Wanita Wajib Baca Ni. Kelebihan Jamu Manjakani Homemade Untuk Keputihan Dan Period Tidak Teratur

12:41


Jamu Manjakani Homemade


Dulu-dulu aku bukan kaki jamu, tau..Aku takut nak makan jamu..Orang duk cerita makan jamu ni panas...Macam2 lagi cerita yang tak best pasal jamu ni aku dengar..Tak berani nak sentuh..Lebih percaya pada vitamin moden..Tapi tak amal pun..Cuma pilihan aku kalau jamu atau vitamin..aku pilih vitamin..Moden kononnya..Tahu juga pasal jamu manjakani homemade ni tapi entah la masa tu takut sangat nak makan..tak tahu la pasaipa..menda lain tu boleh pulak makan..tak takut pun..herba manjakani takut..ishhh..sempit benor fikiran masa tu...

Sampai dah kahwin pun sama, aku tak berani makan sebarangan jamu..Walaupun aku sendiri ada masalah wanita..Yang mana?Ada la beberapa masalah yang aku alami antara kat bawah ni..


Seperti yang kita tahu kebanyakan jamu, wajib mengandungi manjakani..So bila aku sendiri ada alami masalah kat bawah, terus teringat pasal jamu manjakani homemade..Dan dari hasil carian aku, aku boleh rumuskan wanita memang sangat2 digalakkan untuk amalkan manjakani..Mak aku sendiri pernah amalkan manjakani lepas bersalin...


Lepas aku berjumpa dengan seseorang yang pakar, aku cerita pasal masalah yang aku alami tu & beliau perkenalkan aku dengan jamu yang mengandungi manjakani..Dan aku cuba, alhamdulillah serasi..Aku risau juga takut ada kesan sampingan ke apa tapi alhamdulillah tak ada kesan sampingan yang negatif...see..yang dulu tu, takut benor nak makan tu pasaipa??padahal banyak kot khasiat manjakani ni..


Khasiat Manjakani untuk wanita
Jamu Manjakani homemade

Wanita-wanita digalakkan mengamalkan manjakani untuk kesihatan dalaman & luaran..Bukan setakat untuk 'tut' je..Selalu bila sebut manjakani, mesti orang ingat hat tu je..Padahal jamu ni banyak lagi khasiat dia...Untuk badan letih lesu, tak bermaya, awet muda, keputihan, period tak teratur, sengugut, cyst/fibroid..eh!!banyak lagi okey..bukan part tu je...korang boleh tengok gambar kat atas ni...Bawah ni khasiat & kelebihan manjakani...

Kelebihan & Khasiat Manjakani

  • Awet Muda - Anti Oksidan yang terdapat dalam buah manjakani dapat membantu melambatkan proses penuaan
  • Mencantikkan kulit  
  • Membantu mencegah jerawat 
  • Pencegahan Diabetes 
  • Pencegahan dari kanser serviks dan payudara 
  • Membantu merawat  keputihan kerana kandungan estrigent dalam buah manjakani membantu menyingkirkan bakteria dan fungus yang boleh menyebabkan bau yang kurang menyenangkan 
  • Membantu menegangkan oto-otot faraj 
  • Membantu mengurangkan lebihan mukus dan lelehan di vagina 
  • Membantu menstabilkan hormon dan melancarkan peredaran darah 
  • Membantu memberi tenaga 
  • Membantu menjaga kesihatan mata - Memperbaiki tahap penglihatan 
  • Kalsium yang terdapat dalam manjakani juga membantu menguatkan gigi dan tulang 
  • Memelihara kebersihan mulut 
  • Sangat Mujarab untuk merawat luka dalaman dan luaran 
Nanti aku fokus kelebihan manjakani mengikut masalah yang selalu dialami oleh kaum wanita..Untuk permulaan ni, aku nak kongsi manjakani untuk mereka yang mengalami masalah period tak teratur dan keputihan..Masalah period tak teratur ni disebabkan gangguan hormon atau pengambilan pil perancang..Tak kisah sebab yang mana tapi jangan biar lama-lama nanti mudarat..Darah period tu darah kotor, bila dia tak keluar takut  penyakit lain pula yang hinggap..Mintak dijauhkan..Sebelum melarat baik kita rawat dahulu..Kebiasaanya kalau kita tak datang period & check upt -ve (untuk yang ttc), kita akan rujuk kepada Dr..dan kita akan diberi ubat untuk mengeluarkan haid (dalam erti kata lain PAKSA) tapi dari info yang aku baca di blog Dr Zubaidi, ubat-ubatan ini boleh menyebabkan keseimbangan hormon jadi lebih tak sekata & kelewatan haid tetap akan berulang..Dan bila kita bergantung pada ubat untuk regulate period, ubat ni akan beri kesan buruk pada mood dan sikap kita..Dari group yang aku joint di FB pun, rata-rata yang mengalami masalah period tak teratur ada yang mengeluh sebab perlu bergantung kepada ubat untuk mengeluarkan period..Kenapa perlu bergantung pada ubat?Bila kita ada bahan sumber semulajadi yang Allah ciptakan khusus untuk kita kaum wanita...yang mempunyai pelbagai khasiat...


