Total Pageviews

beauty

Flash Sale 10.10 RM10 Fame Cosmetic

12:36

Repeat lagi dari Fame Cosmetic...hehe..beli apa lagi kalau kat Fame Cosmetic ni..k.fiezz so far suka beli Soft Matte Lip Cream dia...fall in love sungguh dengan Lip Cream Fame ni..sebab serasi dengan k.fiezz..Paling penting tak mengeringkan bibir k.fiezz...sebab kandungan yang digunakan dalam Soft Matte Lip Cream ni  terdiri dari >> Jojoba Oil,Olive Oil,Sunflower Oil,Coconut Oil & Collagen..Menggunakan sumber alam/semulajadi, tu yang serasi dengan bibir mungil k.fiezz ni..hehe..

K.fiezz dah beberapa kali beli Soft Matte Lip Cream ni dari Fame Cosmetic...Boleh check it out entry bawah ni...Kod yang k.fiezz grab sempena sale 10.10 ni, repeat code yang sama sebab ada yang dah habis stok kat rumah...Kebetulan ada sale, wajib kena beli..bukan senang weiii nak dapat offer brand glamour ni , Lip Cream RM10 satu...walaupun Fame offer limited code untuk harga RM10 ni...tak kezahhh, nak juga beli..hehe...kalau tak ada kod yang biasa k.fiezz guna pun, k.fiezz grab je mana-mana kod..tapi nasib baik ada kod yang k.fiezz guna sebelum ni..lagiiiii la wajib beli...

>> 

SALES 10.10 FAME COSMETIC SEMPENA 10.10

Ceritanya k.fiezz terbeli Soft Matte Lip Cream Fame ni sebab ternampak IG Fame Cosmetic buat promosi Flash sale sempena tarikh cantik 10.10 baru-baru ni..K.fiezz memang follow IG Fame Cosmetic ni..Jadi selalu la nampak promosi-promosi yang diaorang buat...eh sekali nampak yang flash sale 10.10 ni..terjojol biji mata sis, tengok harga dia tu..murah sangat RM10/satu..mula-mula k.fiezz ingat Fame buat sale RM10 ni untuk semua kod soft matte lip cream dia..masuk kat website fame..tengok harga normal..confuse di situ..bila check kat IG & dm fame terus..rupanya offer for limited code je untuk harga RM10 ni..

Sokay la..nak jugak satu ke dua ke tiga..eh..hehe..nak pilih banyak-banyak, fulus kurang memberangsangkan..Jangan tamak..kita pilih dua kod dulu...nanti kalau fame cosmetic buat flash sale lagi, kita tambah koleksi...

www.fiezasani.xyz

2 code yang k.fiezz pilih sempena Flash Sale 10.10 di Fame...
Ruby & Mocha...

www.fiezasani.xyz

Rasmi My Mocha Lip Cream...

www.fiezasani.xyz

Focus dekat sikit warna Mocha ni...
K.fiezz suka warna macam ni..dia earth / nude colour ..
Sekarang kan trend warna-warna macamni..Tapi tengok la pada selera masing-masing..k.fiezz memang suka warna-warna kategori earth/nude ni...rasa jelita bila guna warna-warna ni..eh..haha..#perahsan

Eh..rasa haritu baru beli Lip Cream brand Wardah..ni Fame lagi..k.fiezz..k.fiezz...bibirnya satu..kemain banyak koleksi lip cream la lipstick la..perempuan sangat kan...hari-hari tukar warna..haha...

Gadget

Serius!Best Sangat Xiaomi Airdots

15:04

Wewitttt gadget baru k.fiezz..xiaomi airdots..mr hubby beli masa company trip dia ke China awal September lepas...upah kena tinggal sebab tak boleh nak ikut company trip...hehe..Rasa tepat pilihan k.fiezz masa mr hubby tanya dalam group nak airdots ke jam?k.fiezz pilih airdots sebab kebetulan headphone k.fiezz dah agak teruk keadaan luaran dia..dalaman okey lagi..tak ada masalah..cuma bahagian luar dia, dah terkoyak2 kulit dia..hehe..k.fiezz pilih je nak airdots..brand tak kisah...dan Mr hubby pilih xiaomi airdots...

