Total Pageviews

Mandi Manda Di Lata Ulu Chepor

11:59

Cerita throwback bulan September lepas masa k.fiezz cuti seminggu kat kampung sebab mr hubby ke China ikut company trip..Nak duduk rumah sorang, tak berani...Rumusannya mohon cuti, balik kampung..Duk kat kampung sesenyap..hehe...Mr hubby balik dari China, baru ambil k.fiezz kat rumah mak k.fiezz di Sg.Siput...Sebelum kitaorang gerak balik Kuala Lumpur, esoknya..Adik mr hubby ajak berkelah di Lata Ulu Chepor..Nak bawa anak dia berkelah..kebetulan anak buah k.fiezz pun ada..so bawa la dua-dua ni mandi-manda kat Lata Ulu Chepor...

K.fiezz pun first time ke Lata Ulu Chepor ni..Tak tau la tempat dia macamana..Mak mertua k.fiezz cakap, cantik tempat dia..lagi cantik dari tempat berkelah kat Ulu Kemensah (belakang zoo negara)<<Tempat Berkelah Kemensah Belakang Zoo Negara>>

LATA ULU CHEPOR

Jarak ke Lata Ulu Chepor ni dari rumah mak k.fiezz di Sg.Siput, tak jauh sangat..kurang dari setengah jam kalau tak silap k.fiezz...

Masuk ke sini, kena bayaran masuk setiap kereta RM3.00...Kawasan dia luas...dari bawah sampai atas...Kemudahan macam tandas, pondok-pondok, surau, parking ada...cuma cuma parking agak jenuh sikit nak cari kalau time weekend...penuh...

Ada pondok untuk sewa..tak mahal pun..dalam RM5.00 (satu hari)..Kalau nak booked awal-awal, boleh telefon dulu..Nanti k.fiezz cari no telefon..kalau jumpa, k.fiezz update kat bawah entry ni...

Jom tengok sekitar Lata Ulu Chepor ni...

www.fiezasani.xyz

Hasil snap photoG (adik ipar k.fiezz)...cantik kan tempat dia...redup..hijau...
cuma as usual la masuk ke kawasan hutan, line DIGI out of service..adeh..DIGI oo Digi.


www.fiezasani.xyz

Ni pondok yang kitaorang sewa haritu...dapat 2 pondok..
Okey la..just nice...sederhana..boleh la nak buat tempat salin baju (budak-budak & lelaki), tidur, solat...dan juga tempat letak makanan..hehe


www.fiezasani.xyz

Bekalan makanan yang kitaorang bawa haritu...Ada yang masak..jajan-jajan, beli je...


www.fiezasani.xyz

Mandi time...sorry kena edit gambar mr hubby yang cekci tu..hehe
Gambar mandi banyak tapi kena tapis..hat ni je yang melepasi piawaian untuk share kat sini...

www.fiezasani.xyz

Mak & abah k.fiezz jagakan makanan..hehe..

www.fiezasani.xyz
k.fiezz tak mandi ke?memang tak la..malas nak salin-salin baju..leceh..so kita posing je sebab ada photoG yang volunteer..hehe

Kalau korang ke Perak, tak tau nak pi mana...boleh la singgah ke Lata Ulu Chepor ni..tempat dia best juga..sesekali lari dari kesibukan bandar..

You Might Also Like

5 Comment

  1. lama tak berkelah mcm nie.. bestnya, sambil mandi sambil menikmati hutan..

    ReplyDelete
  2. Bestnya mandi jeram...tapi hujan2 ni jangan mandi jeram ye..bahaya

    ReplyDelete
  3. Cantiknya kawasan hutan, nampak bersih dan jernih airnya...

    ReplyDelete
  4. kak ana pun tak pernah sampai lagi Fiez :)

    ReplyDelete
  5. penah pegi sini dedulu time kicik2.. hehe seronoknyee berkelah =D

    ReplyDelete