Total Pageviews

Kes selesai. Dapat Refund Shopee.

12:17

Proses Refund Shoppe

Semalam kak fiezz ada selit cerita pasal beli brg kat shopee yang tak dapat sampai sekarang..kak fiezz beli 3 barang tapi satu pending di abx courier..Even kak fiezz call abx courier sendiri pun tak berjawab..Jadi  kak fiezz biarkan pihak shopee  yang handle memandangkan kak fiezz dah minta refund untuk barang yang tak diterima tu walaupun seller meragui request kak fiezz tu..tak kisah la seller ragui ke apa, kak fiezz minta je refund memandangkan seller tak membantu masa kak fiezz beritahu barang tak diterima..seller bagi screenshot tracking dalam sistem shopee..yang dalam tu, kak fiezz pun tahu..kak fiezz nak tahu status lepas barang dah sampai abx & pending kat situ dari 18hb Disember 2017..Kak fiezz minta seller dapatkan no.tracking dari ABX tapi krik krik krik...

kak fiezz ada call ABX untuk semak sendiri status barang tapi tak berjawab sampai ke sudah..so kak fiezz e-mail pada pihak shopee & maklumkan pasal ni..dan biarkan shopee buat penyiasatan pasal kes kak fiezz ni..

dan semalam dapat update dari shopee kat bawah ni.. shopee consider abx refuse delivery refer dalam tracking system abx..dan kak fiezz dapat semula refund..Proses penerimaan refund dari pihak shopee lebih kurang dalam seminggu lebih utk kes kak fiezz ni..sebab once kita dah request refund, pihak shopee perlu siasat dahulu & inform seller..Masa proses ni seller perlu bagi response juga samada bersetuju atau tidak..Dalam kes kak fiezz, seller tidak bersetuju..Jadi pihak shopee kena siasat dahulu & dari kes ni, pihak courier servis tak nak hantar barang..Kak fiezz pun tak terima barang ni, jadi kak fiezz dapat semula duit..Alhamdulillah...


tak banyak pun jumlah dia tapi tetap duit..mesti orang macam , eleh sepuluh hengget je..mungkin pada setengah orang, sikit je amount tu..tapi untuk kak fiezz lepas la duit belanja sehari makan kat pejabat..lagipun kak fiezz rasa tak adil pihak seller dapat duit ni tapi barang tak sampai pada customer..So ini pun pengajaran pada seller untuk lebih bertanggungjawab..

Seller Shopee

Untuk seller shopee, jangan anggap barang dah sampai pada customer walaupun status barang baru sampai pejabat pos atau courier service terutama barang yang pre-order dari oversea..Bila customer cakap tak terima barang, dengan confident bagi screenshot tracking shopee pada customer..serius kelakar, sangat...sila lebih bertanggungjawab untuk pantau dengan pihak shopee kalau dalam jangka masa lama, barang masih pending di pejabat pos/courier servis. 

Kalau sesiapa yang nak jadi seller shopee, sila fikir semasak-masaknya kalau terjadi kes macam kak fiezz ni..Mungkin yes, korang seller yang bertanggungjawab & tak menipu kalau contoh macam kes kak fiezz ni cuma servis pada customer biarla tip top..pastikan barang sampai ke tangan customer..Jangan screenshot tracking dalam sistem shopee tu sebab customer boleh nampak status yang itu..customer nak tahu bila barang boleh sampai atau sila bantu customer dengan dapatkan no.tracking dari pihak shopee..

www.fiezasani.xyz

Refund Shopee Wallet

Semalam shopee dah kredit semula duit dalam akaun shopee kak fiezz..Boleh la simpan kat situ untuk shopping di shopee atau masukkan ke akaun bank kita..Mula2 kak fiezz nak shopping tapi errr baru kena..serik pulak..tunggu la dah lama sikit nnti, dah lupa kes ni baru shopping semula kat shopee..So kak fiezz pindahkan ke akaun bank kak fiezz je...

You Might Also Like

32 Comment

  1. Betul tu fs, walaupun nilai tu sikit tp duit kita tetap duit kita, mesti fight for it... nasib baik shopee ambil tindakan cepat, kalau harap seller, hurm memang tak dpt kot duit tu semula...

    ReplyDelete
  2. Bagus sebenarnya tindakan sis nie.. Pengajaran untuk seller lebih bertanggungjawab.. Bukan lepas tangan je..