Masa mr hubby tanya dalam group family kitaorang, nak apa?airdots atau jam..k.fiezz cam blur jap..apa benda airdots ni..haha..adeh..serius ketinggalan sangat tau..

nasib mr hubby bagi gambar..tahu la rupanya earphone..haha..cakap la earphone..kan senang nak paham..haha...nasib bagi gambar tau..kalau tak, wife ni memang pilih jam la jawabnya..dah la jam dia tak lawa...so dah bagi gambar..harus la k.fiezz pilih airdots >> xiaomi airdots..adik-adik ipar (adik2 mr hubby) semua pilih airdots..cuma dorang punya lain & untuk wife, special la sikit,kan..hehe..


www.fiezasani.xyz

Tadaaa..ni la rupa xiaomi airdots yang k.fiezz punya..Casing merangkap untuk charge sekali..Setup sekali je masa mula-mula..Lepas tu tiap kali kita guna, automatik dia connected thru bluetooth...cuma on je kita punya bluetooth kat smartphone...

Dah siap label juga, yang mana kanan (R) & kiri (L) kat airdots ni...memudahkan pengguna...

www.fiezasani.xyz

Keistimewaan / kelebihan xiaomi airdots..

- Wireless (suka sangat part ni..tak yah nak cable panjang-panjang..)
- Active Noise Cancellation
- Lightweight & Portable (betul..ringan & senang bawa dalam beg)
- Touch Control (yg ni k.fiezz baru cuba..kalau kita sentuh kat airdots, dia akan berhenti)...so kalau kata tengah jalan-jalan tu, ada orang nak tanya / tegur, sentuh je kat airdots untuk pause apa2 yang kita tengah dengar..


www.fiezasani.xyz

Pakej dalam 1 kotak 
Sepasang Earphones, 1 x Charging Dock, 1 x Type-C Cable & 3 x Pair of Eartips

Review k.fiezz -  overall puas hati sangat...sebab dalam bekas yang senang nak letak dalam beg..ketahanan bateri dalam beberapa hari (3-4 hari) lebih kurang..tengok la keaktifan penggunaan masing-masing macamana...k.fiezz selalu guna pagi & petang masa dalam tren..lebih kurang 30-45 minit setiap kali guna xiaomi airdots ni..jadi tahan lebih kurang beberapa hari juga sebelum re-charge...Yang best guna xiaomi airdots ni, memang kalis bunyi..tak dengar bunyi sekeliling..suka suka suka..kalau macam k.fiezz naik tren, orang sebelah bersembang..memang tak dengar...concentrate je dengar lagu...lagi best..tak ada serabut dengan cable panjang-panjang nak connect dengan handphone...rilex je dengar lagu & nak bergerak macamana pun..cuma k.fiezz hati-hati sikit takut terlanggar orang ke apa...takut airdots ai terjatuh..sebab saiz dia comel...hehe...

Selesa tak letak kat telinga?selesa sangat..tak menyakitkan..

so dari 5 bintang..k.fiezz bagi 10 bintang..hehe..

yang airdots macam k.fiezz punya ni, baru masuk kat pasaran Malaysia kalau tak silap..mr hubby ada share artikel, baru launch kat sini..wah..bangga jap ai sebab pengguna pertama yang guna xiaomi airdots ni...patut mula-mula guna haritu bila naik tren jarang nampak orang guna ni...k.fiezz lak naik segan..orang lain semua punya gedabak headphone/earphone yang cable panjang-panjang tu..eh k.fiezz ko punya cucuk dlm telinga..kecik ciut je..hehe...upenya baru launch..

harga berapa?korang boleh check it out kat Lazada..k.fiezz punya ni beli dari China...harga >> (nanti k.fiezz update..kena tanya mr hubby sebab dia yang belikan)...

Apapun Love teruk dengan Xiaomi Airdots ni...hehe...Barang kesayangan sekarang ni, tau...Pagi-pagi sebelum keluar rumah, wajib check ada ke tidak xiaomi airdots ni dalam beg..nampak tak...hehe..

Gift

Souvenir From Bangkok

12:28

Yeaaa.. Tantitu biras, adik ipar & anak buah untuk souvenir dari Bangkok ni...minggu lepas dorang satu family bercuti ke Bangkok..so dapat la souvenir kat bawah ni..yang paling k.fiezz suka harus la passport holder siap dengan nama tu...siap ada icon lagi ikut karakter masing-masing..hehe..k.fiezz punya model & kamera..tahu2 je sis suka bergambor..hehe..mr hubby punya bear & kapal terbang.. 


www.fiezasani.xyz

Lagi 2 tu, t-shirt untuk mr hubby & seluar untuk k.fiezz...try pakai seluar tu semalam..selesa u..kain jenis lembut..patut biras beli...kain dia selesa...material t-shirt tu pun sedap pakai..

