Showing posts from 2020Show All
Daun Gelenggang Penawar Untuk Masalah Kulit Gatal

Tergaru sana. Tergaru sini. Dah macam apa je ghupenya. Kalau  time  sorang-sorang,  tak pe lah juga nak menggaru. Kalau depan orang, tak ke haru. Orang tengok kita pun pelik. Hah!! bagi sesiapa yang ada masalah kulit gatal, ni memang jadi MASALAH sangat. Nampak macam k…

Satu Harga Dapat 3 Biji Strawberry Queen Sling Bag

Yeay...Bukan senang nak dapat sling bag murah ni. Ewah. Murah ke?Murah lah weiii..satu harga dapat 3 sling bag. hehe. Nanti k.fiezz story, k..  Kakak fiezz memang pengumpul beg-beg. Macam-macam jenis beg ada kat rumah k.fiezz. You name it . hehe. Sampai kadang tu tak t…

Sambutan Aidiladha Dalam Suasana Pandemik COVID-19

Salam Aidiladha, korang. Raya ke-4 baru nak wish . Ate busy benor lah kononnya. hehe. Biasalah bila balik kampung, memang susah sikit nak ngadap pc/laptop. Ni nasib kat rumah mak k.fiezz. Mr hubby baru beli pc. So on wifi on the go MAXIS kitaorang, baru boleh ngadap …

Top Pengomen Blog Bulan Julai 2020

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ogos di tahun 2020 ni. Seperti biasa lah, bila masuk bulan baru. K.fiezz akan announce top pengomen blog bulan sebelum di blog k.fiezz ni. Jom check it out ,siapa gerangan orangnya. Tahniah Syaz Rahim jadi top pengomen bulan Ju…

6 Khasiat Daun Lidah Buaya Untuk Kulit

Daun lidah buaya macam yang kita tahu memang elok dan bagus untuk merawat masalah kulit. Macam baru ni k.fiezz mengalami muka breakout . Memang dah elok, bengkak pun dah surut tapi tapi ada kesan parut hitam. Belum lagi parut jerawat yang lama dulu. Tambah lagi kesan b…

Minum teh di Bharat Tea Cameron Highland dan Shopping Sayur di Kea Farm Cameron Highland

Haritu pi jalan-jalan ke Cameron, tak cerita buat aktiviti apa?Tak pi ke ladang strawberry? tak singgah ke kat kea farm cameron highland yang glamour tu? Hat wajib pi kalau ke sini, Takkan duk homestay  je ke,kan?hehe. Mentang lah homestay  lawa. Tak mau keluar rumah. …

Terjebak Juga Dengan Pokok Lidah Mertua

Haritu ramai duk share viral Pokok Lidah Mertua atau dikenali juga dengan nama Pokok Lidah Jin . Mula-mula k.fiezz ni tak lah nak terpengaruh sangat pun sebab k.fiezz bukan peminat pokok. Nak tanam apa ntah lagi. Tangan jenis panas macam k.fiezz ni, memang tak rajin l…

Lagi sekali Sangkut Dalam Lif di Pejabat

Dulu dah pernah kena << baca sini   Sangkut Dalam Lif  >>. Pagi tadi kena lagiii..Haih, buat lawak tak kelakar sangat tau lif ni di pagi Isnin. Dah lah k.fiezz memang sedia ada lambat pagi tadi. Tetiba lif buat lawak tak kelakar, jadi lagi lambat k.fiezz sa…

Dapur FiezaSani | Resipi Chicken Peratal

Resipi baru on da house, yo . Ewah.. speaking pulekkk. hehe. Ni resipi chicken  peratal  yang k.fiezz ternampak ada kawan share  di facebook. Seperti biasa, k.fiezz sebelum cuba apa-apa resipi k.fiezz tengok dulu bahan & cara masak. Senang ke idak? Kalau senang, re…

Dapur FiezaSani - Resipi Ayam Masak Kicap Pedas

Resipi dalam gambar ni, k.fiezz ambil dari Facebook. Asalnya ni resipi ayam masak kicap pedas daun kari. Tapi tak ada stok daun kari kat rumah sebab baru habis. Jadinya k.fiezz tukar kepada resipi ayam masak kicap pedas sahaja. Daun kari tu k.fiezz tak letak lah sebab …