Showing posts from 2020Show All
Klebang Ipoh atau Klebang Melaka?Nama Tempat Yang Sama Di Malaysia

Baru-baru ni adik ipar k.fiezz ada post  di facebook dia, promo kek coklat moist  yang dia jual. Di bawah sekali, dia ada tulis untuk COD di : Klebang Ipoh. Jenis k.fiezz ni kalau tengok orang post  apa-apa, kalau ada komen, mesti k.fiezz akan terbaca komen sekali. hah…

Marathon Siri Twilight di Netflix

Dulu masa cerita  twilight  ni tengah hot , k.fiezz tak layan pun sebab tak faham apa yang orang suka sangat dengan  twilight  ni. Apooo cerita vampire  hisap-hisap darah ni. Macam scary  je nak tengok. Maklum lah k.fiezz ni kan penakut cerita seram. Memang koser lah n…

Seller Dispute Refund. Sikit Tips Sebelum Beli Di Shopee

Ingat tak baru-baru ni k.fiezz ada kongsi pasal tak terima barang shopee & k.fiezz mintak refund dari shopee. Korang boleh rujuk sini <<  Seller Suruh Request Refund  >>. Kan k.fiezz cakap  seller  yang suruh, laju je lah k.fiezz fill up form  untuk min…

4 Sebab Kenapa Perlu Exfoliate Muka

Pernah tak dengar atau tengok kawan-kawan, sepupu, adik beradik korang yang pakai foundation  dan mekap   tapi hasil mekap tak cantik. Tak licin lah senang cerita. Tahu tak kenapa jadi macam tu?Sebenarnya kita ni WAJIB   tau exfoliate muka setiap minggu sekurang-kurang…

Nak Keluar Malas Mekap Beria Sangat. Jom Kita Mekap Simple Tapi Cantik

Dah duduk kat rumah ni, kadang-kadang je keluar itu pun bila turn  masuk ke pejabat, aktiviti mekap k.fiezz pun dah jarang. Nak buat makeup simple tutorial pun malas tau. Adeh, perangai sangat tau. Baru ni k.fiezz ajak mr hubby keluar, minggu lepas. Pi kedai je. Tapi m…

Apa Jadi Mona, Haris dan Farah Dalam Hati Yang Tersakiti Episod AKhir

Habis dah drama yang boleh menyakitkan hati k.fiezz ni walaupun jalan cerita tak berkaitan tapi dia boleh mengundang suspicious  pada suami sendiri, tau. Drama apa?Drama apa lagi 'Hati Yang Tersakiti'. Baca sinopsis   dia pun masa mula-mula drama ni nak tayang …

Tak Terima Barang Shopee, Seller Suruh Request Refund Dari Shopee

Banyak kali dah k.fiezz tulis topik   cara refund shopee   ni. Share lagi sebab kali ni kes agak unik sebab seller  pula yang suruh k.fiezz request refund . haha. Kebiasaanya k.fiezz  request refund  ni bila barang tak terima so  k.fiezz yang pilih sendiri untuk reques…

Lantai Kotor..No Problem. Spray Mop Kan Ada. Spray Saja.

Perangai mak-mak sangat ni. haha. Dulu tak heran pun mop ke, vakum ke. Kisah lah kan. Haha. Tapi sekarang kisah sangat.Antara alatan rumah yang penting ni. Kalau dia tak ada, jenuh lah nak kena lap dengan kain kalau air atau ada kotoran kat lantai. Fenattt mami. So  na…

Semerbak Wangi Rumah Dan Bilik Guna Bliese Air Freshner Ni

Bila kakak fiezz obsess dengan bau rumah, bau bilik yang wangi. Kena fresh  gitu all da time . Haha. So  kali ni k.fiezz beli  bliese air freshner  dengan member pejabat yang merangkap agen Bliese. Bliese air freshner ni lagi menarik sebabnya cuma kita set kan saja beb…

Dapur FiezaSani - Resipi Goreng Pisang Mudah Dengan Tepung Goreng Pisang Adabi

Favourite k.fiezz all da time goreng pisang. Ni makan time panas-panas, match  pula dengan air teh. Fuhhh layan weiii. Selalunya k.fiezz beli je goreng pisang ni sebab tak reti nak buat sendiri. haha. serius walaupun senang je pun nak masak goreng pisang ni. Lagi satu …

Perlu Ke Pakai Foundation Ni?

Macam yang korang tahu, k.fiezz ni peminat mekap. Dah kalau mekap, wajib lah pakai foundation  bagai tu,kan. Sampai K.fiezz sendiri jadi agen sah Obsess Cosmetic. Hah, nampak tak. Minat sangat dengan mekap sampai jadi agen terus. Hehe. Sebelum k.fiezz guna jenama Obses…

Blackhead?Sedut Je Dengan Mesin Penyedut Blackhead

Bulan lepas biras k.fiezz tanya pasal mesin penyedut blackhead ni samaada okey ke tak? Biras plan  nak beli. Tu yang tanya k.fiezz sebab k.fiezz dah beli. Dah beli mesti lah guna kan. Tapi masalahnya masa biras cakap k.fiezz ada mesin penyedut blackhead ni. K.fiezz mem…