Seronok tengok dorang pi cuti-cuti ke Bangkok...macam best je...harga barang kat sana pun murah je rasanya...contoh macam passport holder ni, biras k.fiezz ada usya kat dalam Pasar Seni, kosong tak ada nama & icon tu, RM25-RM30 satu..yang dia beli untuk kitaorang satu family ni siap ada nama & icon, mungkin dapat murah kat Bangkok..Lagi murah dari harga kat Pasar Seni..kalau mahal, takkan dia beli untuk semua..bff mak mertua k.fiezz pun dapat...

okey, sayang..next vacation kita pi Bangkok la..hehe..

beauty

Face Mask DIY : Perlu Ke Pakai Mask?

08:00

Face mask diy = do it yourself...selalu kita beli face mask ni yang dah siap je kat drugstore, online shop..betul tak?sleeping mask, clay mask.. cari je kat mana-mana, mesti ada...lagi satu malas pun citernya kalau nak buat..kos pun mesti mahal sebab buat sendiri..hah, jangan tak tahu..sebenarnya bahan-bahan kat dapur pun boleh digunakan untuk buat face mask...Antara rajin dengan tidak je...

www.fiezasani.xyz

tapi yang k.fiezz nak kongsi dengan korang ni, bukan face mask diy yang guna bahan-bahan kat dapur..ni face mask diy yang k.fiezz buat masa bengkel  the butterfly project health and wellness workshop >> di Hotel Hilton, Kuala Lumpur bulan Ogos lepas...

k.fiezz joint bengkel ni sebab tengok dalam program dia, ada sesi buat face mask diy dan blend Essential Oil kita mengikut citarasa peserta-peserta..i like sangat tau..

so ni face mask diy yang k.fiezz pilih bahan-bahan mengikut masalah kulit k.fiezz...K.fiezz ni tak ada masalah yang teruk sangat kat muka ni..mungkin faktor usia..hehe..cuma cuma jerawat tu kadang-kadang suka munculkan diri time nak period..dia tak la naik banyak sangat..sebiji dua macam tu..tapi tetap menganggu..sebab kadang tangan ni pi gatal picit..dah picit, biasa la tinggal la parut hitam..adeh...walaupun sis dah berusia tapi tetap jaga kulit tau sebab sis kerja..jadi kena la jaga penampilan selain utk mr hubby k.fiezz juga..hehe..dia yang tengok hari-hari..so nak la bagi kulit ni bersih & cantik..hehe

Okey, dah membebel k.fiezz..meh k.fiezz nak kongsi bahan-bahan yang k.fiezz pilih untuk face mask diy k.fiezz ni...

Bahan yang k.fiezz pilih untuk digabungkan dalam face mask diy k.fiezz ni French Green Clay + Mango Powder, Aloe Vera Powder..1 clay mask + 2 superfood powder..

basic clay mask dah disediakan..antaranya 

- Kaolin Clay (Base Clay)
- Rhassoul Clay (Sub Clay)
- French Green Clay (Sub Clay)
- French Pink Clay (Sub Clay)
- Lava Clay (Sub Clay)

www.fiezasani.xyz
 Superfood Powder

www.fiezasani.xyz
Cara guna - Boleh dicampurkan dengan bahan2 di bawah yang setiap satu mempunyai fungsi berbeza
Minyak Zaitun - Melembapkan
Minyak Kelapa - Membersihkan
Yogurt - Menenangkan & Menyegarkan
Madu - Detoxifikasi
Air

Pilih mengikut kesesuaian masalah kulit masing-masing...

www.fiezasani.xyz

Kali ke-2 guna clay mask k.fiezz ni...sorry muka tak boleh nak senyum..tegang u masa ni...
sis okey je demi muka cantik & liang pori mengecil..hehe

Fungsi 1 Clay + 2 SuperFood pilihan k.fiezz ni?

>> French Green Clay : Mempunyai kadar penyerapan yang tinggi untuk keluarkan toksin dan caj ionik negatif membantu menarik, mengikat dan menghapuskan kekotoran. Dan juga tindakan toning merangsang kulit dengan membawa darah segar ke permukaan serta mengetatkan liang pori dan pengelupasan sel kulit mati..

