Right now, KFC Malaysia introduces New Durian Balls for durian lovers that filled with d24 durian filling. Ini bermakna, KFC sedang memperkenalkan menu baru Durian Balls dengan isian D24 khusus untuk pecinta raja buah ini di seluruh Malaysia. Wow! Ini ternyata benar-benar rare dan unik! 

Nampaknya KFC Malaysia semakin hari semakin berani untuk cuba menawan hati para pelanggannya dengan mengeluarkan menu Durian Balls yang menarik begini. Para penggemar durian pasti sangat gembira dengan berita baik ini. 


Lagi-lagi apabila melihat durian balls ini yang digoreng dengan sempurna dengan hasil warna keemasan di bahagian luarnya. Isian durian D24 yang penuh dalam setiap biji durian balls ini juga akan membuatkan hati berasa puas sangat menikmatinya! 


durian ball kfc,durian ball kfc review, harga durian ball kfc, food panda delivery, kfc new menu

Dengan hanya satu gigitan ia akan mengeluarkan isi durian yang berkrim. Masakan tidak, durian balls ini adalah bebola bertekstur kenyal yang dipenuhi dengan isi durian premium D24 yang 100% asli! Ada sesiapa sudah rasa menu baru KFC durian balls dari KFC Malaysia ini? Jika belum, jom kita cuba sama-sama! 


Special untuk kita di Malaysia, KFC turut membawakan menu Cheezy Wedges yang tidak boleh didapati di mana-mana negara selain di Malaysia. Tiba-tiba terasa special pula. Wedges kentang yang garing di luar dan lembut gebu di dalam dengan dilimpahi oleh sos keju signature KFC yang berkrim dan lazat sememangnya sangat ditunggu-tunggu oleh kita sebagai rakyat Malaysia. 


Dan paling best sekali, KFC ada bagi diskaun sebanyak RM6.30. Eksklusif dengan setiap pembelian Cheezy Cheezy Malaysia, pelanggan boleh dapatkan Bebola Durian secara ‘add-on’ dengan hanya RM3.90. Ohya, Durian Balls ini dijual dalam bentuk tiga atau lima biji. 


durian ball kfc,durian ball kfc review, harga durian ball kfc, food panda delivery, kfc new menu

Patutlah ada di kalangan pelancong yang turut singgah di kedai makanan segera seperti KFC ini demi untuk mencuba menu special yang hanya ada untuk sesebuah negara tanpa ada di negara mereka. Ini juga merupakan salah satu tarikan dan bukti yang setiap menu yang ditawarkan sangat menitikberatkan citarasa rakyat tempatan. Begitu jugalah dengan KFC Malaysia yang sudah lama ada di negara kita ini.


Tidak hanya itu, KFC turut memperkenalkan kombo Cheezy Cheezy Malaysia bagi mengetengahkan Cheezy Wedges disamping makanan kegemaran rakyat Malaysia yang lain. 


durian ball kfc,durian ball kfc review, harga durian ball kfc, food panda delivery, kfc new menu

KFC Durian Balls. Memang rasa real durian tu, sedap! Buat sendiri agak leceh, jadi nikmati je terus di mana-mana cawangan KFC yang terdekat. Rata-rata yang mencubanya (melalui review yang telah diberikan), masing-masing memberikan komen positif ke atas Durian Balls ini dengan ayat, “Sedap, terbaik, nak cuba lagi, tak rugi beli” dan yang seumpama dengannya. 


Ini bermakna, durian balls ini memang patut di cuba untuk kalangan durian lovers. Kalau bukan hantu durian nak cuba juga tak salah cuma takut tak kena pula dengan citarasa tekak tu. Itu saja.


Jika rasa malas nak keluar dari rumah, eh apa nak susah. Servis penghantaran makanan kan ada. Nak lebih senang, order terus secara online di aplikasi milik Foodpanda. Dengan adanya aplikasi Foodpanda ni, hanya perlu dimuat turun ke telefon bimbit masing-masing kemudian masukkan lokasi dan mulalah start buat pesanan. Tak susah! Senang sangat!



durian ball kfc,durian ball kfc review, harga durian ball kfc, food panda delivery, kfc new menu

With Foodpanda, right now, we can have favourite chicken meals without waiting in line. New menu like durian balls also there to take a bite. Let us get the food with KFC Malaysia by Foodpanda Delivery, much easier for everyone! 


Tak payah lagi nak pening kepala pandu kereta sendiri ke mana-mana cawangan KFC. Tak perlu juga nak beratur sama ada di drive thru atau di kaunter, sebaliknya boleh duduk senang lenang berlunjur kaki depan televisyen di ruang tamu tanpa ada sebarang gangguan. Tak payah nak keluarkan peluh kerana pihak team penghantaran Foodpanda akan lakukan semuanya. 


Dalam masa yang sama, tak kira di mana pun berada selagi kawasan tersebut ada premis restoran KFC yang terdekat, maka bolehlah cuba test guna servis Foodpanda untuk penghantaran. Tambahan pula, menu durian balls ini terhad bergantung pada masa yang telah ditetapkan, jadi jangan lagi tunggu lama-lama dan lekas buat pesanan untuk mencubanya sendiri mahupun bersama teman atau orang tersayang hari ini.


Selamat menikmati Durian Balls dari KFC Malaysia.

11 Comments

  1. aduhh rarenya menu.. mama ni mmg pencinta durian ni

    ReplyDelete
  2. Macam menarik je....terus rasa nak makan durian...SA kalau bab2 durian ni suka makan yang original..tak suka yang dah dijadikan kek, kuih atau apa je...lidah tak terima

    ReplyDelete
  3. Ya Allah, nampak sedap betul durian ball tu. Terasa-rasa saya yang gigit!

    ReplyDelete
  4. Macam nak try la pula Walaupun dah lama tak makan durian...

    ReplyDelete
  5. waa betul ni, pencinta durian mesti suka gila... skrg ni durian boleh buat mcm2 kan.. but i makan durian dgn pulut ja tekak boleh terima

    ReplyDelete
  6. menggoda betul durian ball ni, bulat2 gebu2 tengok ha

    ReplyDelete
  7. eh tk prasan lak ad menu ni..menariknyaaa

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap tapi kalau masuk mulut taktau apa jadi hehe. Tapi serius gambar dia nampak sedap je benda tu hehe

    ReplyDelete
  9. Baru tau ada menu ni. Menarik!!

    ReplyDelete