Nescafe Gold Blend Barista Pilihan Terkini Di Malaysia

08:33

Aku bukan peminat Latte tau..Bukan la tak suka langsung cuma tak berapa gemar sebab (pi baca kat bawah ni)..Tapiii jatuh cinta dengan Latte sejak-sejak dah ada Nescafe Gold Blend Barista ni kat rumah..Dulu2 aku segan sikit nak pi order kat kafe2 yang kelas2 macam starbak tu hah..ahkak, tak gheti dik oiii nak order Latte ke?Cappucino ke?Espresso ke?Bukan tak reti apa..Kang pekerja tu tanya lebih2, nganga kejap nak jawap..Tak pe gelak le..ahkak orang kampung walaupun membesar di KL ni..rasa tak mampu je nak beli kat starbak tu, dik..Tak macam budak2 sekarang kalau dating tempat kurlass2 ko..Cafe2 yang mahal..Order air, tak koman..haha..tak pe la poket memasing, yea dak..Aku kawen dengan mr hubby..Dia pun bukan kaki lepak atau minum kat starbak2 ni..Sama jenis..Kalau tak, reti jugak aku nak order kan..is okey..small the matter..Aku pun tak minat sangat Nescafe ni (ayat sedapkan hati..hehe..)padahal dulu sebelum kawen, air nescafe wajib ada kat rumah, tau..

Meh..Sebab kan tak gheti nak order air kat cafe2 yang canggih manggih ni..hanya mampu tengok je la..Tapiiiii..Lega ahkak, dik oooi..dah ada penyelesaian..jeng jeng jeng..baca lagi kat bawah ni yeak..

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V
 My own Nescafe Gold Blend Barista..Ala..suka..suka..suka..Sebab mesin ni boleh buat 5 jenis air yang korang selalu gi minum kat cafe2 mahal tu..yang secawan 10 hengget ke atas..Dengan 1 botol Nescafe Gold Blend ni, lebih dari secawan aku boleh buat Latte..murah je..harga RM28 tapi tahan untuk sebulan lebih..jimat disitu..Lepas ni aku layan Latte kat rumah je la..buat sendiri lagi..best..suka hati nak minum bila2..Jangan jeles...

Nescafe Gold Blend Barista ni khusus boleh digunakan untuk NESCAFE GOLD BLEND sahaja yea..tak kisah yang warna kuning (macam dalam gambar) atau merah..Mesin ni boleh menghasilkan 5 jenis air iaitu ESPRESSO, LUNGO, AMERICANO, LATTE & CAPPUCINO..Untuk peminat Black Coffee, korang boleh pilih samada ESPRESSO, LUNGO & AMERICANO..Kalau aku, pilihan utama LATTE..feeling omputih sekali-sekala..ahaks!!!

Korang jangan risau, yea..mesin ni senang untuk diuruskan..cara nak bersihkan pun senang je..Setiap pembelian, ada buku panduan sekali, jadi mudah nak rujuk..

Adik aku baper kali duk try nak mintak mesin ni..memang idok la..tak tau akak dia dah jatuh cinta dengan LATTE..Meh aku tunjuk gambar & video cara buat LATTE kegemaran aku ni..

Nescafe Gold Blend isi dalam bekas ni..Di sebelah atas.. 

nescafe gold blend barista
Isi air di belakang..

nescafe gold blend barista

5 menu utama mengikut pilihan masing-masing macam yang aku dah beritahu kat atas.. 

Lalala..siap Latte..Mr hubby sekarang, kemain..'Sayang..Nak Latte..'

Bawah ni demonstrasi video guna Nescafe Gold Blend Barista..Maaf le yea..tak de suara..pemalu katanya..haha..Yang ada pun dalam video ni, bunyi mesin ni tengah menghasilkan Latte kegemaran..The best masa guna Nescafe Gold Blend Barista ni, ko boleh bau harum Nescafe Gold Blend masa tengah proses nak menghasilkan air kegemaran memasing..wangi je..terus perut tak sabar nak merasai air kegemaran.. 


Untuk makluman korang, Nescafe Gold Blend Barista ni boleh didapati secara online di LAZADA mulai 14 September 2016 dengan harga RM239 & akan dapat 1 Nescafe Gold Blend 200gm Jar + 1 Nescafe Gold Blend Refill Pack...


You Might Also Like

6 Comment

  1. wuuuuu~
    btw follow sini #314
    follow back and keep in touch sis :D

    ReplyDelete
  2. menarik ni...harga pun mampu milik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan..senang je nak guna..lagi best dapat buat minuman kegemaran hari2...

      Delete
  3. Best nya..dah ada barista kat rumah...hehehmasuk air kat belakang tu, letak air panas ke?..nak jugak la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sangat diana..air boleh guna air masak biasa..tak panas pun tak pe..nanti dia akan panas masa kita buat air feveret kita tu...

      Delete