Total Pageviews

Roszen Beauty MyTown | Fasting Skin dan Merawat Dari Dalam Kulit

12:48

Khamis baru ni, lepas kerja gigih k.fiezz turun naik lrt, mrt nk ke MyTown utk buat treatment kat Roszen Beauty MyTown ni.. Kat Roszen Beauty Mytown ni berkonsepkan Korea sebagai 1 stop centre yang menawarkan servis penjagaan kulit dan pelangsingan badan..

k.fiezz buat rawatan untuk kulit sebab asik busy je nak buat me time kat rumah..so kita jenguk la ke Roszen Beauty MyTown...rasa kulit ni makin kasar & nampak tak bermaya je upe...jadi kita pilih la ke sini..biar pakar buat apa yang patut kat muka k.fiezz ni..hehe...

Kenapa k.fiezz pilih Roszen Beauty MyTown untuk rawatan muka?

Roszen Beauty MyTown

Kedudukan Roszen Beauty MyTown ni strategik sebab dalam mall yang jadi tumpuan ramai.. Masuk dalam Roszen Beauty MyTown ni, lagi la rasa best.. Selesa, cantik, rilex.. Tu 1st impression k.fiezz bila melangkah masuk dalam roszen beauty ni.. 

Terus laju2 register & tazabarr nak buat traetment facial kat roszen beauty ni... tunggu kat ruangan yg cantik sesambil staff roszen buat pendaftaran.. Dan sesambil tu snap gambor kat sudut tu.. Hehe.. Boleh tgk gambar kat bawah ni sudut yg lawo k.fiezz bitau ni.. 

www.fiezasani.xyz

Bhg dalam Roszen Beauty MyTown

www.fiezasani.xyz

Ni la sudut lawo yg k.fiezz ckp tadi.. Cantikkan... 

www.fiezasani.xyz

Lepas pendaftaran, k.fiezz di bawa ke bilik konsultasi ni untuk scan & tgk keadaan kulit k.fiezz.. Masa sesi ni, beauty consultant ada mention kulit kita perlukan fasting skin..first time dengar..yang kita tau fasting di bulan posa je..ni fasting skin..maksudnya rehatkan muka kita dari sebarang mekap atau routine skincare dan rawatan yang dibuat kat sini adalah merawat dari bahagian dalam kulit..

dan hasil scanning - kulit k.fiezz kering.. Uwaaaa.. Walaupun nampak cam berminyak kat certain part tapi bahagian dalam obvious kering..dh kurang anjal sbb kekurangan kolagen jugak.. 

www.fiezasani.xyz

Jadi utk treatment facial kat roszen beauty ni, beautician suggest utk masukkan activator ni.. Apa plak activator ni? Nnti k.fiezz explain detail lagi... 

www.fiezasani.xyz

Rangkaian produk Roszen Beauty yg akan digunakan dlm treatment k.fiezz... 

www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz
Laluan utk ke bilik rawatan

www.fiezasani.xyz
Bilik rawatan

Selesa..sejukkk weiii..lengkap dengan segala kelengkapan dan diffuser utk bagi kita rilex masa sesi rawatan.. Oo.. Ada lagu background gak uoll.. Rasa nk zzz je.. Tpi k.fiezz bukan kategori senang zzz bila time facial.. Hehe.. Mesti sibuk nk tau apa menda dorang buat kat muka k.fiezz.. Haha

masa sesi ni kena tukar outfit utk senangkan kerja beautician merawat muka kita.. So gmbr lps ni, hanya bhg muka je k.fiezz share.. Hehe

Rawatan Kulit Kering kat Roszen Beauty Salon MyTown

Seperti yang di suggest oleh my beautiful beautician, k.fiezz buat rawatan di bawah untuk masalah kulit kering k.fiezz..Rawatan mengikut masalah kulit masing2 & rawatan yg ni utk masalah kulit k.fiezz..

