AFB Feeds

Cara kempiskan perut..

08:30

Salah satu usaha TTC aku yang terbaru, menukar rutin harian minum teh biasa kepada teh hijau..Baru je start minum semalam..aku minum selepas makan malam..Seperti yang sedia maklum, teh biasa mengandung kafein yang tinggi..dan teh o adalah feveret aku..dulu setiap pagi, tiap kali aku beli breakfast, wajib beli teh o jugak..Sekarang aku more serius untuk ttc jadi aku mulakan dengan penjagaan makanan/minuman..Memandangkan aku dalam proses diet..what diet!!sapa yang kenal aku, tahu la aku ni tak la gemuk sangat..sedang2 je..dah tu gedik nak diet bagai..pang kang..ahaks!!tak la aku diet ni untuk kurus tapi nak kempiskan perut yang muncet ni...Ada terbaca info dari mr.google mengenai ekstrak teh hijau mampu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak dalam badan..

Haritu, cadang nak try diet atkin tapi tak boleh makan nasi..pffttt..macam susah je nak folo..jadi diet versi aku is pagi2, aku tukar nasi kepada kuih..2 ketui je, tau..gigih ahkak..tengahari, aku amik portion nasi separuh je..n aku lebihkan kepada ikan & sayur..kalau ikut pada diet atkin, amalkan sayur yang hijau..lagi hijau lagi bagus..jadi kita cuba la konsep diet versi aku ni..aku bukan nak kurus tau minum teh hijau ni, tapi dari pembacaan aku kat blog2, mengamalkan teh hijau membantu untuk kempiskan perut..

Diet versi aku ni kadang2 ada jugak 'Cheat Day'..pagi, aku makan nasi/mee/mihun..hehe..teh o pulak, aku memang dah tak beli kat kantin tapi bila makan dengan member2 ofis, salah sorang ofismate aku rajin buat teh o..dah depan mata kan..terus amik cawan, lerr...tunggu lagi!!hehe

Teh hijau ni, ofismate aku yang cerita dia pun baru je start amalkan..tu aku pun 'eh..nak jugak la'..bila google benefit teh hijau ni, banyak kot..so apa salah kan bertukar kepada menu kesihatan..tambah2 dengan peningkatan usia, kena la jaga makan/minum..

Korang, kalau malas nak google apa kelebihan teh hijau ni boleh rujuk kat SINI..aku malas la nak tulis balik..banyak info kat mr.google tu..yang link aku bagi atas ni, salah satu darinya.. 

Jom..amalkan gaya makan yang sihat!!hehe.. 

You Might Also Like

7 comments

  1. betul.. teh hijau banyak manfaatnya.. salah satu ialah bantu detoks.

    ReplyDelete
  2. Tgk entri fieza pasal green tea ni baru teringat balik dari CH aritu ada beli 2 kotak green tea ...tak berusik lagi..huhuhuhu..kena start balik minum la..

    ReplyDelete
  3. Kira kira berapa lama gan biar kempis gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena konsisten,dear sebab effect berbeza utk setiap orang..dan pastikan byk minum air putih..

      Delete


Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.