Total Pageviews

Poslaju Hold Hadiah Giveaway K.fiezz

22:23

Bulan lepas k.fiezz ada menang satu Giveaway..Terpilih sebagai pemenang pilihan Giveaway Mrs Pip..hadiah dia menarik..beauty product kalau tak silap k.fiezz..dah berangan dapat hadiah tu tau..tapi tapi...hadiah tersadai kat pejabat pos..huhu..Mrs pip pos hadiah tu masa k.fiezz on the way balik ke KL lepas 6 Hari cuti-cuti kat Kota Kinabalu, Sabah..

Masa mrs pip bagitau hadiah dah pos, seronok laaa k.fiezz ni, hah..barang kecantikan, mesti la k.fiezz suka..dah berangan-angan nak unbox bagai tau..

GUNA ALAMAT EZIBOX

Memandangkan k.fiezz & mr hubby dedua keja, so tak ada orang kat rumah..k.fiezz guna alamat Ezibox Jln Klang Lama untuk self collect..Selalunya memang k.fiezz guna alamat ni untuk PR hantar barang review atau k.fiezz beli online, barang alhamdulillah sampai je takat ni..tak ada masalah...

Ni kat bawah, barang yang k.fiezz beli kat shopee pada 13 Mac 2019..dan semalam (20.3.2019), barang dah diterima..18hb Mac, Pos dah sorting masuk barang dalam Ezibox untuk self collect..tapi semalam baru mr hubby baru pi amik..sebab k.fiezz saja tunggu, ingatkan hadiah ni pun dalam proses untuk collect kat Ezibox lepas k.fiezz buat aduan kat Pos pada 18 Mac 2019. Ingatkan dorang response cepat...tapi lepas tengok 19hb Mac, hadiah k.fiezz tunggu tu dalam proses nak dihantar semula ke Sabah (sender), tu yang semalam la baru mr hubby pi amik barang.k.fiezz beli online ni kat ezibox jln klang lama..

adeh..apa la masalah pejabat pos jalan klang lama ni..alamat yang sama kot..macamana satu sampai, satu lagi dorang pi return kat HQ utk hantar semula ke sender...huhu

www.fiezasani.xyz

Barang k.fiezz beli secara online di Shopee..Selamat diterima semalam...alhamdulillah

Bawah ni, kronologi tracking untuk hadiah yang k.fiezz dapat dari Mrs Pip..baper hari tersadai kat pejabat pos..kalau korang tengok kat bawah ni, dari 12hb sampai 18hb Mac, barang tersadai kat pejabat pos jalan klang lama...k.fiezz tunggu je dapat mesej dari pihak pos untuk self collect hadiah ni kat peti Ezibox..sekali harapannn je la...18hb k.fiezz report..19hb, barang dah hantar ke HQ dorang untuk proses return to sender...speechless nak komen...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

so k.fiezz guna medium twitter untuk buat aduan..sebelum tu memang k.fiezz dah isi form aduan secara online...saja buat aduan kat twitter so at least dorang alert sikit...tapi proses akan ambil masa 3 hari bermula semalam..sebab semalam baru pihak pos inform thru e-mail...

Huhu.. Harini k.fiezz check, hadiah ni dah ada kat Kota Kinabalu semula.. Kalau dorang x de amik tindakan apa2, mmg brg ni akan dapat balik kat mrs pip.. Adeh.. 

So kita tunggu dan lihat la tindakan dari pihak pos.. Ada di ambil tindakan ke tidak? Sbb k.fiezz request brg ni hntr semula pd k.fiezz.. 

Guna Medium Twitter 

Korang kalau ada masalah dengan brg yg di hantar guna pos laju tak diterima atau apa2 masalah lain, cuba la medium twitter untuk report.. Sebelum kes yg ni ada gak beberapa kali k. Fiezz guna twitter buat aduan.. Alhamdullilah kes selesai & k.fiezz berjaya dapat brg... 

You Might Also Like

7 Comment

  1. apa masalah pos laju ni? org srh hantar kat ezibox hantr jer..nak hold2 tu naper? lempangkan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nor, kalau dpn mata mmg nak lempang je..sesuka hati hold brg kita.dh kenapa? Jeles.. Haha..

      Delete
  2. Adehhh... 1st time hantar barang, jadi mcm ni .. Yaya Azura pun mcm tak sampai parcel dia .. MaisaraSidi dah dapat dah brg dia ..

    ReplyDelete
  3. kemahin dia pusing sana sini ek bawak hadiah kak fiez...nasib baiklah mereka respon...

    ReplyDelete
  4. pernah sekali jadi cemni.. dari Butterworth tetiba pergi Kuala Terengganu hahaha kite dok kat Penang ni. lepas tu status failed. opcoz la alamat tu ko cari xde kat Ganu.. tup tup balik KL kat sender. da kena topap duit postage skali lagi.

    and rasanya kalo aduan mmg terus je kak cr diorang kat twitter ke FB ke.. feedback form tu huhuhu jele.
    macam TM.. wakakaka call je terus senang.

    ReplyDelete
  5. kadang aduan di media sosial lebih effective sebab boleh komunikasi teruskan

    ReplyDelete
  6. saya pn skrg complaint pakai twitter je hehe

    ReplyDelete