**
Malas nak keluar tambah pula kena perintah kawalan pergerakan ni, lagiiii la malas nak keluar. So dalam tempoh berkurung ni, kena penuhkan stok kat rumah untuk memasak. Malas nak bersesak kat pasar, pasaraya, kedai-kedai, kita guna je penghantaran barang basah ke rumah.

Kebetulan ada ternampak banner kat lif blok k.fiezz ni, ada orang buat penghantaran barang basah ke rumah. Halah halah ni yang suka. Macam tau-tau kitaorang ni jenis pemalas sikit nak keluar. Bukan sebab perintah kawalan pergerakan ni je, hari-hari yang bebas bergerak pun kadang kitaorang malas..hehe

Tak Cuba Tak tahu? order-je

Betul kan. Tak cuba tak tahu. Kita cuba lah penghantaran barang basah ke rumah yang ada di kawasan rumah k.fiezz ni. Whatsapp dengan orang yang buat perkhidmatan ni tanya apa stok yang ada. Mula-mula k.fiezz whatsapp dia, cuma tinggal ikan kerapu & santan je. Yang lain dah habis sebab k.fiezz whatsapp masa tu dah malam. Tanya dia, bila lagi restock?Kata dia hari-hari restock. Jadi k.fiezz buat list apa yang k.fiezz nak order. Esok baru dia hantar. K.fiezz order Ikan Sardin, Ikan Kembong, Sayur Sawi, Bawang Putih, Bawang Merah, Cili Kering. Total anggaran RM57.80.

Tak lama lepas order ni, dapat whatsapp minta deposit sebab kata dia banyak k.fiezz order. Errrr..K.fiezz dah curiga ni. Aik, kata hari-hari restock ? Takkan tak ada modal kan?hmmm..Discuss dengan mr hubby, tak pe bayar je lah deposit. Deposit ingatkan nak 10% ke?20% ke..Tak..Dia nak RM50, gais..adeh..Tak pe. Bayar je lah. Kalau kata dia menipu, memang blacklist lah. Conteng kat banner dia tu, X BOLEH DIPERCAYAI.

Esoknya..dia whatsapp k.fiezz bagi gambar-gambar barang yang k.fiezz order. Lepas tu ada lah kena tambah duit sikit..So tak pe lah. K.fiezz cakap kat dia, beritahu je berapa jumlah yang kena tambah tu.

Dan tadaaaa...barang yang di order dah diterima..Okey, adik yang buat penghantaran barang basah ke rumah area rumah k.fiezz ni boleh dipercayai..K.fiezz panggil adik sebab memang muda remaja orangnya. Masa hantar tu baru tengok orang dia, budak lagi..dalam belasan rasanya..Mungkin baru lepasan SPM. Tu yang tak ada modal nak rolling. K.fiezz je suka fikir negatif..hehe...

Tetiba rasa bersalah..haha...Nak cover rasa bersalah, k.fiezz bayar baki tu lebih sikit..dan baki yang kena bayar RM4.70 je. Yang sebelum tu anggaran je.



Sekawan Ikan-ikan..hari-hari lah goreng ikan..haha



Stok barang kering..

So solution lepas ni malas nak ke pasar, kita order je lah penghantaran barang basah ke rumah dengan adik ni. Caj penghantaran,untuk pembelian paling min RM10 dalam kawasan rumah kitaorang ni, FREE..Untuk kawasan luar, pembelian melebihi RM30 FREE..

3 Comments

  1. Rajin adik ni cari rezeki.. Semoga Allah permudahkan urusan dia, permudahkan urusan orang lain. :)

    ReplyDelete
  2. Bestnya.. Kat Sha ala Boleh hantar x

    ReplyDelete