>> Mango Powder : Membantu menghilangkan jerawat dan boleh dijadikan skrub untuk muka. Bagi memastikan kulit kita bersih dan lembut. Ia juga beri kesan pengelupasan kulit untuk memudarkan parut jerawat, breakout dan blackhead..

>> Aloe Vera Powder : Mempunyai ciri-ciri anti keradangan dan penyejukan, sangat sesuai untuk yang kena sunburned.. Selain ia mempunyai lapisan pelindung bagi memastikan kulit sentiasa kekal lembap. 

www.fiezasani.xyz

Dalam bentuk serbuk...cuma tambah air atau bahan-bahan yang k.fiezz dah beritahu kat atas tadi & gaul sebati..lepas tu boleh la tepek pada muka..Pakai lebih kurang 15 minit....dan boleh bilas dengan air...

Review k.fiezz - k.fiezz dah 2x guna clay mask ni..memang best sangat...rasa tegang muka masa dia dah start nak kering tu...dari segi perubahan pudar parut2 jerawat tu, ambil masa la sikit kan..kena konsisten...lepas bilas, boleh rasa kulit lebih lembut...pori mengecil..
overall puas hati sangat...

PERLU KE GUNA MASK ?

okey, kalau tanya k.fiezz perlu ke tidak...k.fiezz nak jawab perlu..sebab kulit kita ni ada macam-macam masalah..kulit kering, berminyak, sensitif..jadi untuk merawat masalah-masalah kulit kita yang pelbagai ni, kita perlu buat rawatan dengan jadikan pemakaian mask sebagai rutin..Selalunya kita guna mask ni time facial je kat spa..tapi kalau sibuk sangat, kat rumah pun boleh buat me time pemakaian mask...nak cari mask tak susah pun, boleh beli secara offline ataupun online..macam-macam jenis mask ada mengikut masalah kulit kita...k.fiezz pun antara yang selalu guna mask kat rumah..nak pi ke pusat kecantikan atau SPA ni, kena tengok dalam purse dulu..kalau tebal, okey..set pi terjah SPA..kalau poket kurang tebal, kita cari la mask yang ada kat drugstore ataupun beli online je..hehe

dan kenapa k.fiezz selalu guna mask..hah, meh tengok keistimewaan atau kelebihan bila kita selalu guna mask ni...antaranya - 

- Bersihkan kulit muka secara keseluruhan : Mask boleh menghilangkan pengeluaran minyak dan sekaligus membersihkan kulit muka sampai ke dalam pori. Kalau kita jenis guna make up yang tebal, pori2 tertutup dengan bekas make up...jadi mask membantu bersihkan sisa make up pada kulit muka kita...

- Kaya dengan pelbagai nutrisi : Kebiasaannya kandungan dalam mask mengandungi vitamin, essential oils dan bahan2 anti-aging yang mempunyai pelbagai khasiat untuk merawat & memperbaiki kulit..

- Detosifikasi : Mask boleh membuang sel-sel kulit mati dan sekaligus membantu meremajakan kulit & bersihkan kulit dari sebarang racun radikal bebas..

- Melembapkan kulit muka : Untuk yang ada masalah kulit kering, digalakkan guna mask kerana kandungannya membantu melembabkan kulit. Antara bahan yang digunakan avokado, minyak zaitun dan madu yang boleh membantu melembabkan kulit dan juga membuang sel-sel kulit mati...

- Memperbaiki Masalah Kulit : Kalau ada masalah seperti kulit sensitif, iritasi, kemerahan, sunburn, jerawat pemakaian mask boleh membantu masalah-masalah ni..

so tau dah kan rahsia sis kulit cantik & awet muda..cewah..perahsan sangat tau..haha...

NaturallyHM

Kalau korang malas nak baca entry yang lepas pasal bengkel health & wellness workshop ni, mesti tertanya kat mana nak buat face mask diy ni? okey, korang boleh buat face mask diy ni dengan NaturallyHM..Pihak NaturallyHM ada anjurkan kelas/bengkel untuk belajar buat face mask diy ni..Apa yang korang dapat dari bengkel ni?of course la clay mask yang korang dah buat & ilmu...dan juga goodies yang disediakan..