Pengambilan manjakani secara konsisten mampu mengatasi masalah period tidak teratur  & keputihan yang biasa di alami oleh wanita...

Testimoni Period Tak Keluar

Testmoni Masalah Senggugut & Period


Untuk yang mengalami masalah keputihan, buah manjakani dapat membersihkan bakteria di kawasan organ intim wanita. Khasiatnya sangat bagus untuk mengatasi keputihan. Manjakani mengandungi tannin yang bagus untuk mengetatkan otot vagina, vitamin A dan C, kalsium, protein, serta mengandungi elemen astringent untuk membasmi bakteria penyebab keputihan.

Soalan:
Saya mengalami masalah keputihan yg teruk dan gatal2 dekat miss v... boleh sarankan apa2 ubat atau petua yg boleh hilangkn keputihan ni... T. Kasih. 
Jawapan:


Kalau sis serius nk hilangkan keputihan sy suggest mkn manjakani.. Kalau x lalu makan buah biji tu, mkn kapsul manjakani asli.. Saya byk customer yg mempunyai masalah keputihan.. Biasa customer sy paling cepat dlm masa 24jam lepas makan manjakani,keputihan hilang.. Ikut pengalaman sy, utk masalah keputihan manjakani mmg dapat selesaikan dengn cepat.
Berminat dengan kapsul manjakani asli wassap 0163333046

💪KHASIAT MANJAKANI ASLI

You Might Also Like

5 Comment

  1. Sy ade sdkit kerunsingan skg ni..start sy amlkn jamu manjakani homemade ni,period sy lmbt habis..hri ni 30/5/17 da 18 hri dh period..heammm...risau jgk..sbb x pnh period lme mcm ni..tp taun lpas,ade amik pil hormon cine,starting situ period sy x teratur.pnh skli tu sy x dtg period 4 month.sy p klinik check,x prgnant pon..sy amik ubt trun drah..2 hri lpas tu period trun..5hri..next month nye period dtg mcm biase..tp senggugut pulak..pastu sy try amik jamu manjakani ni,senggugut xde..ok je..tp masalah period lme sgt..dh 18 hri x abis2 lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry, nak tanya sebelum ni awak ada masalah period tak lawas & senggugut tak? Biasa berlaku lepas mkn manjakani ni period akan jadi banyak sebab dia keluar kan darah lama.. Nnti next period biasanya dah ok..Awak boleh start mkn manjakani balik tu..Makan manjakani selang sehari. Mkn sebiji time mlm..

      Delete
  2. Sy amik pil hormon tu x lme..hnya 4 month..adakh ini healing crisis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jawab kat atas..Untuk lebih detail, boleh refer kat link ni

      http://manjakanicapsule.blogspot.my/2013/12/apa-kata-dr-hamid-arshat-rawatan-herba.html

      Delete