Misi Mencari Durian Murah di KL

14:46

2 minggu lepas, alkisahnya gi ke KenDurian kat Dataran Merdeka..Mr hubby kan peminat durian..Biras aku tag kat facebook pasal ekspo ni..Lepas tu ada member pun pergi ke situ gak..Saja beritahu mr hubby..Ingatkan dia tak nak..eh!!sekali gigih ko, dia nak pergi jugakkk..Sokay, layannn je..Kitaorang gi berempat..Aku, mr hubby, abah & Iman..
Masa sampai kat sana, cari parking satu hal..Dapat la parking dalam Dayabumi..per entry RM4 (Sabtu/Ahad)..Dah parking tu,kena menapak sikit sampai ke Dataran..exercise kejap..Boleh tahan jugak la jarak dari Dayabumi ke Dataran Merdeka tu..memang la nampak macam dekat je Dataran & Dayabumi tu..try jalan kaki..beza tau naik keta dengan jalan kaki..

Sampai2 kat sana..Tengok orang ramai giler..Ada la durian yang jenis kecik2..hat tu sekilo RM20..hmmm..Mr hubby saja tanya Durian Musang King, baper hengget..RM35/Sekilo..Try timbang 3 kilo lebih..total dalam RM100 lebih..tu diaaa..katanya Kendurian..Harga dia pun kendurian sungguh la..

Mr hubby tak jadik nak beli..sebijik sampai RM100 lebih..Tengok yang hat sekilo RM20 tu pun, size kecik2 kot..tak puas nak makan..Mr hubby ajak gi tempat lain..Terus google cari port untuk durian murah di KL..Dapat la cari kat SS2, PJ..eh!!boleh la..

Demi durian, redah pergi ke SS2..kita waze saja..ahaks!!tu le pentingnya ada POWER BANK..
eh!!!sambung cerita balik..terkeluar pulak dari kisah misi mencari durian..ahaks!!!

Ni la tempat dia..bawah khemah je..besar juga..

Blog Fieza Sani  
Pilih le..memacam jenis durian ada..harga dia tak de la mahal..masih kategori mampu dibayar..
 
Blog Fieza Sani
Besar tempat dia, weiii..ada belah atas & bawah..kitaorang pilih yang kat bawah ni..tepi jalan...

Nyum..nyum..Kitaorang pilih 2 jenis..Satu Udang Merah..satu lagi D88
 
Blog Fieza Sani 

Ni la durian Udang Merah yang kitaorang pilih..serius sedap sangat..isi tebal,, lemak, warna memikat..memang menjilat jari ler..teringat2 ni, hah sambil menaip...total kos kitaorang makan durian kat sini termasuk tapau 3 bekas RM50 & 2 biji durian ni RM135..Jauh beza, beb dengan harga kat ekspo KenDurian tu..sebiji je sampai RM100 lebih..
 
Blog Fieza Sani 

Lupa nak amik gambar sebelum makan..ni dah selesai 2 biji durian yang kitaorang pilih..nunggu si Iman tu..dia saja 4 ulas..kemain budak tecit tu..

 
Trademark kalau korang nak datang ke sini...Aku rekomen la kalau korang peminat durian nak datang ke sini..

Member aku yang gi jugak ke Ekspo Kendurian tu, ada la aku jumpa dia..saja tanya , sedap ke durian dia borong kat kendurian tu..kata dia yea, balik rumah teringat2 bayar sampai seratus lebih..isi durian pun nipis, tak puas makan..huhu..

Jadi moral of the story, next time tak boleh percaya sangat ekspo2 macam tu..nama je ekspo tapi harga, mak aihhh..Aku syak yang mana dah sampai kat kendurian Dataran Merdeka haritu terpaksa beli sebab dah sampai kat situ..penat datang dengan panas lagi..balik dengan tangan / perut kosong lagi ler rasa tak berbaloi kan..jadi beli jugak la walaupun harga agak mahal...

You Might Also Like

0 Comment