Boleh check it out kelas/bengkel yang akan dibuat dari semasa ke semasa oleh pihak Naturally Hand Made

Facebook >> naturallyhm

Health

Tongkat Ali Essence Khusus Untuk Kesihatan Kaum Lelaki

08:00

Kita rakyat Malaysia biasa dengar tongkat ali kan?sebut perkataan tongkat ali..korang ingat apa?hehe..jujur tau..hehe...yeaaa..tau dah jawapan korang..korang nak jawab untuk kekuatan batin kaum lelaki, kan..hehe..ala..tak payah nak malu sangat..memang sinonim tongkat ali bersamaan dengan menguatkan tenaga batin lelaki..eh..sis yang malu nak cerita tau..tapi tak cerita, korang tak kenal pula produk tongkat ali essence salah satu produk dari Matxi Corp..Syarikat yang k.fiezz attend anniversary bulan lepas...Boleh baca kat sini <<Matxi Corp Sambut UlangTahun Ke-2 Dengan Masuk Ke Pasaran Malaysia >>

Tongkat Ali Essence

Jom kita kenal dengan lebih dekat produk minuman menggunakan herba dari Malaysia iaitu Tongkat Ali...Untuk info korang, Tongkat Ali Essence ni menggunakan ekstrak tongkat ali (ratio ekstrak 100:1) serta di tambah dengan enzyme buah Mulberry serta bebas dari sebarang bahan kimia..

Dah nama pun Tongkat ali Essence..Jadi faham-faham la minuman kesihatan tongkat ali ni khas untuk kaum lelaki bagi membantu dari segi kesihatan seksual, bagi stamina dan tenaga, anti-fatique dan memperbaiki peredaran darah dan juga testosteron booster..perempuan boleh minum tak, k.fiezz?okey, kat bawah nanti k.fiezz update...

Sebelum tu jom berkenalan dengan bahan-bahan yang digunakan dalam tongkat ali essence ni...

www.fiezasani.xyz
Tongkat Ali Essence

Antara bahan yang digunakan dalam penghasilan Tongkat Ali Essence adalah Ekstrak Tongkat Ali, Greengage (Plum) Extract, Mulberry Enzyme & Isomalto Oligosaccharides

Bahan-bahan dah tahu..jom tengok apa keistimewaan/kelebihan setiap bahan yang digunakan dalam Tongkat Ali Essence ni...

Tongkat Ali

Tongkat Ali..Tongkat Ali?Meh la sesi suai kenal dengan tongkat ali ni...glamour asyik orang sebut tongkat ali je...tongkat ali ni mula dikenali melalui orang Malaysia & Indonesia sejak dari dulu lagi untuk tujuan kesihatan..Menurut orang-orang dulu, tongkat ali boleh membantu memulihkan tenaga selain awet muda dan ia dikenali sebagai alphodisiacs semula jadi (alphodisiacs = menaikkan nafsu)..Selain nama tongkat Ali,orang tempatan menggelarnya pasak bumi..tumbuhan hutan yang akarnya dijadikan ubat penambah tenaga khusus buat kaum lelaki...

Ujian klinikal yang dijalankan oleh pihak Universiti Malaya juga membuktikan ekstrak tongkat ali meningkatkan kekuatan, kecergasan fizikal..dan dapat kurangkan keletihan, anti-bakteria, anti-ulser, kesan antipiretik.

www.fiezasani.xyz

Greengage (Plum) 

Kaya dengan pelbagai asid organik, flavonoid, asid fenolik dan sebatian antioksidan yang membantu perbaiki metabolisme badan...Selain itu, ia boleh membantu mengurangkan keletihan dan membantu proses detoksifikasi juga..

Mulberry Enzyme

Memberi kesan ginjal yang sihat, menggalakkan pertumbuhan rambut hitam serta pencegahan masalah berkaitan hati..

Isomalto Oligosaccharide

Serat makanan yang berasaskan tumbuhan semulajadi. Ia adalah prebiotik, larut dan glisemik rendah. Tidak mempengaruhi kadar gula dalam darah atau insulin serta tidak diserap dalam usus bagi pesakit kencing manis..

Jadi dapat dirumuskan dengan gabungan tongkat ali serta bahan-bahan lain dalam tongkat ali essence ni, memang diakui Tongkat Ali Essence sangat sesuai untuk lelaki yang ingin menjaga kesihatan dan sekaligus meningkatkan prestasi serta tahap testosteron...Dengan kelebihan setiap bahan yang digunakan, memang wajib jadikan Tongkat Ali Essence sebagai salah satu rutin minuman tambahan dalam kehidupan seharian terutama buat kaum lelaki...

www.fiezasani.xyz

Bawah ni proses penghasilan Tongkat Ali Essence...Nak explain lebih-lebih, k.fiezz pun tak berapa pandai sangat part ni...tapi tengok gambar rajah bawah ni, faham la proses dia macamana..so korang pun tengok gambar ni rasanya dah  boleh faham proses penghasilan tongkat ali essence ni...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Soalan Yang Selalu Ditanya?

