AFB Feeds

ABS Power Bank..Cepat..Tegap & Memenuhi Citarasa...

14:10

Zaman sekarang ni semua wajib ada smartphone..Kalau x de tu, mcm x lengkap..Gitu le lebih kurang..Tengok pada kemampuan masing2..Kalau mampu, guna smartphone..tak mampu, guna je apa yang ada..janji boleh diguna..boleh terima mesej..terima call..tu yang penting..

Dah guna smartphone ni, satu pulak..dengan macam2 aplikasi kat telefon tu..Masuk pulak whatsapp, wechat,line,telegram..segala2 aplikasi yang boleh diletak kat phone tu, memang cepat la bateri habis..Kalau bateri habis ni, kat rumah atau pejabat boleh terus caj..tapi kalau kat luar..acane pulak?Jadik sapa yang ada SMARTPHONE wajib ada POWER BANK..Penting!!

Macam aku & mr hubby selalu jadik, bila kitaorang keluar gi mana2 & tempat yang kitaorang nak gi tu tak pernah sampai lagi..memang harus la mintak bantuan en.WAZE..Dah guna waze ni, memang cepat la bateri habis..Kadang tempat yang nak dituju tu tak sampai lagi..bateri dah habis..Main agak2 je la..Kalau sesat pusing la cari sampai jumpa..

Kitaorang ada je powerbank kat rumah tapiiii berat terutama yang mr hubby punya..mak aih..macam bawak batu je aku ghasa..letak pulak dalam beg aku..haih..tension..sakit2 bahu nak bawak..yang powerbank aku pulak jenis lambat nak caj..kadang nak caj sampai penuh dari malam sampai esok pagi..kalau time nak keluar baru hegeh2 nak caj..serupa tak payah la..buat sakit hati je..tu yang penyudahnya aku malas nak bawak powerbank kitaorang tu..banyak sangat karenah dia..

Baru2 ni aku cari power bank baru..Rupa macam power bank aku yang sebelum ni..tapiii yang ni lagi best..korang boleh sambung baca kat bawah ni..hehe..motip sangat suh orang baca sampai habis...

Power Bank baru aku..tada!!! 
 Pilihan baru aku dari ABS model Y615 [10,000 mAh]
Kenapa aku pilih yang ni..ABS ni yang paling menarik..Ada 2 tahun warranty (1 to 1 exchange), pertama kali dengar ada waranti macam ni untuk power bank..Kalau rosak boleh tukar yang baru..Menarik sangat..terus tertarik nak beli...
 
Ada 2 output..Output 1A berfungsi untuk caj biasa..Output 2.1A untuk caj segera (untuk output ni dinasihatkan guna cable USB yang support 2.1A untuk caj..takut sekiranya gunakan cable USB yang disediakan dalam pakej bila caj handphone akan jadik panas & tempoh caj lama sebab cable tak support)..Aku cuma guna cable yang sedia ada untuk output 1A..Jadi setakat ni, tak de masalah dari segi tempoh caj..Macam aku beritahu tadi setakat ni aku puashati gunakan ABS power bank model Y615 sebab tempoh caj pendek & cepat..Untuk caj handphone aku gunakan power bank ni, boleh di caj 2-3x..

Tips untuk kira kapasiti power bank yang lebih tepat >> WH (watthour) / 5 = ...... x 1,000 (mAh)Korang akan dapat miliamphour (mAh)..Dari situ korang boleh check berapa kali boleh caj penuh telefon korang..

Okey sikit info untuk output 2.1A, korang boleh gunakan cable USB FAST CHARGING..Selalunya cable USB Fast Charging ni dapat bila beli handphone macam SAMSUNG..Eh!!tak semestinya brand SAMSUNG je, yea..apa2 smartphone yang charger dia ada cable USB untuk FAST CHARGING..Boleh guna untuk output 2.1A ni..

 Belah depan, power button & power input (untuk caj)..Atas tu LCD..
 
Belah belakang..Berkapasiti 36watt/per jam..Kelebihan power bank ni caj cepat penuh..Dalam 3-4 jam, powerbank dah penuh..Beza sangat dengan power bank lama aku tu..Yang ni aku rasa ringan sikit je..tak jauh beza.. Cuma yang ni semangat sikit nak bawak jalan2 sebab nak caj tu pantas..
 
 ABS Power Bank pilihanku.. 
Kualiti binaan tegap apabila dipegang..Bak kat mr hubby, tak de la macam nak runtuh je..hehe..ayat dia..

Untuk korang yang berminat nak dapatkan ABS power bank ni, boleh cari kat

V
V
V


Tawaran Merdeka (20%-30% sehingga 31 Ogos 2016) sempena pembukaan produk ABS Powerbank di 11 street

Eh!!lupa lak nak beritahu pengedar tunggal ABS Malaysia ni adalah C Two Gadget..

HEEE..Selamat Ber'Power Bank

You Might Also Like

8 comments

  1. wahh lain yer dpt ritu.. tp sangat berguna la powerbank ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah,sya dpt lain..okey jugak yg ni..cpt penuh bila caj..

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Penting power bank..sb kita terlebih rajin online hehehe

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. takda power bank tak tenang hati rasa kalau henpon habis bateri hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju hanim..memang tak tenang kalau bateri habis..nampak tak besar peranan power bank..hehe

      Delete

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.