My New SkinCare

12:18


My New SkinCare..

Senang & ringkas..Tak perlu krim siang, krim malam & bla bla..

1) Cuci muka dengan sabun minyak tea tree tu..pas tu lap muka sampai kering & setel..
2) Magic Exfoliating Gel >> Macam scrub, aku pakai sekali seminggu je..jimat..lepas tu, guna Vitamin E Toning Lotion, untuk tutup balik pori-pori muka yang terbukak masa scrub..
3) Make Up Remover >> pakai hari-hari sebab hari-hari aku make up gi keja..

Jadik setiap hari aku cuma guna sabun & make up remover je..alhamdulillah, baru beberapa hari aku bertukar ke produk ni rasanya okey dengan aku..jerawat..ada la tumbuh sebiji dua..besa la mebi dalam penyesuaian pertukaran produk..Yang penting lepas dah baper hari guna produk ni, muka aku tak de la rasa gatal-gatal ke, pedih ke..sebab dulu aku pernah guna 1 produk skincare *tet* (hasil menang peraduan), lepas baper hari aku guna kulit muka aku gatal ya amattt..pedih..sampai muka aku expecially tang pipi, merah..dah macam pakai blusher je ghupe..sampai member aku tegur tengok muka aku masa tu..terus stop..sampai skrg produk skincare tu ada lagi kat umah..lepas aku stop yang skincare ni, aku jumpa 1 produk ITU (well..korang tau kowt kalau korang rajin la baca blog aku ni..heeee)

sorry my mistake, tak buat penyelidikan sebelum guna & jual..huhu..moral of the story, sila selidik dulu sebelum guna apa-apa produk expecially produk kecantikan yang melambak sekarang kat pasaran..check dulu ada KKM ke tak?penting tu..kita tak tau content produk , jadik kalau yang pakar dah check & dah di sahkan, konfiden la nak guna..lagi pulak menda kita tepek kat muka..kalau was-was, macam aku buat baru ni, terus call bahagian Farmaseutikal, KKM..and hasilnya dari 5 item dalam 1 set tu, 3 item je ada KKM..yang lagi 2 tak de..eh, camne plak tu kan..so aku decide, untuk stop je produk ITU..dah camne plak nak guna..beli 1 set ada 5 item..tapi 3 je ada KKM..lagi 2 tak de..lagipun kawan aku direct call dengan officer kat biro tu untuk tanya opinion..officer tu advise utk stop..ada effect nanti..

sebelum ni aku pernah dengar isu yang sama tapi aku malas nak check dengan KKM bagai,  aku just call direct dengan company yang keluarkan produk tu, staff dia bitau ada kelulusan KKM..kita ni percaya, guna la..tapi baru-baru ni, ada ofismate aku, mr hubby & sorang customer, tanya ngan aku pasal isu yang sama berkenaan produk ITU..haih, terus hati jadik was-was balik..bila kali ke-2 orang cakap isu yang sama, terus gigih telefon biro farmaseutikal..sekali hamikk ko.,puas hati..aku terus stop..malas nak mention produk apa..kalau yang tau tu, tau la..entry pasal produk ITU, aku dah tukar ke draft pun.. ;)

Jadik adik-adik, kakak-kakak, pengajaran..sebelum guna apa-apa produk..tak kira la kecantikan ke, kesihatan ke..check dulu naaa.. 

You Might Also Like

7 Comment

  1. Produk cosmoderm yang Vitamin E 1000 I.U (macam moisturizer) memang berkesan hilangkan parut di muka saya masa kena chicken pox & digigit serangga Charlie dulu.

    ReplyDelete
  2. saya masih dalam proses penyesuaian untuk tengok cosmoderm ni serasi ni ke tak dengan kulit muka saya..hope serasi..so far, hampir seminggu guna, nampak macam serasi..nnti kalau dah confirm, serasi..boleh try item cosmoderm yang lain plak..

    ReplyDelete
  3. fieza, yg penting baik utk kulit muka, coz kulit muka ni area yg plg sensitif tau..so, hati2 la dgn produk2 muka ni... xleh sbarangan beli... effect dia... huhuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah..yg cosmoderm ni mmg beli direct kat farmasi..tak caya dah beauty produk yg jual online2 ni..

      Delete
  4. Assalam fieza,
    emmm
    nice sharing uols :)

    ReplyDelete