­čî╣Relaxing Step
­čî╣Angel Light Skin Scrubber
­čî╣Cleansing Emulsion
­čî╣2 in 1 Scrubbing Foam

www.fiezasani.xyz
Proses singkirkan sel kulit mati

www.fiezasani.xyz
­čî╣Aroma Steam

**sejuk steam ni.. Proses ni galakkan liang pori terbuka utk senang proses extraction.. Tapi part extraction k.fiezz skip..haha..sebab kat sini extraction secara manual... 

www.fiezasani.xyz
­čî╣Off line Skin Mask

­čî╣Skin Nourishing Massage

www.fiezasani.xyz
­čî╣Activator with ­čî╣Technology Machine
k.fiezz ada share proses ni kat IG Story..boleh terjah kat IG k.fiezz

Okey tadi k.fiezz mention pasal activator kan.. Ni la proses activator.. Nampak mcm kena cucuk je kan.. Haha.. Idak.. No worry.. Proses ni x sakit pun.. Beautician cuma dot activator ni pada muka & ratakan secara keseluruhan dengan gunakan teknologi mesin tu..

Ala..kalau camtu boleh la beli activator ni pas tu buat sendiri je kat umah guna tgn? 

Nope, x boleh yea uoll.. Kena guna mesin tu utk pastikan activator masuk secara rata dlm kulit kita. Fungsi activator ni utk galakkan pelembapan dari dalam kulit secara semulajadi.. Macam k.fiezz bitau tdi, kulit k.fiezz kering so activator ni fungsinya utk bagi kulit k.fiezz lembap dari dalam.. Kalau letak moisturizer, cuma lembap di bhg luar je.. 

Dalam activator ni ada bahan macam Hyaluronic Acid & algae yg berfungsi utk  menggalakkan pelembapan dari dlm kulit secara semulajadi...

www.fiezasani.xyz
­čî╣Signature Snow Mask

lepas habis pakai mask ni untuk penutup, beautician akan buat 
­čî╣Shoulder Relaxation Massage
(gambar tak ada.sorry)..hehe

www.fiezasani.xyz
My beautiful beautician di Roszen Beauty Salon
thanx Renee for the comfortable session

Review k.fiezz hasil treatment kat sini.. 

Best. Tmpt selesa..Sejuk..senang nak pi bebila masa sbb dlm mall.. Ada akses mrt.. 

Beautician k.fiezz friendly sangat.. Sesambil buat treatment, kitaorg sembang2 dan dia update setiap proses yg dia buat pada k.fiezz... Rasa selesa sangat masa sesi rawatan...macam kawan kita yang buat treatment kat kita...

Kulit k.fiezz plak lepas rawatan, auchhh terasa lembap.. Bila pegang pun, boleh rasa perbezaan.. dan lepas beberapa hari rawatan kat sini, alhamdulillah kulit k.fiezz tak ada sebarang kesan yang negatif..rasa makin moist ada la..hehe..Activator yang digunakan tengah berfungsi untuk merangsang proses pelembapan secara semulajadi..

Activator yang digunakan untuk treatment k.fiezz ni bertahan sebulan..tapi jangan risau setiap pakej treatment yang di buat kat Roszen Beauty ni beberapa kali bagi setiap rawatan untuk pastikan kulit kita kekal cantik dan sihat..

Rawatan apa lagi ada kat Roszen Beauty Salon ni?

FastingSkin Series | Skin Re-Balancing Therapy | Skin Re-Brightening | Skin Lock Age | Skin Re-Water Vital | Water Cell-Regeneration Care | Aqua Peel Detox Therapy | Needle-Free Age-Embedded Wire Pulling

Yang berminat nak cuba rawatan kat Roszen Beauty MyTown, bawah ni detail -

Alamat :

Roszen Outlet:
Roszen, MyTOWN Shopping Centre

L2-012, Level 2, MyTOWN Shopping Centre 

Opening Hours:
10.00am-10.00pm


Contact:
03-92028002 / 019-6008679

WhatsApp : 60197198679

Facebook roszen.beauty
Website : www.roszen.co/

You Might Also Like

8 Comment

  1. Nampak dah flawless kulit tu ha..ni yang jeles ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh la buat treatment kat sini gak, SA..cantik sesama..hehe

      Delete
  2. Wahhh makin flawless la kak Fieza..

    ReplyDelete
  3. Sally pun pernah pergi sini! Dapat beautician nama Rainie jugak eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah. Sama beautician la kita..Best kan dia buat... Soft je orgnya..

      Delete