JAPAN TRIP 2017 | REPLIKA ROBOT GUNDAM

09:14

Sambung entry cuti-cuti Jepun lagi..ngeee..Kali ni nak bawak peminat2 gundam, budak-budak lelaki atau bapak-bapak budak terutamanya ke replika robot Gundam ni..Masa kitaorang ke sini, replika robot gundam ni masih dalam pembinaan..dan seperti yang korang boleh nampak dalam gambar kat bawah tu, replika robot gundam ni memang besar dan tinggi...Kreatif betul orang Jepun bina replika macam ni untuk tarik pelancong sebab tahu peminat-peminat Gundam memang ramai..Salah seorangnya mr hubby kak fiezz la...Layannnn posing walaupun kak fiezz baru berkenalan dengan gundam masa ni...hehe..walaupun tak kenal gundam tapi tetap excited nak posing depan replika ni..hihi..ya la bukan senang nak cuti2 ke Jepun..mahai weii nak ke sini...Dah sampai ke sini, wajib la bergambar walaupun tak minat pun cerita dia..haha..Support mr hubby gitu..

Okey, berbalik pada story Gundam ni, replika ni terletak berdekatan dengan Diver City Tokyo Japan di Odaiba..

Walaupun masih dalam proses pembinaan, tak ada masalah untuk orang ramai bergambar sebab boleh ambil dari sudut tepi..dan kalau nak lagi cun, ada sudut bergambar dari bahagian depan yang disediakan dengan khidmat photographer..Photographer boleh tangkapkan guna kamera dia & juga handphone/kamera kita sendiri..Cuma gambar dari kamera photographer, akan dikenakan caj 1,200 yen bersama frame...Kak fiezz beli gambar kat sini..Dah selamat letak atas kabinet tv pun..

www.fiezasani.xyz
Hi..Baru kak fiezz kenal tau macamana ke ghupe nya..Sebelum ke sini, dengar je la mr hubby cerita...eh!!kita kan perempuan, awak..mana la tahu cerita budak-budak lelaki ni...
Gambar ni dari kamera photographer & kena bayar 1,200 yen tu..hehe..tak ada paksaan..nak beli boleh..tak nak beli, sudah..kak fiezz beli...ngeee....

www.fiezasani.xyz


Kalau nak bergambar dari tepi macam ni pun, boleh...


www.fiezasani.xyz
Berdekatan dengan Diver City Tokyo Plaza

www.fiezasani.xyz
Bangunan belakang tu stesen tv Jepun...Unik bangunan dia sbb ada bebola kat bahagian atas tu...

www.fiezasani.xyz

Best sangat masa ni..cuaca berangin...

www.fiezasani.xyz
Mall yang terletak sebelah dengan Diver City Tokyo Plaza


www.fiezasani.xyz
Nak jugak bergambar berlatar belakangkan Statue of Liberty tu walaupun kita di Jepun..hihi


www.fiezasani.xyz
Vending machine di Jepun..Kalau ke sini, memang bersepah vending machine kat Jepun..Kak fiezz suka tgk vending machine Jepun..bersih..Nak beli air pun confident...Tak la main beli..sbb tak tahu mana yg boleh minum..Masa kat sini kak fiezz selalu beli air macam 100 plus (tak ingat nama dia) tapi rasa mmg sedap & tak bergas..

www.fiezasani.xyz
Salah satu Line (lrt) di Jepun..Ni Line (LRT) kitaorg naik nak ke Odaiba..

Jenis2 Line yang ada di Jepun ni sorry kak fiezz tak boleh nak kongsi sebab
tak hafal..banyak sangat jenis Line kat sini..Kalau di Malaysia, kita tahu ada MRT, Komuter, LRT..tapi kat Jepun berjenis2 Line dia...nak ke A, naik Line sekian..sekian..nak ke B kena tukar dari Line sekian..sekian..ke Line sekian..sekian..fuhhh..memang tak hafal la...Trip kitaorang haritu memang bergantung pada adik ipar kak fiezz & adik sepupu mr hubby..diaorang expert sebab adik ipar kak fiezz dah pernah sampai ke Jepun ni...


Stesen di Jepun...


Jalanraya di Jepun..Kenapa kak fiezz rasa cantik dari Malaysia ni..Nampak bersih & kemas.. ;)

You Might Also Like

5 Comment

  1. Lrt jepun lbh krg mcm di korea. Byo sgt lane nk kena tukar2. Mula2 pening juga lama2 faham dah. Hehe

    Peminat gundam wajib bergambar dgn replika tu kak. Jepun memang kreatif kan.

    ReplyDelete
  2. Syoknya pi Jepun.. Kaklong berangan je la nak ke sana :D

    ReplyDelete
  3. Wah.. lain kali kita pulak ke sana.. kasi angan2 mana tahu jadi kenyataan.. hihihi

    ReplyDelete