    ReplyDelete
  3. sha pernah juga refund sekali di shopee sebab seller takpos barang sebaik ok je seller tu mengaku memang takpos. sha selalu baca review kat shop tu tengok banyak tak 1 bintang, kadang kalau 3 bintang pun rasa takmau beli haha

    ReplyDelete
  4. shopee ni senang sket kan kak..berbanding lazada tu, tension juga ni

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, dah selesai. Semoga jadi iktibar buat semua seller. Jangan main ambil mudah je. Kepuasan pelanggan juga kena jaga

    ReplyDelete
  6. Salam sis, sy nk tye psl refund sy. Pihak seller di shoppe da refund duit sy tp masuk ke shoppe wallet. Mcm mana nak buat duit tu masuk ke akaun sy ye? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sis.Masuk apps shopee kat hp. Pilih shopee wallet. And pilih withdrawal.masukkan no.akaun bank. Dh key in no.akaun, tekan butang confirm.. Setel..

      Delete
    2. Ye sy da pilih shopee wallet tp xde pilihan utk pilih ke withdrawal. Tu sy pelik np sy punya mcm tu. Byk kali buat pn cm tu jgk

      Delete
    3. Sis, cuba pi kat my account. Update bank account/cards dulu kat situ.

      Delete
    4. Ok sis, sy try dlu. Apa2 sy tanya sis blk ye

      Delete
  7. Sy pn jd mcm sis Safia Adriana..sy baru update bank account..lepas tu terus boleh withdraw ka?sb dah update bank account,tetap xdak perkataan withdraw

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..kalau still tak boleh, cuba la ctc direct dgn shopee..saya pun tak la expert sgt..hritu ada gak problem sblm boleh withdraw tu, saya ctc terus je dgn dorang...huhu

      Delete
  8. salam sis nk tnya knp kite punye no akaun xbley masuk knp ea ? waaa😭😭😭 mcm mne shopee nk pulang duit . nk beli pampers anakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sis..alahai, better call direct dengan shopee..better..saya pun tak expert sgt pasal shopee ni..based experience sendiri je..

      Delete
  9. Sy pn sama..sy baru update bank account..lepas tu terus boleh withdraw ka?sb dah update bank account,tetap xdak perkataan withdraw

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la..seingt saya, masa saya buat macamni..update bank account, lepas tu terus boleh withdraw..kalau tak silap..ingt2 lupa..klu awk tak berjaya lepas dah buat ni, terus je la call CS shopee..better gitu...dorang boleh assist..

      Delete
  10. sis. kalau kita order, tp seller mcm xrespond, kalau kita pi ke bahagian order tu, kita tekan cncel order, dorang akan refund trus x?

    ReplyDelete
  11. sis masa nk withdraw dia ada minta no pin kan.. mcmana ya buat no pin tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh..sorry sis..dh lupa..dah cuba ckp dengan Customer Service dia tak?

      Delete
  12. salam sis berape lama ea untuk duit refund tu masuk dalam account bank kite?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Sorry, tak ingt. Tapi rasanya x ada la lama sangat..

      Delete
  13. kak fiezz, kalau duit tu dh d transfer ke dalam shopee wallet n then nk transfer masuk akaun bank saya mcm mana ye kak? saya ada beli brg hrga RM400+ pastu seller ckp brg dh hbs stok dan dia transfer balik duit tu msuk sopee wallet. blh bantu tak mcm mana utk sya transfer duit tu masuk akaun bank saya? terima kasih kak fiezz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update no.akaun bank kat dlm akaun shopee dulu. Lps tu baru transfer dri wallet ke akaun bank kita yg kita dh update.

      Delete
    2. Nnti pilih shopee wallet, amik withdrawal. Ada keluar no.akaun yg kita dh update & check la no.akaun,amount utk refund. Kalau semua okey, klik 'confirm' . Siap.. Tggu la duit masuk dlm bank..

      Delete
  14. Berapa lama ye shopee bank in balik. Saya pun jadi gak gitu tapi dkt sebulan shopee x bagi balik lg duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la contact cs shopee dear. X leh nk jwb soklan awk ni..

      Delete
  15. Salam sis, dalam sistem barang sy dh sampai kat post office since minggu lepas. Tp nak ambik xleh plan..ttiba minggu ni ada pla brg dri shopee... bkn seller.. brg tu mcm bil utk mintak refund dri shopee.. tp perlu pack brg & brg tu takde.. nak buat cana? 140 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam dear..sorry, tak baper nak faham soalan u..kenapa tak boleh nak ambil pulak kalau brg dh ada di pej.pos?brg yg tu tak boleh amik, tetiba ada brg dri shopee tapi bukan seller?arghhh..pening nak pikir..agak complicated kes u ni, better u direct with customer service shopee..

      Delete
  16. salam.. saya nk tnya la. sy da request to cancel order. tp seller xrespon.
    kalo dye xapprove bermakna duit mmg xdapat direfund jgk ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..better awk direct komplen dengan shopee. boleh call CS shopee..

      Delete