AFB Feeds

Gigi korang okey?

23:21

Sabtu lepas, aku dapat jemputan attend “Start Right Brush Right” Systema event di One Utama Shopping Mall (old wing)..Masa dapat jemputan ke sini, sejujurnya aku tak berapa kenal dengan jenama Systema (kesian kan..nampak benor tak suka ambil tahu..hehe)..Jadi peluang ke sini, dapat la aku sikit sebanyak maklumat mengenai Systema..

Untuk korang yang tak tahu macam aku, Systema merupakan jenama dari Jepun..

Antara aktiviti semasa event ini..check it out..
Selepas sesi pendaftaran, aku kena jawab soalan..Rujuk kepada jawapan aku tu, pihak urusetia bawa aku ke kaunter ni & tanya sama ada gigi aku sensitif ke tidak..dan yeaa..aku gigi sensitif..yang aku selalu perasan, gusi aku berdarah bila gosok gigi..mungkin cara gosok aku yang agak kasar..ada jugak kadang2, sampai terpelanting la berus gigi sebab berus kuat sangat dengan harapan segala sisa makanan celah gigi dapat di berus..hehe..Jadi di sini, pihak Systema akan cadangkan guna berus gigi yang mana?dan cara gosok gigi yang betul..

Gigi korang okey?
Berus gigi Sytema mengikut jenis masing-masing..
Gigi korang okey?
Selepas sesi penerangan seperti di atas, pihak systema akan memberi cadangan berus gigi yang sesuai..Pertama kali kena gosok gigi kat shopping mall, lepas tu ada orang tangkap gambar..kita aluuuu la!!hehe  Tapi masa ni, aku lupa nak minta tolong jurugambar tu ambilkan gambar aku tengah gosok gigi..
 

Selepas dicadangkan oleh pihak Systema, aku diberi Systema 3D Clean..

3D Bulu Berus yang Multifungsi








 Jadi pilihan berus gigi korang yang sekarang betul ke?pasti?hehe..

Jom tengok jenis-jenis berus gigi Systema..

Gigi korang okey?
  Berus gigi mengikut jenis..Pemilihan berus gigi yang betul penting untuk memastikan apabila kita gosok gigi, segala sisa makanan dapat dibersihkan tanpa meninggalkan ia di gigi yang menyebakan PLAK iaitu bakteria yang terbentuk di atas permukaan gigi yang boleh memusnahkan enamel gigi dan akhirnya membentuk kaviti. Punca kepada gigi berlubang, gigi reput dan nafas berbau..Dengan berus gigi Systema, bulu berus yang bersaiz 0.02mm mampu menembusi ke bahagian yang sukar di capai..

Dengan Systema juga kita tidak perlu menggosok gigi terlalu kuat kerana bulunya yang lembut & mampu mencapai ke bahagian yang sukar untuk di gosok.Pemegangnya juga mudah untuk dipegang serta lembut..

Berus gigi Systema juga mempunyai pembersih lidah yang berfungsi untuk menanggalkan bakteria yang menyebabkan nafas berbau..

Semasa event ini juga, aku berpeluang untuk memeriksa gigi..mula2 aku tak nak tau sebab aku ada gigi berlubang..takut kena cabut gigi..huhu..tapi selepas dipujuk & diberi penerangan bahawa di booth ni untuk memeriksa keadaan gigi kita..kebiasaan kalau kita ke klinik gigi, kita akan baring atas kerusi & dr saja yang nampak apa masalah dalam gigi kita..kali ni, dr scan dan kita boleh nampak juga keadaan gigi kita macamana..aku punya..huhu..yang berlubang tu..adoiiii..masuk-masuk aku dah beritahu gigi aku belah atas berlubang..masa scan tu nampak gigi berlubang tu..lepas scan, aku tanya dr samaada tampal atau cabut je gigi tu..dr nasihatkan samada buat rawatan akar atau cabut..huhu..dan dr minta aku buat scalling jugak..okey, nampak tak maksudnya apa?rasa nak buat scalling tu tapi yang kena cabut gigi tu..seriauuuu..


 
Di bilik pemeriksaan..duduk macam ni je..dr akan scan & kita boleh tengok juga di skrin komputer..yang borang tu, dr akan beritahu pada penolong dia, gigi mana yang bermasalah..nanti borang tu dia bagi pada kita..lepas tu sila la buat pemeriksaan lanjut di klinik2 gigi berdekatan.. 

  Ada juga aktiviti untuk kanak-kanak

 
  Peneman ke sini..mr hubby & Iman

Kena interview..kongsi pengalaman selepas menggunakan berus gigi Systema (yang kena gosok gigi masa sampai tadi..kongsikan pengalaman)..mungkin akan digunakan untuk iklan di tv/media sosial..haha..mungkin la..kalau korang ternampak tu,buat2 tak perasan je la yeak..ntah amenda la aku merepek..ahaks!!

Hasil dari menggunakan berus gigi Systema di event ni, gusi aku tak berdarah bila gosok gigi & sisa makanan serta celahan gigi dapat dibersihkan..Pencuci lidah dia pun aku suka..lembut..tak kasar seperti berus gigi biasa yang aku gunakan sebelum ini..Rasa yakin lepas gunakan Systema!!dan yeaaa, balik dari event ni terus tukar berus gigi SYSTEMA!!!

Jadi korang, pilih berus gigi yang betul..

  Untuk maklumat lanjut, boleh layari 

Facebook : KeepSmilingMY

Note ~ Tukar berus gigi sekurang-kurangnya sekali setiap tiga bulan.. 

You Might Also Like

0 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.