Beli Hauck Duett 2 Tandem Stroller / Double Stroller Murah? Baca ini dahulu

10:22

Review Hauck Duett 2 Tandem Stroller

Korang..Nak tanya sikit, korang yang mana ada anak kecik tu, stroller ni satu kewajipan gitu..kan kan?terutama waktu berjalan-jalan..Jadi meh la nak kongsi dengan korang satu jenama stroller ni?Mungkin jenama ni tak baper dikenali?aku pun baru pertama kali dengar..

Jenama stroller Hauck ini agak kurang dikenali di Malaysia. (Aku pun sebelum ini tak pernah dengar jenama ini). Kalau korang nak tahu, sebenarnya jenama ini sangat dikenali di German dan di beberapa negara Eropah. Kini jenama Hauck telah memasuki pasaran Malaysia..

Jenama Hauck ini telah wujud sejak hampir 90 tahun dan merupakan salah satu daripada jenama besar antarabangsa untuk produk bayi. Telah memenangi pelbagai anugerah di peringkat antarabangsa.

Model Hauck Duett 2 Double Buggy ialah versi yang di"upgrade" daripada Hauck Duett Buggy, yang telah berada di pasaran sejak 2011, dan sudah tentu menawarkan pelbagai "features" yang menarik.


Apa yang beza dari Model Duett asal?


Terdapat beberapa perubahan pada versi baru Hauck Duett 2 ini. Tempat duduk keduanya mempunyai ruang lebih besar, lebih 3cm besarnya dari model lama.

Pemegang stroller ini juga sudah boleh dilaras ketinggiannya dan rain cover diberi sekali untuk setiap tempat duduk. Memang awesome!


Hauck Duett 2 Tandem Stroller
Hauck Duett 2 Tandem Stroller

Adakah Hauck Menyelesaikan Masalah Pada Versi Hauck Deutt Pertama? 

Ya! mereka banyak menaiktaraf Duett 2 ini dari Duett pertama. Berdasarkan maklumbalas dari ramai pemilik Duett versi pertama dimana sukar untuk dilipat. Tetapi untuk Duett 2. Jurutera Hauck telah menyelesaikan masalah ini walaupun ada testimoni yang masih gagal lagi cubaan untuk melipat dengan sebelah tangan... Haahaha... confirm ler susah sebab ini bukan jenis light weight stroller macam Aldo Compatto. Tetapi telah diubahsuai..So.. jangan risau.


Melalui review yang lalu. Hauck Duett asal sangat besar (bulky) dan sukar untuk dimuatkan ke dalam boot kereta. Sekali lagi, Hauck Duett 2 ini telah mengatasi masalah ini kerana Hauck telah design Duett 2 ini lebih compact!

Dan maklumbalas terakhir yang diterima dari Ibu bapa bahawa Hauck Duett asal sangat berat bila di tolak.


Ianya berat sebab stroller ini stroller berkembar, jadi tidak mustahil ianya berat. Akan tetapi model Duett 2 ini adalah lebih ringan dan mudah ditolak dan bergerak berbanding dengan versi asal. Jadi, masalah tersebut juga dapat diselesaikan.


Hauck Duett 2 Tandem Stroller
Hauck Duett 2 Tandem Stroller

Mudah ker Nak Simpan Stroller Ini?

Jika duduk di rumah teres dua tingkat. Boleh sahaja simpan di bawah tangga rumah dalam kedudukan menegak atau jika ingin jimat lagi ruang, boleh cabut kedua-dua kerusi dan lipat stroller tersebut. Jika duduk apartment, simpan stroller ini dengan mencabut kedua-dua kerusi untuk lebih kompak.

Bila sudah cabut kedua-dua kerusi, boleh lipat bingkai dan susun letak kedua-dua kerusi diatasnya. Teknik ini juga boleh simpan di dalam boot kereta untuk penjimatan lebih ruang. Hanya memerlukan 30 saat sahaja untuk melakukannya.

Bagaimana Dengan Saiz Kerusi?

Jangan risau, saiz kedua-dua kerusi sangat mencukupi. Terdapat banyak ruang di kerusi utama untuk bayi berkembang dan berbaring dan sesuai digunakan dari newborn. Di kerusi kedua juga selesa walaupun dalam kedudukan di mana ruang sedikit terhad. Kedua-dua kerusi tersebut juga dilengkapi dengan tali pinggang untuk keselamatan anak korang.




Adakah Stroller Ini Senang Ditolak?

Stroller ini memang mudah untuk ditolak. Rekaan tayar belakang yang lebih besar berbanding tayar hadapan membuatkan ianya lebih mudah ditolak dengan mudah dan sempurna.

Cuma kadang-kadang bila rasa susah untuk untuk membelok ketika menolak ini disebabkan tayar depan terkunci. Cuma perlu betulkan tuil di hadapan sahaja.


Bagaimana Pula Dengan Sistem Break?

Break stroller ini berada ditayar belakang. Hanya perlu menggunakan kaki untuk menguncinya. Amat mudah.


Tonton Video Ini.

Besar Tak Bakul Simpan Barang?


Apabila kerusi kedua tidak digunakan, saiz bakul mempunyai ruang yang banyak untuk beg lampin dan pelbagai lagi ketika sedang membeli-belah. Tapi bila kerusi kedua digunakan, saiz bakul amat terhad. Jika perkara ini berlaku dicadangkan beli poket tambahan atau alat gantung untuk gantung barang-barang dan simpanan tambahan.

Bumbung Kedua-dua Kerusi Ini OK Tak?


Bumbung stroller atau hood stroller ini mempunyai satu flap tambahan yang boleh ditarik ke bawah untuk melindungi bayi daripada sinaran matahari. Terdapat juga zip yang boleh dibuka untuk mendedahkan lapisan jaring untuk pengudaraan.

Adakah Berbaloi Membelinya?



Serius. Berbaloi dengan harga yang ditawarkan kerana kebanyakkan twin stroller / double stroller / tandem stroller harganya dua kali ganda dari Hauck Duett 2 ini untuk kategori  jenama stroller antarabangsa. Boleh survey sendiri.

Di Mana Hendak Membelinya?



Tempat yang amat rekemen untuk korang membeli Hauck Duett 2 Tandem Stroller ini adalah di website The Baby Store. Harga di website ini sangat berbaloi dan yang paling penting adalah website ini sangat trusted. Boleh dipercayai. So tidak perlu risau tentang penipuan online.




Selain itu, jika korang berbelanja di The Baby Store. Korang dapat mengumpul mata ganjaran pada setiap pembelian dan boleh ditebus untuk membeli barangan lain pada belian seterusnya. Memang amat menjimatkan.


Jika pelanggan baru. Boleh tebus 200 points untuk pendaftaran pertama dan boleh digunakan terus. So jimat lagi.


Terus klik butang dibawah jika ingin membeli Hauck Duett 2.




You Might Also Like

0 Comment