Berapa botol sehari kena minum dalam sehari?
>> 1-2 botol sehari sebelum makan (siang)..Kalau ada masalah perut, ambil selepas makan..

Saya telah membeli beberapa kali Tongkat Ali Essence dan saya dapati ada sedikit perbezaan dari segi rasa dan warna?Normal kah?
>> Ya..proses penapaian adalah proses semulajadi yang melibatkan mikroorganisma. Jadi sebabkan itu ada sedikit perbezaan yang tidak ketara sebabkan tiada penambahan sebarang perasa tiruan dan pewarna.

Boleh tak ambil ubat lain sewaktu menggunakan Tongkat Ali Essence ?
>> Tidak..Jarakkan pengambilan 2 jam sebelum makan ubat lain.

Boleh tak perempuan ambil Tongkat Ali Essence
>> Ya, boleh sebab tongkat ali essence bagus untuk melegakan sendi dan masalah arthritis kecuali wanita mengandung tidak dibenarkan.

Maklumat lanjut Tongkat Ali Essence, boleh check it out di :


Matxi Malaysia Sdn.Bhd.
Instagram : @MatxiCorp

vacation

Mandi Manda Di Lata Ulu Chepor

11:59

Cerita throwback bulan September lepas masa k.fiezz cuti seminggu kat kampung sebab mr hubby ke China ikut company trip..Nak duduk rumah sorang, tak berani...Rumusannya mohon cuti, balik kampung..Duk kat kampung sesenyap..hehe...Mr hubby balik dari China, baru ambil k.fiezz kat rumah mak k.fiezz di Sg.Siput...Sebelum kitaorang gerak balik Kuala Lumpur, esoknya..Adik mr hubby ajak berkelah di Lata Ulu Chepor..Nak bawa anak dia berkelah..kebetulan anak buah k.fiezz pun ada..so bawa la dua-dua ni mandi-manda kat Lata Ulu Chepor...

K.fiezz pun first time ke Lata Ulu Chepor ni..Tak tau la tempat dia macamana..Mak mertua k.fiezz cakap, cantik tempat dia..lagi cantik dari tempat berkelah kat Ulu Kemensah (belakang zoo negara)<<Tempat Berkelah Kemensah Belakang Zoo Negara>>

LATA ULU CHEPOR

Jarak ke Lata Ulu Chepor ni dari rumah mak k.fiezz di Sg.Siput, tak jauh sangat..kurang dari setengah jam kalau tak silap k.fiezz...

Masuk ke sini, kena bayaran masuk setiap kereta RM3.00...Kawasan dia luas...dari bawah sampai atas...Kemudahan macam tandas, pondok-pondok, surau, parking ada...cuma cuma parking agak jenuh sikit nak cari kalau time weekend...penuh...

Ada pondok untuk sewa..tak mahal pun..dalam RM5.00 (satu hari)..Kalau nak booked awal-awal, boleh telefon dulu..Nanti k.fiezz cari no telefon..kalau jumpa, k.fiezz update kat bawah entry ni...

Jom tengok sekitar Lata Ulu Chepor ni...

www.fiezasani.xyz

Hasil snap photoG (adik ipar k.fiezz)...cantik kan tempat dia...redup..hijau...
cuma as usual la masuk ke kawasan hutan, line DIGI out of service..adeh..DIGI oo Digi.


www.fiezasani.xyz

Ni pondok yang kitaorang sewa haritu...dapat 2 pondok..
Okey la..just nice...sederhana..boleh la nak buat tempat salin baju (budak-budak & lelaki), tidur, solat...dan juga tempat letak makanan..hehe


www.fiezasani.xyz

Bekalan makanan yang kitaorang bawa haritu...Ada yang masak..jajan-jajan, beli je...


www.fiezasani.xyz

Mandi time...sorry kena edit gambar mr hubby yang cekci tu..hehe
Gambar mandi banyak tapi kena tapis..hat ni je yang melepasi piawaian untuk share kat sini...

www.fiezasani.xyz

Mak & abah k.fiezz jagakan makanan..hehe..

www.fiezasani.xyz
k.fiezz tak mandi ke?memang tak la..malas nak salin-salin baju..leceh..so kita posing je sebab ada photoG yang volunteer..hehe

Kalau korang ke Perak, tak tau nak pi mana...boleh la singgah ke Lata Ulu Chepor ni..tempat dia best juga..sesekali lari dari kesibukan bandar..

