Congrats Ennie

11:37

Semalam dlm.kul 12.41am aku dpt msg so masa tu of course le aku dh tido..tetiba phone bunyi,aku ingt dah kul 5.30am..aku dh sedar tpi mamai pas tu aku ckp dlm.hati,mcm besa dgr bunyi tu..rupe-rupenye lagu mesej masuk kat phone aku..dgn pantas aku amik phone & bukak mesej..jeng,jeng,jeng..my cousin merangkap bff aku inform dia dh selamat bersalin.dapat baby boy..congrats to her & husband..dah jadik mak & bapak budak..hehe..tapi ada sedikit keconfiusan berlaku..dlm mamai tu,aku balas mesej ngan dia..aku tnya apa nma baby.pas tu cousin aku ni senyap.so aku pun smbg tido..dlm.kul 1.07am  baru dia reply inform belum bersalin lagi..aku mcm blur..eh,eh..minah ni baru jap2 tadi mesej aku,dia ckp dh bersalin secara operate & dpt.bby boy..ntah camne aku ingt nk reply pas tu boleh tertido..bangun kul 5.30am tdi baru aku reply balik mesej dia.aku cakap ler, "ko mesej aku bagitau dh bersalin"..tu dia ckp dia pun pening sbb byk sgt mkn ubat tahan sakit..aku ckp kat dia nnti kat ofis aku kol dia..jadiknye,aku dh kol dia tadi..sore dia pun lemah je..dia citer experience bersalin dia..aduiii,aku yg dgr cam ngeri je..smbil dia citer tu,aku leh bayangkan (wah,tinggi imaginasi aku tau)..hehe..dia ckp dia start sakit hari rabu lebih kurang kul 4am..husband dia bawak ke hospital..hari khamis pas breakfast (lebih kureng kul 8am) dia ckp dh start sakit setiap 10 minit..tunggu punye tunggu smpai kul 7pm,bukaan dia baru 7/8 cm.itupun pihak hospital x sure.so,Dr decide dia kena operate jugak sbb dia nk teran x boleh & Dr cakap  kepala baby dah benjol sikit..kul 9pm baru dia ditolak ke LR..masa operate tu dia separuh sedar,pas baby dh keluar.dia tnya kat nurse,bby apa?coz masa dia preggy,dia & hubby decide x mau scan..nk surprise..nurse tunjuk baby dia sat je..tadi aku kol cousin aku ni,dia kat wad & hari ni  belum jumpe baby lagi..aku tnya,x breastfeed baby ke.dia ckp,kalau operate pihak hsptl x bagi lagi..pas tu cousin aku ada terdengar Dr ckp 'kesian kat dia,pihak hospital suh dia tahan sakit 13 jam'.kalau x silap aku ler..itu yg cousin aku ckp tadi tapi apa pun syukur alhamdulillah cousin aku dh selamat bersalin..just nk share story sikit bout my cousin ni,dia bunting pelamin tau..dia nikah bulan 7-2011,dia tau pregnen bulan 8-2011,sanding bulan 9-2011 & ..kira masa majlis bersanding,dia bersanding ber3.masa majlis bersanding dia ritu,aku ler jadik pengapit dia..hehe..pttnya anak sedara dia tpi ntah camne anak sedara dia x mau sbb sogan..aku ler jadik 2nd choice..aku mmg suka inteprame,kan?selalu jadik pengapit ni,org ckp amik aura pengantin..cpt dpt jodoh utk.yg single..kes aku pulak,amik berkat coz masa tu dia tengah preggy..kira mcm nnti aku pulak berjangkit preggy..hehe..gmbr bby dorang x de lagi..nnti kalau husband dia dh share kat fb,aku cilok.letak kat sini..jgn mare hasrul & ennie..sja nk promote bby korang..kat sini aku letak gmbr masa wedding dorang last year..




Ennie & Hasrul - congrats korang dah jadik parents..


Ennie & sebelah tu of course le aku..kata pengapit,kan.

You Might Also Like

2 Comment

  1. tahniah to ur cousin..nanti tunjuk gambar baby pulak ek :-)

    ReplyDelete
  2. wina,insyallah..nanti kalau ada gmbr bby dorang..saya letak kat sini..nk tengok gak mcmne ghupe bby dorang..

    ReplyDelete