AFB Feeds

Soalan feberet di Hari Raya

08:00

Soalan feberet di Hari Raya oleh mereka-mereka yang tak sensitip..Pada dorang soalan-soalan ni besa je..tapi untuk orang yang kena tanya, sentap hokay..tak tau nak jawab apa?


Susah nak puaskan hati orang ni..ada je yang tak kena..bila belum kawen, tanya bila nak kawen?dah kawen, tanya plak bila nak dapat anak?dah dapat anak sorang, tanya plak bila nak tambah..dah dapat anak dua tiga orang..kalau sume lelaki, suh usaha dapatkan anak pompuan plak..bila subur, anak berderet..tanya plak tak merancang ke?pfftttt..sebenarnya apa masalah orang yang suka tanya soalan-soalan ni yeak?susah hati ke tengok orang tak kawen lagi, tak ada anak lagi, dapat anak sorang, dapat anak sama jantina (laki /  pompuan) @ anak ramai..
untuk sesapa yang nak tanya soalan ni pada kitaorang yang dalam situasi di atas ni, pikir dulu sebelum tanya soalan..nampak macam besa je kan soalan-soalan ni tapi bisa tau..sangat-sangat sensitip..kitaorang yang dalam situasi kat atas ni tak tau nak jawab apa sebenarnya tapi demi nak jaga hati orang yang menanya soalan, kitaorang akan jawab dengan sopan + lemah lembut je..tapi dalam hati kitaorang, berbekas tau tak?asik kitaorang je nak jaga hati orang..abis tu hati kitaorang ni sapa nak jaga?? untuk yang dah ada anak, may be okey rasanya sebab ada anak walaupun sorang @ 2-3 orang tapi sama jantina (laki/pompuan)..tapi untuk yang masih single & dah kawen but belum ada anak, soalan2 yg pd korang biasa je tapi sensitif benornya pada orang yang kena tanya..kadang tak tau nak bagi jawapan apa sebenarnya kalau orang tanya..'eh, berdua lagi..bila nak bertiga, berempat & bla bla..si polan tu dah berderet dah'..derrr..nak je tanya balik 'rasa-rasa nak kena lempang belah kanan ke kiri?'

You Might Also Like

1 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.