Oh My English..

11:23

haishhh..dah baper hari tak mengupdate blog..kekeringan idea le der..tak pe la,ni ada idea sikit2..sekarang kan tengah hot citer oh my english ni kat Astro (w/pun sebenornya aku tak nengok..hehe) plus dengan lagu oh my english,yang LJ nyanyi..kalau kat radio ERA tu,mesti ada je lagu ni..kat opis aku pun dah terpengaruh gak ngan oh my enligsh..terpengaruh pasai apa..gomen,buat kursus le..isnin lepas aku attend ler kursus ni disamping nak mencukupkan hari berkursus aku..sesapa kerja government tau ler, dalam setahun kita kena attend 7 hari kursus..malas ler der sebenornya nak attend kursus2 ni..dah le ngan keja bertangguh sebab kursus satu hari suntuk.kat opis mmg ada staff yang ganti tempat aku tapi dia cuma jawab tepon je & standby kot2 bos aku nak suh buat apa2 keje..surat-surat yang masuk untuk hari tu mmg tak berekod ler dalam sistem aku ni..tapi dah nama keje gomen..nak tak nak, attend jugak ler kursus untuk cukupkan 7 hari berkursus..hari berkursus aku baru 3 hari termasuk yg 'Oh My English' ni :)

berbalik pada kursus 'Oh My English' yang aku attend isnin lepas, overall okey ler..tak de la heavy sgt..byk aktiviti berkumpulan sebab penceramah tu tak mau kitaorg bosan dalam bilik latihan..kena buat presentation, lakonan..janji kena cakap B.I. kat depan peserta2 lain..aku lak masa berlakon, kantoi..blur..lupa dialog (sah2 tak boleh jadik pelakon..ada ke pengarah nak amik aku berlakon..hihi)..yang partner aku,okey ler dia punya dialog..lancar je (yelah ,sbb dia pegawai)..masa aku lupa dialog tu, repeat balik dari mula sebab aku lngsung blur, nak cakap apa..nasib kali ke-2 tu, aku ingt sikit2 dialog aku w/pun ada dialog yg aku ter'miss'..sebenornye sebelum tu, kitaorg dah tulis dialog masing2..aku ler,pelupa..kata kena bercakap kat depan, mau tak blur aku..penceramah tu cakap, aku kena banyak praktis sebab aku nebes..hehe..masa dolu2 sebelum aku joint keje government, aku penah keje ngan syarikat courier as customer service.w/pun B.I. aku tak terer sangat tapi masa keje kat situ, nak tak nak kena cakap B.I. ngan customer sebab dorang walk in @ call, mesti cakap B.I..so even guna broken english, aku confident ler nak speaking2 ni..tapi sejak aku keje government, kim salam ler aku nak cakap B.I..kalau tima call dari luar pun, mesti pemanggil tu cakap B.M. je..abis camno, engslish skill aku dah kureng sikit..sikit ke..aku rasa banyak..aku tak confident langsung nak speaking2 ni..hai,aku kena asah balik skill 'oh my english'..masuk kelas cakap omputih ler nmpk gayenye.. :)

You Might Also Like

2 Comment

  1. dayteen : alhamdulillah rezeki..tu pun jenuh attend i/view SPA ntah baper kali..baru dpt yg jwtn skrg..

    ReplyDelete