Total Pageviews

Kota Kinabalu Kami Terjah Part 7 - Celebrate Birthday dan Lawan Main Game

09:31

Kitaorg ke KK ni sempena nak sambut bday dak kecik ni, hah..birthday dia 3 Mac 2019 yang ke-6 tahun..Memang kitaorang selalu buat family day masa birthday Arip ni..Maklum la cucu tunggal kesayangan mak intan (mak mertua k.fiezz) buat masa ni..tak ada sepupu lagi..hehe...Moga nanti mak long & cik eika bagi sepupu kat Arip, k ;)..hehe...

Happy birthday Arif yang ke-6 tahun..Mak long doakan moga membesar menjadi anak yang baik, bijak, mendengar kata mak & abah, bertanggungjawab dan semua yang baik-baik untuk Arif...


www.fiezasani.xyz

Hadiah dari pak long (mr hubby)...gigih cari hadiah dia kat area Pekan Ranau...Ranau meriah sikit dari Kundasang...

so malam first kitaorang kat Kundasang, sambut birhday Arif dengan BBQ..kek tak ada..Pekan Kundasang kecik je..tak ada kedai jual kek..kita makan ayam je la...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Tukang bakar - Cik Cham & Cik Eika...

Malam kedua di Kundasang, kitaorang (k.fiezz & mr hubby) anjurkan game suka-suka..tapiii walaupun suka-suka ada hadiah tau..

Game dia - mencari perbezaan dalam gambar..tapi bukan buat kat dalam buku..hat ni kita guna secara elektronik..mr hubby ada bawak menda nya so cucuk je kat TV..kelengkapan mainan pun mr hubby bawak..gigih tak?gigih sangat tau..k.fiezz pun tak tau..nasib mendanya kecik je...

Game ni main secara berpasangan..kecuali k.fiezz & mr hubby tak main la..penganjur kan..

so peserta-peserta adalah - 
  • Dak Lang & Shikin
  • Ita & Iwan
  • Cham & Eika
  • Mama & Ngah

Kiraan markah - ikut paling tertinggi yang jadi juara..

www.fiezasani.xyz

Suami tandakan kat mana perbezaan & isteri bantu cari secara dekat dan beritahu kat suami..Kdg dari jauh tak perasan sangat..so kat sini la fungsi isteri..kena kerjasama la konsep dia...

www.fiezasani.xyz

Mak mertua k.fiezz berpasangan dengan adik ipar k.fiezz yang no.2..

www.fiezasani.xyz

Kiraan markah mengikut jumlah terkumpul...yang paling tinggi, juaraaa

www.fiezasani.xyz

dan juara jatuh pada Mak Abah Arip..Naib Juara - adik k.fiezz & isteri...yeayyy

www.fiezasani.xyz

Dengan sponsor hadiah..sapa lagi, mr hubby...

www.fiezasani.xyz

Hadiah-hadiah untuk Juara, N.Juara & Saguhati..Senang citer semua dapat la hadiah..
Yang Juara tu, hadiah dia lawooo..k.fiezz lupa nak snap gambar kat kedai sebelum balut...Hadiah yang juara tu set mug Starbuck..siap dengan cover + sudu...

Overall game yang simple tapi sesuai untuk semua..family day kena la ada bonding time so ni kira disamping main game, kita mesra-mesra gitu..gelak-gelak sebab nak cari perbezaan tu pun kelakar pun ada..menda depan mata tapi tak pasan..tak ke nak gelak nengok...

You Might Also Like

6 Comment

  1. Bagus la idea family day mcm ni .. Simple jak tapi menarik dan mengeratkan kekeluargaan..

    ReplyDelete
  2. wow..bkn g cuti2 jer siap ada games lagi..best2 mcm ni..:)

    ReplyDelete
  3. AMBOI SIAP ADA PERMAINAN LAGI..BEST BETUL MACAM NI..NEXT NAK BUAT JUGA LA NANTI..

    ReplyDelete
  4. meriahnya percutian.. paling penting bila trip
    macam ni semua kena sepakat dan sekepala. baru bertambah seronok =D

    ReplyDelete
  5. bestnya macam2 bawa sampai main ps sekali haha

    ReplyDelete