AFB Feeds

Seronok Membeli Di ezbuy.my Sebab Murah, Cantik & Banyak Pilihan

23:14

Sapa suka shopping online..sebab malas nak keluar..malas nak bersesak..malas nak berjalan..haha..tak yah malu2..kita geng, hokay...penyelesaian terbaik untuk orang yang suka shopping tapi tak boleh nak keluar sebab semua pun malas..kita shopping online..

Jom..nak perkenalkan korang dengan satu lagi website untuk shopping..macam-macam barang ada..eh..rambang mata aku pilih barang tau..semalam sampai pukul 12 t/malam aku bersengkang mata..hari ni sambung lagi sampai petang duk pilih barang..walaupun sikit berpinar mata aku ni tengok barang2 dalam ezbuy tapi suka sebab murah..cantik..banyak pilihan...okey, malas nak cerita banyak..korang pi check sendiri..aku gerenti korang pun berpinar biji mata...

Website yang aku maksudkan kat atas ni adalah ezbuy...Mula beroperasi sejak tahun 2010 & telah meluaskan empayar perniagaan mereka ke Singapura, Thailand, Australia, Indonesia serta Malaysia sendiri..Cuma satu je untuk korang yang membeli kat ezbuy, harap bersabar yea..barang-barang di ezbuy dari Guangzhou, China jadi penghantaran barang mengambil masa sikit..Tapi terdapat beberapa pilihan untuk penghantaran barang dengan segera..Terpulang pada korang & poket memasing..Boleh rujuk gambar di bawah, pilihan penghantaran barang...

Macamana nak shopping kat ezbuy ni..eh!!senang je..ikut step kat bawah ni yea...tapi sebelum tu nak war-warkan kat korang berita best ni..untuk pertama kali mendaftar di ezbuy, korang boleh dapat diskaun sehingga 15%..wehhh..banyak la tu..sapa nak bagi kan...ada lagi berita baik tapi korang baca la sampai habis, yea..hehe...

Ni link untuk korang daftar kat ezbuy 



Klik 'Register' yang aku bulatkan kat atas ni, hah..sonang je...
Sila isi form kat atas ni..Jangan lupa masukkan no.telefon..Lepas tu klik 'Send OTP'..Nanti pihak ezbuy akan beri satu kod melalui sms untuk isi kod tu dalam form kat atas ni..


Selepas selesai pendaftaran..Boleh login & mula SHOPPING..yeay!!!

Antara kategori barang-barang yang ada kat ezbuy..


Ni contoh ..Selepas pilih item mana yang korang nak..klik 1 - 'Add To Cart'..2 - 'Check Out'...


Masukkan kupon kod di bahagian yang aku bulatkan kat atas ni...
Kat sini korang boleh pilih jenis penghantaran yang korang nak..tick je salah satu..kos pun berbeza le yea..ada murah..ada mahal..pilihan di tangan korang..Selepas selesai isi ni, korang boleh klik butang 'check out' kat bawah sekali tu..


Isi kan maklumat untuk penghantaran..Untuk home delivery, kos penghantaran sebanyak RM8 (SM) & RM12 (SS) akan dikenakan..Free Collection, untuk ambil sendiri item selepas sampai di Malaysia..Ada beberapa pilihan tempat dalam senarai kat atas ni korang boleh ambil sendiri barang..


Boleh check di bahagian 'My Action' (yang aku bulatkan kat atas ni) senarai bayaran yang belum dibuat.. Sekiranya belum buat bayaran, korang diberi masa 24 jam untuk buat pembayaran..Jika tiada bayaran diterima, order korang akan dibatalkan...

Maklumat untuk membuat pembayaran..Selepas selesai membuat pembayaran, tunggu pihak ezbuy untuk membuat pemeriksaan bayaran & dorang akan hantar sms, bayaran telah diterima




Selesai membuat bayaran, korang boleh check di bahagian 'My Account' seperti di atas..Korang akan nampak status 'Paid' dalam bil (boleh download)...


Ni hasil tangkapan aku di ezbuy..untuk abah, mr hubby & aku..heeee...nanti barang dah sampai aku review lagi, yeak...

Untuk korang yang nak memancing di ezbuy macam aku, korang boleh ke ezbuy.my
Sekiranya korang ada sebarang pertanyaan, boleh terus 'live chat' dengan Customer Service ezbuy..

