Showing posts from October, 2019Show All
Nakal Nakal Nakal With Noughty For My Frizzy Hair

Masalah utama kaum wanita, selepas muka?cer teka?apa dia?hah..harus lah rambut. Walaupun dah ramai wanita yang bertudung sekarang, tetapi masalah rambut tetap jadi masalah utama. Di luar, iya rambut kita tak terdedah tapi kalau di rumah, bila tak bertudung, siapa yang…

Terjebak Juga Dengan Minuman Bird Nest. Nak Cantik Kan.

K.fiezz ni dah lama nak mencuba minuman berasaskan bird nest ni. Masa viral kisah seorang budak perempuan yang berkongsi kebaikan pengambilan minuman kesihatan yang mengandungi bird nest untuk kecantikan, k.fiezz dah semangat nak cuba . tapi  tapi k.fiezz was was seba…

Dinner Ramly Burger

Malas masak. Apa susah food panda kan ada. Hehe. eh bukan malas masak. dah masak lunch  tadi. ada simpan separuh yang masak t/hari tadi untuk makan malam. tapi tapi mr hubby order  ramly burger   dari food panda. Untuk makan petang katanya. tapi bukan jadi makan petan…

Salah Masuk Token, Mesin Lain Yang Berpusing

Kisah mendobi harini. Jarang ke kedai dobi layan diri ni sebab kat rumah ada mesin basuh. Tapi harini tak ada pilihan sebab mesin basuh kat rumah dah rosak. Dari minggu lepas dan hint  macam nak rosak. Mr hubby godek-godek, berjaya berfungsi. Harini cuba on  , tak ber…

Konvoi ke Langkawi - Homestay Di Langkawi Sri Legend Resort Condominium

Melangkah masuk dalam homestay di Langkawi ni..terkesima kejap.. Cantiknya dekorasi dia..k.fiezz suka.. fall in love  gituu..untuk k.fiezz cantik lah..tak tahu pada mata orang lain..untuk k.fiezz dekorasi dalam dia, kemas & menarik perhatian terutama di bahagian r…

Susu Dutch Lady Dan Cornflakes Strawberry equal to Sedap

Morning.. dah sarapan pagi ke belum tu?kalau belum, meh nak suggest  sarapan pagi ringkas dengan cornflakes strawberry + susu dutch lady kotak...yang lengkap dengan protein, karbohidrat, kalsium, iron, vitamin & mineral seperti  Vitamin A, D,B & lain-lain... …

Sedap dan Berkhasiat Beras Parboiled Ni

Beras Parboiled..siapa amalkan makan nasi dari beras parboiled ni.. seriusly  k.fiezz pernah dengar..tapi tak ada lah terfikir nak beli sebab harga dia boleh tahan weiii...Selalunya k.fiezz & mr hubby makan beras perang..murah banyak dari beras parboiled ni..beras…

Best Juga Dashboard Blogger Baru Ni

Dah cuba dashboard blogger yang baru..ke k.fiezz yang ketinggalan keretapi ni..semalam masa blogwalking ..terbaca di blog Farhana kalau tak silap..k.fiezz masa baca entry tu..ada meh dashboard blogger baru..kenapa tak tahu ni?sekali bila baca  entry  Farhana sampai ha…

Menunjuk Hasil Susu Badan Di Sosial Media

Nak tanya ni, pernah tak nampak di sosial media kita ada ibu-ibu yang berkongsi hasil perahan susu ibu..mesti ada kan?k.fiezz pun dulu selalu nampak..cuma sis perempuan, masa tengok tu biasa je la..tapi terfikir..eh, kalau lelaki yang tengok..tak ke macam diaorang bay…