JAPAN TRIP 2017 : TOKYO DISNEYLAND

10:05

Sambung entry cuti-cuti Jepun..kali ni entry kak fiezz & family ke Tokyo Disneyland..Orang kata kalau gi Jepun, wajib ke sini..Kalau dah jejak kaki kat sini, kira complete la cuti-cuti ke Jepun..haha..Orang kata la..Kak fiezz kata, dah alang2 sampai ke Jepun, jom la kita jejak kaki juga ke sini..Bukan senang weiii nak cuti-cuti ke Jepun..Harga tiket mahal..Makan mahal..Serba serbi mahal...Jadi dah semua mahal tu, apa ada hal bayar 5,400 yen tiket masuk ke Tokyo Disneyland ni..haha...Nilai tu sila la kira dengan tukaran mata wang semasa kita..

Nak masuk ke sini, harga tiket berbeza ikut waktu yang kita nak masuk..Kalau nak sepanjang hari, harga mahal sikit...Macam kak fiezz & family ni, kitaorang masuk yang sebelah petang (mulai pukul 3ptg - malam) [starlight passport}..Main point nak tengok bunga api tapi tapi show bunga api tak ada masa kitaorang ke sini...Yang ada show kartun-kartun dan kereta berhias sahaja..Walaupun begitu, tetap terbaik show ni, tau...Cantik sangattt...Macam real kartun in real life...

Kalau nak naik apa2 ride mainan, kat sini pun ada..dan kebanyakan mainannya selamat untuk dinaiki oleh kanak-kanak..Mr hubby inform kalau nak naik ride yang mencabar ada satu lagi untuk dewasa, Tokyo DisneySea..Kalau kat Tokyo Disneyland ni kebanyakan untuk kanak-kanak..Cuma ada 1-2 ride yang tidak sesuai untuk kanak-kanak..Kalau korang plan nak ke Tokyo Disneyland, boleh check di SINI jenis-jenis mainan yang ada...

Overall kebanyakan ride di Tokyo Disneyland ni sesuai untuk anak-anak..Hiasan dalam dia pun cantik dan rasa macam dalam kartun je..terutama yang castle tu..Kak fiezz masuk dalam castle tu..Best..Castle Cinderella..Kalau nak bergambar dengan kasut kaca yang glams tu pun ada kat dalam ni..Kak fiezz tak feel ala-ala cinderella ke posing dengan kasut tu?okey, jangan tanya..memang tak la jawabnya..sebab beratur nak posing kat kasut kaca tu..Kak fiezz cuma masuk dalam castle tu & pusing-pusing je..Kat dinding ada story telling pasal cinderella ni..Baca je sambil berjalan di ruang dalam castle tu yang cantik sangat...Feeling princess kejap..

Selain dari masuk dalam castle ni..Kak fiezz & family tengok 3D movie..Ala, yang pakai spek..Lepas tu rasa macam kita berlakon dalam cerita tu..Nampak real gitu..Yang ni cerita mengenai Donald Duck yang nak belajar main muzik..So sambil tengok cerita ni, kita boleh rasa macam kita ikut sekali berlakon dengan watak Donald Duck tu...Dia naik karpet terbang..kita pun sama..Dengan anginnya..Bila karpet terbang tu macam laju turun ke bawah..eh gayat rasa..Nasib ada experience kat USS..hehe..Dulu kak fiezz takut nak tengok movie yang pakai spek 3D ni..sebab rasa macam real..Tapi dah rasa sekali, best rupanya...

www.fiezasani.xyz

Yeay..Dah jejak kat Tokyo DisneyLand, chuolls...

www.fiezasani.xyz

Rombongan kitaorang...

www.fiezasani.xyz
OMNIBUS

Mama & Farisha (Adik sepupu mr hubby) dapat naik bas ni..
Bas ni bawa pusing sekitar DisneyLand..Sekejap je dia pusing..Kalau malas nak berjalan, boleh la tengok pemandangan sekitar Disneyland dengan menaiki bas ni..

www.fiezasani.xyz

Belakang tu castle Cinderella..Cantik tak?

www.fiezasani.xyz

Road show dari maskot/watak kartun-kartun di sebelah petang...


