Total Pageviews

Terima Anugerah Khidmat Cemerlang 2018

13:08

Alhamdullilah.. Alhamdullilah.. Terpilih untuk terima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang untuk kali ke dua (2018). Kali pertama k.fiezz terima masa tahun 2009. Yg kali pertama tu k.fiezz x share kat blog sbb k.fiezz start berblog tahun 2012..

www.fiezasani.xyz
Actually bos yg calonkan k.fiezz pun dpt APC tapi masa ni dia meeting di Brunei. So x dpt naik atas pentas utk terima sijil.. Klu x, boleh sesama bergambar.. PA & bos sesama cemerlang.. Hehe.. 

Nanti k.fiezz cari sijil APC tahun 2009 yg k.fiezz penah dpt dulu.. Gambar pun ada tapi kat umah Semenyih.. Sijil rasanya ada dalam fail peribadi k. Fiezz..

APC 2018

www.fiezasani.xyz

Amboi k.fiezz sampai 2x dapat APC.. Hebat sangat ke hasil keja.. Hehe.. X tau la nak cakap hebat ke idak.. Kena tanya bos. Bos yang calonkan & nilaikan hasil kerja.. 

K.fiezz pun terkejut masa PA bos besor kat bhg k.fiezz, inform nak e-mail borang pencalonan APC. K.fiezz tanya nak bagi kat sapa? Sekali dia cakap, untuk k.fiezz.. Bos calonkan k.fiezz.. Eh.. Seprais ni.. K.fiezz isi je la.. Kdg bila submit kat HR, kena tapis lagi..

Sekali masa awal bulan 4,dpt surat dri HR.. 'tahniah.. Puan telah dipilih untuk terima APC 2018'..camtu la lebih kurang ayat dia..

Alhamdullilah..kali ke-2 terima APC.. 

Tak Ada Yg Jeles ke? 

Sapa la k.fiezz ni nak dijeleskan.. Rezeki memasing u.. Tahun ni turn k.fiezz dpt APC.. Tahun dpn turn org lain plak. Kang tetiap tahun k.fiezz je, ada yg jeling-jeling ai.. Haha.. Ni pun ada yg x nak tegur dah sbb marah sgt k.fiezz dpt APC.. Hehe.. 

To be honest ada jugak dgr antara kenalan k.fiezz marah, x puas hati k.fiezz terima APC ni.. Katanya k.fiezz x layak.. PA yg tak tahu apa2.. 

Kalau org luar telefon, tanya k.fiezz pasal kerja, mesti k.fiezz jawab tak tahu.. Allah.. Kalau org tanya something, kalau k.fiezz tahu k.fiezz ckp tahu.. Kalau x tahu, k.fiezz cakap x tahu.. Tpi selalunya menda2 yg k.fiezz x sure k.fiezz prefer tanya bos dulu.. Sbb kita ni org bawah je.. X semestinya yg kita tahu tu betul.. Better confirm dengan officer atasan dulu.. 

Ni cara k.fiezz la.. Mgkn ada org lain suka tunjuk dia tahu semua.. K.fiezz tak.. K.fiezz prefer apa2 tanya bos dulu..

Lagi satu k.fiezz ni jenis yg mmg suka duk kat tmpt.. Tak suka sgt menepek kat tmpt org lain lama2..dri sibuk membawang, better la duk kat tmpt.. Buat keja.. Klu x de keja, duk kat tmpt buat la hal sendiri.. Kurang2 bila bos cari, kita ada je kat tmpt..

Keja Dgn Bos

Utk yg x puas hati k.fiezz dpt APC ni, k.fiezz nak cakap.. Rezeki memasing.. Bos nilaikan k.fiezz layak untuk terima, jadi k.fiezz terima je.. K.fiezz kerja/berkhidmat/bertugas dengan bos yg calonkan k.fiezz..

Bodek bos? Utk dpt APC.. Nope.. Not my style.. Sama mcm k.fiezz apply keja gomen tak guna kabel (kenal org kerajaan utk rekemen), sama la APC ni.. X bodek bos utk dpt APC.. Bgi k.fiezz, dpt APC ni atas pilihan bos.. Kalau bos rasa keja kita bagus, dia calonkan la kita.. 

www.fiezasani.xyz

Staff KKR yg dpt APC untuk tahun 2018.. 

Jumlah keseluruhan staff KKR / JKR / CIDB & LLM yg dpt APC 2018, 800++

You Might Also Like

1 Comment