatsapp aku..lagi ler aku sebak..mr hubby cakap org PJJ pun boleh lekat sebab adik ipar & wife dia ni PJJ..so mr hubby cakap rasa tercabar sebab adik dia dapat anak dulu & dia rasa giveup..aku terus tak balas whatsapp mr hubby..aku off hp..giler ko aku tengah tahan sebak lagi ni tapi kontrol cun sebab kat opis..kang ofis ingat pasaipa pulak P.A. ni mata merah je..selalunya aku okey je bila dengar sepupu ke,kengkawan ke pregnen..tapi kali ni yg preggy orang yg ada relationship ngan aku so perasaan tu lain..tetiba pulak aku jadik malas nak berBBT bagai sebab dorang yang tak de buat apa2 pun, boleh preggy..aku yg beria2 berusaha macam2..hmmm,ntah ler..mungkin ada hikmah kitaorg masih belum ada baby lagi sebab dari segi kewangan kitaorg memang tak berkemampuan lagi (ayat sedapkan hati.huhu).aduihai,bersabar ler fieza.
 

You Might Also Like

18 Comment

  1. sabar fieza...ingt kak normah abx dlu?6thn kawen baru dpt ank tau..so jgn stress ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq my dear fwen..aku tau situasi aku skrg macam kak normah..huhu..ni tengah menyabarkan hati sendiri..

      Delete
  2. 3 orang biras yang kahwin lepas zana dah pregnant.. 2 dah bersalin, 1 tunggu hari.. perasaan?? hanya Allah yang tau..

    sabarlah kak...Allah merancang yang lebih baik utk akk & husband..zana doakan ada rezeki utk akk & husband yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zana : betul tu..perasaan kita..hanya Allah yang tahu macamne,kan?hmmmm..akak tengah cuba meng'cool'kan diri..dari tadi saja buat2 bz ngan keje tapi air mata ni rasa cam nak meleleh je..cuba2 gak kontrol takut org perasan lak..

      Delete
  3. fieza..sbr byk2 k.kuatkan semangat.sy dulu pun mcm tu jugak bila dpt tau kakak pregnant anak ke-4..bukan x hepi tapi xtaw nk ckp cmne.sedih.masa tu fikir dah mls nk TTC lg.give up.tapi bila difikir2 blk buat ape kite nk persoalkan rezeki yg Allah bg?so sabar & teruskan TTC.jgn fikir sgt nape Allah x bagi kita rezeki lagi sdgkan kite dah usaha habis2an, sebaliknye yakin yg rezeki itu pasti ada utk kita suatu hari nt..insyaAlalh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..insyallah, cuba kembalikan mood untuk TTC ni..at this moment,mmg rasa sgt down..tak de mood..bukan tak hepi sebab nak dapat anak sedara yg pertama cuma sikit frust..

      Delete
  4. Sabar ye, Fiza... K pun penah lalui rasa yang sama masa k.ipar mngandung dlu... Lebih sedih, masa K dapat tahu tu secara depan2...masa tu kat kampung... depan mak abah K.. airmata K memang tak dapat nak sembunyi... 1 family nmpak K menangis... sudahnya, K berkurung dlm bilik, esoknya, pagi2 K dah gerak balik sini... Mula memang macam kecewa.. tp, lepas tu K rasa semangat nak terus usaha sampai sekarang... Insya Allah, masa kita akan sampai kelak.. sabar ye...banyakkan zikir, supaya dapat tenangkan hati kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tima kaseh K..kalau tanya saya skrg,mmg rasa down sangat..tetiba datang rendah diri yg amat dengan famili in law coz biras saya dah pregnen..so mesti famili in law layan biras saya lebih,kan?hmmmm..

      Delete
    2. hmmm... K faham... banyak2 kan doa pada Allah agar di beri kekuatan untuk harungi apa yang dah direncanakan buat fiza... Mudah2an rasa itu akan pergi sedikit demi sedikit dan akhirnya terus hilang... K dulu buat macam tu la..

      Delete
    3. Tq K..insyallah saya akan berdoa pd Allah supaya tabahkan hati terima berita gembira biras saya preggy w/ pun pedih rasa dihati..tadi diskus ngan husband..sure MIL n adik2 husband bagi layanan lebih kat biras saya tu..tmbh2 lak biras saya tu pndai amik hati dorang..klu blik kg husband,ada je biras saya bawak something nak bagi kat MIL & adik2 dia..huhu..daku jugak yg MALAS..

      Delete
  5. sabar ya.. sy pun sama.. adik perempuan sy pregnant dulu.. x yah tunggu lama.. perut kosong sebulan jer.. memula sy sedih gak.. menangis.. sedih x terkira.. lg2 adik tinggal sebumbung ngan kami sbb dia pjj ngan hubby dia.. tp skrg sy dah okey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..tengah cuba mengumpul kekuatan untuk berTTC semula & naikkan semangat diri sendiri..

      Delete
  6. fieza.. kuatkan semangat ye.. tabahkan hati.. saya tau fieza kuat.. sebab tu fieza di uji sebegitu.. jangan berputus asa ye dear..

    saya doakan fieza dimurahkan rezeki di bulan ramadhan ni...amin amin amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah ina..tima kaseh bagi kata2 semangat..mmg tengah mengumpul kekuatan & tabahkan hati sendiri..

      Delete
  7. jangan bersedih & jangan berputus asa...mungkin ada hikmah disebalik nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kaseh dear..insyallah,tengah mengumpul semula kekuatan untuk smbg TTC coz buat masa ni mmg sgt down..mungkin betul,ada hikmah disebaliknya..tmbh2 pulak macam sya tulis kat entry ni,dari segi kewangan saya & husband belum berkemampuan lagi..

      Delete
  8. Kita sama2 terus bersabar ea..org yg brsabar ni besar pahala ganjarannya. Insya allah suatu hari nanti rezeki zuriat pasti ada buat kita..ma fieza chenta doakan agar kita semua bakal bergelar ibu tidak lama lg...insya allah moga DIA mendengar doa kita semu. dia lebih mengetahui apa yg terbaik buat kita...jgn putus asa ea...syg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma chenta,mmg bersabar tapi masih tak boleh nak kikis sifat jeles pd biras sbb dia tak buat apa pun untuk TTC tup,tup preggy..saya tengah cuba slow2 untuk terima kenyataan yg biras dh preggy & try buang sifat jeles,dengki ngan biras sendiri..yakin Allah akan makbulkan doa kita semua nanti untuk menjadik bakal ibu & ayah pd.zuriat msg.2..

      Delete