Meh tengok sikit sedutan show yang kak fiezz dapat snap...


www.fiezasani.xyz

Road show dari maskot/watak kartun-kartun di sebelah malam...Sorry, yang ni tak ada video..Ada benornya..tapi kan kak fiezz dah ter 'delete tu..haih, jangan ditanya lebih lanjut...Kalau korang ada baca entry sebelum, korang tahu la sebabnya...

Entry sebelum  >> Japan Trip 2017 Mt.Fuji Trip

You Might Also Like

21 Comment

  1. Bestnya travel to japan..nak pergi jugaklah.

    ReplyDelete
  2. wow ! g disneyland .. bestnya ... berapa ye kos u g sana ?

    ReplyDelete
  3. Bestnya dah sampai disneyland tokyo. Seronok berjalan ramai-ramai dengan family kan.

    ReplyDelete
  4. Dh sampai dh Disneyland Tokyo..bestnya..SA berangan nak bawak dania ke sini ke mampu..kalau nak pi pun tunggu pencen la..hahahha...

    ReplyDelete
  5. Amboi kak Fieza seronok nya dia. Bestnya kalau Ika bawak adik2 bercuti. Tunggu la ada rezekiblebih kita try sini. Kalau convert melaysia seorang dewasa berapa ye?

    ReplyDelete
  6. Teringin nak masuk Disneyland ni. Suka tgk castle tu sebab teringat zaman kanak2 dulu. Mudah-mudahan ada rezeki sampai ke jepun nanti.

    ReplyDelete
  7. Wah...best gila...tak tau la bila ada dalam wishlist ke jepun ni

    ReplyDelete
  8. My children always said want to go here. It is so beautiful and I will save more to bring them here.

    ReplyDelete
  9. wow syok nya! reminds me of my trip there many many years ago! huhu

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  10. bestnye ke tokyo disneyland. kalau smpai jepun nnti, nak ke sini jgk lah

    ReplyDelete
  11. Alaaa bestnya! belum ada rezeki lagi ke sini! InsyaAllah satu hari nanti. Jeles juga baca pengalaman2 kat disneyland tokyo ni! huhu

    ReplyDelete
  12. Sis akan ke Jepun Nov ni, tapi dalam itenerery tak masukkan disneyland tokyo ni..mahai sgt..hehehe. Lagi pun pernah gi disneyland lain negara..tak adanya main permainan dalam tu...so rasa rugi je..huhuhu. Mayb gi kat luar je lah nanti tangkap gambaq..hehehe

    ReplyDelete
  13. Ni memang impian lah. Disneyland!! Nak pergi entah bila. Tapi bleh la jadikan blog fieza sebagai rujukan. Aiihh bila lah nak travel ni.

    ReplyDelete
  14. Seronoknya dapat travel sampai ke tokyo pastu pergi disneyland lagi. InshaaAllah kalau ada rezeki nak juga travel ke sana hehe

    ReplyDelete
  15. Pi Jepun tengok Ultraman dan visit Yodobhashi Akihabara boleh lihat ramai cosplayer disana. DI Jepun boleh lihat pertembungan Tradisi dan kemodenan. Jika pergi ke Kyoto boleh nampak wanita Jepun berkimono jika ke Tokyo semuanya moden dan metropolitan.

    ReplyDelete
  16. Bestnya fiez....antara lokasi dalam wishlist...hihi

    ReplyDelete
  17. Best ni best ni...saya cukup suka baca blog pasal travel...rasanya jiwa sy kearah sinun kot. Hee
    Lawanyaaaaa lah kereta berhias.
    Moga dapat bawak family sy juga

    ReplyDelete
  18. Dah sampai Tokyo tapi tak pergi Disneyland pun. Teringin sesangat sebenarnya tapi $$$ tak kesampaian haha

    ReplyDelete
  19. Bestnya pergi Tokyo Disneyland. Saya pernah pergi, tapi rindu nak pergi lagi. Kalau ada peluang next time pergila jugak DisneySea TOkyo... pun best

    ReplyDelete