Total Pageviews

Makan kat Chop N Steak Seri Kembangan

16:15

Semalam public holiday sempena hari pertabalan YDP Agong, k.fiezz & mr hubby ke rumah kitaorang kat Semenyih..Nak kemas kain baju & sesikit barang personal sebab dah ada penyewa..alhamdulillah...legaaa dah dapat penyewa..bakal penyewa ni berkeluarga & kawan game mr hubby...Mr hubby haritu sesaja post kat group game dorang, tanya kot2 ada sesapa nak cari umah sewa..ada umah untuk disewakan..umah kitaorang la tu...

post mr hubby tu dapat respon dari salah sorang kawan mr hubby kat group tu..sabtu lepas dorang datang tengok rumah..hari ahad/isnin, kawan mr hubby bitau jadi nak sewa rumah kitaorang tu...

sewa mahal ke?idak pun..bawah 1k...tak dapat untung pun dari sewa tu..tapi kurang-kurang rumah tu dah ada ada orang duduk...terjaga la sikit rumah tu & paling penting, idak la JIRAN SEBELAH UMAH kitaorang tu sesuka hati parking depan pintu gate rumah....serius k.fiezz tak baper suka jiran tu parking kat depan umah kitaorang...annoying sangat sebab masa k.fiezz & mr hubby guna agen untuk sewa/jual rumah ni dulu, agen-agen ni ada letak banner depan gate kat rumah kitaorang tapi sebabkan jiran ni parking depan umah kitaorang...keta dia menghalang orang utk nampak banner tu...so sapa yang nampak rumah tu untuk disewa/dijual....tue yang langsung tak ada sambutan...padahal jiran lain yang sewa atau nak jual rumah dorang kat deret umah kitaorang, kejap je dah laku..umah kitaorang bertahun tak ada respons..sampai orang kat situ ingat tak laku..mana nak laku kalau banner dah kena block...

tu yang k.fiezz marah jiran sebelah parking depan rumah tu...ni dah ada penyewa..alhamdulillah la sangat...

kepada jiran - dah pandai beli 2-3 biji keta, pepandai la yeak lepas ni cari parking kat tempat lain plak...jangan nak tumpang parking depan rumah orang lagi...huhu...

eh..melalut pulak citer dia...benornya nak citer, lepas kitaorang amik barang-barang peribadi kat rumah semenyih, otw nak balik rumah kat Puchong..mr hubby nak makan western..google punya google, jumpa kedai makan ni..baca review, not bad komen.

moh la kita cuba...

CHOP N STEAK SERI KEMBANGAN

Ada 3 cawangan kedai Chop N Steak ni..Seri Kembangan, Kampung Baru, Selayang Utama...wah sampai 3 cawangan..mesti sedap kan menu-menu dia...

ada apa kat sini, paling utama..western la...selain dari tu ada juga yang goreng-goreng..boleh rujuk menu kat bawah...

www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz
signature dish..
mr hubby order salah satu yang signature dish....


www.fiezasani.xyz

tak nak western...goreng ada...

www.fiezasani.xyz

Sementara tunggu mkanan sampai..wefie jap..nampak tak background dalam kedai ni..
cantik kan..k.fiezz suka deko dia..ada sesetengah meja, dorang letak candle..kot la nak fefeling romantik..hehe...kitaorang pilih ni hat yang tak ada candle pun...nak romantik-romantik...kat rumah...pointnya masa ni laparrrr..haha..baru pas mengemas kain baju kat rumah semenyih...kelaparannnnn


www.fiezasani.xyz

Menu k.fiezz - Yi Mee Sizzlling (RM11.90)
Air Manga - RM4.90

 Yee Mee dalam pan tu complete dengan telur, sayur, cendawan butang, ayam...

Komen k.fiezz - Dari segi rasa, kuah dia sedap & yee mee tu pun lembut..banyak ayam cuma liat sikit kepingan ayam dia...cendawan butang tu pun kuantiti dia just nice...cuma kuah dia terhangit sikit rasanya...tapi k.fiezz ko ni tak cerewet..asal sedap & kena dengan tekak..makan je...hehe

www.fiezasani.xyz

Menu mr hubby - Pirate's Special (RM36.90)
Air Laici (Lupa nak amik gambar) - RM4.90

Meriah set ni..ada Ayam, Daging & Kambing..datang dengan 3 jenis sos yang dalam mangkuk tu..Sos Tomato, Cendawan & Blackpepper...satu lagi dalam mangkuk, baked bean...Side dish set ni ada Coleslaw, Mash potato, Sebji telur ayam goreng...

Komen mr hubby - sedap..cuma kambing tu frozen punya & mr hubby dapat hat banyak lemak...rasa kambing ni sebab frozen tak baper nak fresh...ayam plak, mr hubby dapat yang banyak tulang..lupa nak request bahagian dada je...Selain dari ni, okey je..habis la satu set ni....

APA YANG MENARIK KAT SINI

Untuk k.fiezz, k.fiezz suka dekorasi kedai dia..cantik...nak makan pun rasa best..tenang je...Kedudukan kedai dia walaupun dekat dengan tepi jalan utama...tapi tak bising sangat...Yang penting senang nak parking..tak perlu la nak pusing banyak-banyak kali baru dapat parking...

Harga makanan dia pun just nice..tak la mahal..tak la murah...as long datang sini time gaji..haha...

NAK SINGGAH LAGI TAK?

Why not...Banyak lagi menu lain nak cuba kat sini...tak caya, tengok menu kat atas ni...

LOKASI - Korang boleh guna Google Maps atau Waze : Chop N Steak Seri Kembangan...

You Might Also Like

3 Comment

  1. sedapnya..klu dkt dah terjah ni..:)

    ReplyDelete
  2. SA memang pantang nampak western dish ni...sure teringin lepas tengok..hahaha

    ReplyDelete