Celebrate Birthday Ariff di Tepi Pantai

15:50

Celebrate Birthday Ariff 

Minggu lepas, birthday Ariff Syazwan yang ke-lima..Ariff ni atau kitaorang panggil Arip anak adik mr hubby..Buat masa ni dia sorang je anak buah belah mr hubby jadi birthday dia memang spesial sikit..tiap tahun memang kitaorang akan balik ke Ipoh untuk sambut..Tahun ni sambut birthday Arip di tepian pantai pulak di Teluk Senangin, Lumut..Abah si Arip ni memang dah booking kat salah satu hotel di Teluk Senangin..Nanti kak fiezz share di entry lain pasal hotel ni pulak..

CARI MAINAN DI CHOW KIT

Exact birthday Arip ni pada 3hb Mac 2018. Kak fiezz, mr hubby, adik ipar & isteri bergerak dari KL hari birthday Arip. Tapi sebelum tu kitaorang singgah kat Chow Kit nak beli hadiah untuk si Arip..Kat chow kit ni banyak kedai-kedai mainan..Harga pun boleh tahan murah..Tengok la kita nak yang mana..Ada mahal..Ada murah..tepuk kocek, tanya dompet..haha..kitaorang beli apa?tengok gambar kat bawah...Cari punya cari, selesai beli hadiah mainan untuk Arip pukul 3 lebih camtu..Terus gerak ke Lumut..Kitaorang ikut jalan Kuala Selangor..Jadi jalan agak jammed sikit + kitaorang singgah makan dulu kat kedai Mee Udang area situ..Agak lambat sikit sampai ke Lumut..


www.fiezasani.xyz


MISI CARI KEK BIRTHDAY UNTUK BIRTHDAY BOY

Masa kitaorang on the way ke Lumut, abah Arip mintak tolong singgah dulu Aeon area Manjung, belikan kek..Masa nak belikan kek Arip ni memang agak kelakar juga untuk kitaorang..Memula nak masuk ke Aeon Manjung tapi beratur panjang.So mr hubby ajak ke Tesco seberang situ..Selalu kat Tesco kan ada King's Confectionery..Sekali masuk2, kedai kek kecik je uolls..haha..Tanya orang yang jual kek kedai tu, kat mana ada kedai kek lain..Katanya berdekatan dengan Aeon Manjung tu..tapi tak tau la bukak lagi ke idok..Sbb jam dah pukul 9 lebih macamtu..Try tengok kat Maps, dekat je tapi tutup 10.00mlm..Kelam kabut nak ke situ..Dengan kena tunggu adik ipar & wife dia beli barang, mak mertua kak fiezz kirim suh beli untuk berkelah esoknya..Setel beli, terus ke kedai yang diberitahu tadi...Sampai-sampai, kedai tu bukak lagi..tapi staff dia dah kemas-kemas..yang cashier tengah buat closing..Kak fiezz pulak main masuk..tak tanya bukak lagi ke idok..terus je pi ke bahagian kek..tanya tu je ke kek yang ada..cashier tu jawab pun macam muka serba salah..mr hubby, adik ipar & wife dia tengok kak fiezz tak kena halau, baru dorang masuk..tapi dorang ingat kak fiezz tanya dulu kedai still bukak lagi ke tak..haha...dalam kereta baru kak fiezz beritahu, mana ada tanya..dorang punya gelak masa tu...dan nak jadi cerita ada sorang lagi pelanggan lain datang nak beli jugak masa tu..tapi dia tanya dulu masih bukak ke tak..cashier tu cakap dah tutup..but seriusly kak fiezz tak dengar orang tu tanya..yg dengar mr hubby & adik ipar..yg kitaorang dengan selamba terus je membeli tapi salah seorang staff yg tengah berkemas tu macam bengang sbb kitaorang tak reti bahasa..tetap jugak beli kek..dia tengah sibuk kemas2..haha..dan kitaorang berjaya jugak beli walaupun cashier dah buat closing...

www.fiezasani.xyz

antara menu yang disediakan oleh mak Arip, mak mertua k.fiezz...Sambut kecil-kecilan je dalam bilik..Pukul 11 baru potong kek..haha..jenuh tunggu kitaorang sampai dulu...

www.fiezasani.xyz

Birthday boy dengan semua mainan dari mak pak sedara...Buat masa ni dia sorang je..tu yang special sambut birthday..

www.fiezasani.xyz

Hadiah-hadiah dari opah, pak long, mak long, pak ngah, cik cham, cik eika & mak su...

www.fiezasani.xyz

Sendiri punya hadiah, kan..bawak la sendiri...haha

www.fiezasani.xyz

esoknya berkelah di tepi pantai kat Teluk Senangin, Lumut...Ni tengah bina istana pasir dengan cik cham...

www.fiezasani.xyz

Istana dah siap...Ni gambar dari sudut fotografi abah si Arip..Adik ipar kak fiezz ni part time wedding photographer (klik SINI untuk ke FB dia) kalau korang nak cari photographer ke boleh la usya kat FB dia tengok hasil-hasil bidikan abah Arip...

Yang bawah ni hasil bidikan kak fiezz..hehe...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

You Might Also Like

11 Comment

  1. Happy b'day Arip! Semoga menjadi anak yang baik ye. Btw cantik view akak snap tu kak

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir ariff
    seronok lah dapat macam2
    hehee

    ReplyDelete
  3. Selamat hari lahir ariff..banyak ye hadiah ariff dapat

    ReplyDelete
  4. amboi special kek dia, kek main terjah..hihi


    Hepi bestday ariff

    ReplyDelete
  5. Happy birthday arip. Meriah sambutan tu. Mesti arip seronok kan.
    Cantiknya pemandangan tu kak. Rasa nak bercuti pulak haa.

    ReplyDelete
  6. Wow bestla Arip dapat banyak toys...aunty nak satu...pelissss

    ReplyDelete
  7. Happy Birtday Ariff, seronok ya dapat banyak hadiah..

    ReplyDelete
  8. Happy Belated Birthday Ariff, meriah sambutan birthday tu... hadiah pun dapat banyak.. Seronoknya... moga jadi anak yg baik..

    ReplyDelete
  9. Happy belated birthday so comel .. banyaknya dapat hadiah.

    ReplyDelete
  10. Happy 5th bday..syiok sambut birthday katlaut ya

    Btw kak..25 mac ni nak menjemput birthday dhia juga ni

    ReplyDelete