Kes selesai. Dapat Refund Shopee.

12:17

Proses Refund Shoppe

Semalam kak fiezz ada selit cerita pasal beli brg kat shopee yang tak dapat sampai sekarang..kak fiezz beli 3 barang tapi satu pending di abx courier..Even kak fiezz call abx courier sendiri pun tak berjawab..Jadi  kak fiezz biarkan pihak shopee  yang handle memandangkan kak fiezz dah minta refund untuk barang yang tak diterima tu walaupun seller meragui request kak fiezz tu..tak kisah la seller ragui ke apa, kak fiezz minta je refund memandangkan seller tak membantu masa kak fiezz beritahu barang tak diterima..seller bagi screenshot tracking dalam sistem shopee..yang dalam tu, kak fiezz pun tahu..kak fiezz nak tahu status lepas barang dah sampai abx & pending kat situ dari 18hb Disember 2017..Kak fiezz minta seller dapatkan no.tracking dari ABX tapi krik krik krik...

kak fiezz ada call ABX untuk semak sendiri status barang tapi tak berjawab sampai ke sudah..so kak fiezz e-mail pada pihak shopee & maklumkan pasal ni..dan biarkan shopee buat penyiasatan pasal kes kak fiezz ni..

dan semalam dapat update dari shopee kat bawah ni.. shopee consider abx refuse delivery refer dalam tracking system abx..dan kak fiezz dapat semula refund..Proses penerimaan refund dari pihak shopee lebih kurang dalam seminggu lebih utk kes kak fiezz ni..sebab once kita dah request refund, pihak shopee perlu siasat dahulu & inform seller..Masa proses ni seller perlu bagi response juga samada bersetuju atau tidak..Dalam kes kak fiezz, seller tidak bersetuju..Jadi pihak shopee kena siasat dahulu & dari kes ni, pihak courier servis tak nak hantar barang..Kak fiezz pun tak terima barang ni, jadi kak fiezz dapat semula duit..Alhamdulillah...


tak banyak pun jumlah dia tapi tetap duit..mesti orang macam , eleh sepuluh hengget je..mungkin pada setengah orang, sikit je amount tu..tapi untuk kak fiezz lepas la duit belanja sehari makan kat pejabat..lagipun kak fiezz rasa tak adil pihak seller dapat duit ni tapi barang tak sampai pada customer..So ini pun pengajaran pada seller untuk lebih bertanggungjawab..

Seller Shopee

Untuk seller shopee, jangan anggap barang dah sampai pada customer walaupun status barang baru sampai pejabat pos atau courier service terutama barang yang pre-order dari oversea..Bila customer cakap tak terima barang, dengan confident bagi screenshot tracking shopee pada customer..serius kelakar, sangat...sila lebih bertanggungjawab untuk pantau dengan pihak shopee kalau dalam jangka masa lama, barang masih pending di pejabat pos/courier servis. 

Kalau sesiapa yang nak jadi seller shopee, sila fikir semasak-masaknya kalau terjadi kes macam kak fiezz ni..Mungkin yes, korang seller yang bertanggungjawab & tak menipu kalau contoh macam kes kak fiezz ni cuma servis pada customer biarla tip top..pastikan barang sampai ke tangan customer..Jangan screenshot tracking dalam sistem shopee tu sebab customer boleh nampak status yang itu..customer nak tahu bila barang boleh sampai atau sila bantu customer dengan dapatkan no.tracking dari pihak shopee..

www.fiezasani.xyz

Refund Shopee Wallet

Semalam shopee dah kredit semula duit dalam akaun shopee kak fiezz..Boleh la simpan kat situ untuk shopping di shopee atau masukkan ke akaun bank kita..Mula2 kak fiezz nak shopping tapi errr baru kena..serik pulak..tunggu la dah lama sikit nnti, dah lupa kes ni baru shopping semula kat shopee..So kak fiezz pindahkan ke akaun bank kak fiezz je...

You Might Also Like

6 Comment

  1. Betul tu fs, walaupun nilai tu sikit tp duit kita tetap duit kita, mesti fight for it... nasib baik shopee ambil tindakan cepat, kalau harap seller, hurm memang tak dpt kot duit tu semula...

    ReplyDelete
  2. Bagus sebenarnya tindakan sis nie.. Pengajaran untuk seller lebih bertanggungjawab.. Bukan lepas tangan je..

    ReplyDelete
  3. sha pernah juga refund sekali di shopee sebab seller takpos barang sebaik ok je seller tu mengaku memang takpos. sha selalu baca review kat shop tu tengok banyak tak 1 bintang, kadang kalau 3 bintang pun rasa takmau beli haha

    ReplyDelete
  4. shopee ni senang sket kan kak..berbanding lazada tu, tension juga ni

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, dah selesai. Semoga jadi iktibar buat semua seller. Jangan main ambil mudah je. Kepuasan pelanggan juga kena jaga

    ReplyDelete