Okey, ni berita baik lagi untuk korang yang aku beritahu kat awal entry ni..Diskaun 15% untuk kos penghantaran..yeayyy...
Jangan lupa masukkan kod ni >> EZJUL15  (Sah sehingga 1 Ogos 2016)

HAPPY SHOPPING, korang!!!

You Might Also Like

17 comments

  1. boleh try ni.. hehe.. btw slm singgah ea :)

    ReplyDelete
  2. tengah try riki-riki brang dalam tu ..heee memang menarik.. hrga murah juga

    ReplyDelete
  3. Hai. Sis. Memang murah3 kat situ. Tp nk tanya. Mmg semua trusted seller ke? Sesuai tak beli utk kuantiti yg banyak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear..alhamdulillah, saya dah try beli..insyaallah trusted seller..barang selamat sampai..baru je amik kat office dorang sebab saya buat self collection..bawah ni link terbaru >>

      http://www.fiezasani.xyz/2016/08/rezeki-dikongsi-bersama-lagi-di-ezbuymy.html

      Delete
  4. hi sis. first nice page :) tq..n second, nak tanya..kalo kita guna home delivery.. ada payment lg x utuk penghantaran ke rumah nnti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,sis.. barang sy dah sampai.. nasib baik yg poslaju xkena sebarang postage... risau pulak pk beli banyak2

      Delete
    2. alhamdulillah..lepas ni boleh beli selalu..transaksi pertama dah berjaya..hihi

      Delete
  5. Hi dear..tQ singgah ;)

    Menjawab kepada persoalan awk,yes..bayaran postage hntr ke rumah kena tambah lagi sbb guna pos laju..

    ReplyDelete
  6. Hai fieza

    saya baru cuba...tq banyak2..best sangat...tapi nak tanya

    1. kalau kita beli tu once parcel dah sampai ada lagi charge ker? baca kt blog lain mcm kene charge lagi.
    2. masa saya masukkan self pick up kt kl...tak boleh tekan next..kenapa yer?? saya cuba banyak kali...tak boleh gak..pastu saya try pos laju..boleh plak..rugi2...RM 8 tu kan..



    harap dapat membantu tq..

    ReplyDelete
  7. Hi alesandra..tQ read my review :D

    Jawapan untuk soalan awak :~

    1) Yes..parcel tu bila dah smpai sini kena caj lagi sebab guna pos laju untuk hantar ke alamat rumah/ofis kita melainkan kita nak buat self collection..Yang ni free..Sbb kita gi collect sendiri barang kat ofis ezbuy..caj pos laju seperti biasa RM8 (SM) / RM12 (SS)..

    2)Saya dah try buat jugak, mmg tak boleh tekan butang 'Next' tu..tak pasti pulak kenapa sebab masa saya buat order haritu, tak de pulak masalah..Awak ada cuba chat dengan customer servis dia tak?saya rasa dorang boleh bantu sebab haritu saya dah try chat dengan customer servis ezbuy live..on the spot dorang reply..

    ReplyDelete
  8. hoye2...tq fieza...

    lega dgr penerangan tu...maksud saya...ada blog lain katakan...masa kita beli tukan dah siap2 dia bagi tau agent fee brapa...charge shipping brapakan....tapi lepas barang tu sampai kat warehouse...dorang kene timbang dan charge lagi...dan baru org tengah ni bagitau berapa kene bayar kos lagi...tang tu kang konfius sedangkan kalau tgk fieza ckp...dah bayar2 semua tu....tunggu jer dengan sabar....pastu dapat barang...tak der charge per2 kecuali kita nak poslaju kan......

    pasal self collect tu tak refer lagi kat customer service dorg sebab hari ni cuti... takut dorang cuti jugak....dah cancelkan pun order tu...nak selamatkan RM 8 sanggup tunggu esok...nak live chat tanya..hehe...tq fieza banyak2...jom shopping lagi..he2

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum hi! Nak tanya kalau nak buat pembayaran secara bank in mcm mana ye?

    ReplyDelete
  10. Waalaikumsalam dear..Kat ezbuy ni dia guna sistem top up..mean awk kena bank in duit kat dalam akaun ezbuy awk dulu..then baru boleh buat bayaran..

    ReplyDelete
  11. sis..nape sy masukkan no phone x boleh..(invalid phone number)

    ReplyDelete
  12. sis..nape sy masukkan no phone x boleh..(invalid phone number)

    ReplyDelete
  13. baru tahu macam mana nak daftar. sangkut kat bahagian OTP. terima kasih.

    ReplyDelete


Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.