Total Pageviews

Kerja Tetap vs Blogging

11:14

Which 1 is your choice? antara kerja tetap yang jadi sumber pendapatan utama dengan hobi..uiiii...tak tau nak pilih yang mana...ikut hati of course hobi..hobi bukan sebarang hobi, hobi yang kenkadang dapat juga fulus tepian..hehe..

dilema betul nak pilih yang mana...

semalam k.fiezz up status kat facebook..ramai kawan-kawan blogger yang komen..

antara komen-komennya

> sekali sekala k.fiezz kena keluar juga dari kepompong sekarang which is kerja hakiki
& explore menda baru..

> kalau bayaran berbaloi, amik cuti & attend event ni..sebab event ni berbayar + ada possibility untuk dapat job berbayar lagi di masa akan datang..

> attend event untuk kembangkan networking..kenalkan brand kita pada orang luar..bila pi event ni dapat jumpa ramai orang..so dari situ kita boleh kembangkan networking & brand kita sebagai blogger...

> utamakan kerja hakiki sebab yang ni periuk nasi...

uwaaaa..so nak pilih yang mana ni?

eh..kalau korang yang tak follow k.fiezz kat social media (Facebook, Instagram), mesti macam blur apa menda la k.fiezz membebel ni..

okey, kezahnya semalam k.fiezz dapat offer untuk attend event berbayar...berbayar okey..bayaran tu idak la banyak sangat cuma insyaallah in future boleh dapat paid posting lagi..

seorang blogger bila nampak perkataan paid tu, memang excited weiiii..bukan senang nak dapat offer attend event berbayar ni benornya...jadi bila dapat tu, rasa macam bestnya..haha..to be honest la kan..sapa tak suka duit..zaman skrg n serba serbi mahal okay..jadi penting duit tu..hehe..

tapi main point dia dari offer ni, k.fiezz nampak perkataan future paid posting..maksudnya next time boleh dapat job berbayar lagi..bukan setakat attend satu event ni je...nampak kelebihan disitu...

amik la cuti k.fiezz kalau camtu?

Kezahnnyaaaa cuti k.fiezz dah tinggal sikit..nak kena berjimat sampai hujung tahun..tu dilema utama dia skrg ni...

so kalau korang sebagai blogger nak pilih yang mana?

Nota Kaki - Jeles dengan fulltime blogger yang boleh pi event berbayar sana sini time hari bekerja...dan kebanyakan event memang buat hari bekerja pun...so yang buat part time macam k.fiezz ni mampu tengok je la...

You Might Also Like

6 Comment

  1. kalau saya student vs blogger. huhu tapi mestilah saya kena pilih study kan lagipun saya tak reti nak buat duit pakai blog :(

    ReplyDelete
  2. SA pilih kerja tetap sebab ini la kerja yang menjadi menjamin masa depan...sebab tu la jarang pi event sekarang..kalau event weekend pun ada gak yang x sempat nak pi..sebab tanggungjawab lain plak...mana yang betul2 bleh pi baru pi...

    ReplyDelete
  3. Walaupun cuti sikit kalau paid berbaloi pergi jew kak fieza MC boleh cover hehe sebab pernah buat

    ReplyDelete
  4. Kalau saya mungkin ambil cuti kak..tapi biar berbaloi la hehe. Lagipun sesekali berubah angin

    ReplyDelete
  5. kalau payment berbaloi takpala kak, kalau eshe eshe tu baik gi kerja hehe

    ReplyDelete
  6. Kalau sy nak part-timr blogging vs fulltime blogging hahaha

    ReplyDelete