LifeStyle

Cari Lelaki Yang Nak Kita..

12:32

Terbaca ayat ni semalam di facebook, ada kawan kongsi..setuju sangat dengan ayat ni..Sebab mak k.fiezz pernah bagi ayat yang sama pada k.fiezz...Memandangkan k.fiezz setuju dengan ayat ni, so sis kongsi juga ayat ni di facebook..Ada pengalaman benornya...hehe..Berdasarkan pengalaman sendiri tau..Lain orang lain pengalamannya..Yang ni terjadi pada k.fiezz sendiri..

www.fiezasani.xyz

Dulu masa zaman remaja, awal 20an la kiranya...tengah gatal nak cari suami..haha...berkawan dengan orang ni orang tu..bukan la playgirl..siapa la sis ni...bukannya lawa pun..saja suka-suka berkawan..mana tau ada antara kawan-kawan ni jodoh k.fiezz..cia cia cia..haha..

Memang ada pun antara kawan-kawan lelaki ni..yang nak pada k.fiezz tapi kakak ko ni very demanding mengalahkan model cantik persis Nasha Aziz / Erra Fazira..haha...Orang tu nak kat k.fiezz..k.fiezz yang tak mau..sebab yang nak kat k.fiezz tu, kebanyakan tak hensem..haha..kan dah kata demand kakak ko ni dulu...macam ke lawa...haha

Dan ada antara kawan-kawan lelaki k.fiezz ni, sorang yang k.fiezz suka..suka sangat..sebab hensem plus lelaki tu kerja beruniform..Dulu kakak ko ni cukup gemor lelaki yang beruniform..Rasa terjamin masa depan kalau ada jodoh dengan lelaki beruniform ni..haha..cetek betul fikiran masa tu..padahal banyak lagi kerja kat luar ni yang menjamin masa depan..bukan beruniform je, k.fiezz oooiii..haha..

eh..berbalik pada cerita tadi...

Cuma lelaki yang k.fiezz suka ni, anggap k.fiezz kawan..ulang lagi sekali kawan sahaja..Jenuh juga la k.fiezz cuba tackle..Gigih pi public phone hari-hari nak telefon lelaki tu..tapi krik krik..bila call pun, macam tak berapa nak sembang..huhu...punya suka dengan lelaki ni sampai e-mail yahoo k.fiezz pun gabung nama k.fiezz & lelaki yang k.fiezz minat ni..sampai sekarang e-mail tu k.fiezz guna..mr hubby pun jealous..ate nak buat macamana..nak edit nama lain tak boleh..huhu...tapi email yahoo tu k.fiezz dah kurang sikit guna..k.fiezz buat email gmail, k.fiezz gabung nama k.fiezz & mr hubby...

so moral of the story dari ayat atas ni & nasihat yang sama dari mak k.fiezz, kita cari lelaki yang nak pada kita..bukan kita terhegeh-hegeh nak kat dia..sebab..bila dia yang nak kat kita, dia akan usaha untuk dapatkan kita..kalau jodoh kita dengan lelaki yang nak kat kita ni, nak minta dia tolong apa pun, insyaallah dia akan tolong...sebab dia yang nak kat kita dari mula...dalam erti kata lain, korang boleh nampak effort dan beza layanan lelaki yang nak pada kita...kalau kita yang terhegeh-hegeh dengan lelaki yang kita suka, buat silap sikit pun dah jadi isu besar pada lelaki tu..lelaki tu akan cari point untuk putus dengan kita...

Bila dah experience sendiri terhegeh-hegeh dengan lelaki yang tak suka pada k.fiezz, baru k.fiezz faham dengan nasihat mak k. fiezz kat atas ni...so yaaa totally agree with it..

Kalau lelaki tu suka kat kita tapi kita tak suka pun kat dia macamana?

Simple je..kalau rasa tak boleh, jangan paksa diri..cuma cuma rugi sebab bukan senang nak jumpa lelaki yang nak kat kita semudah a, b, c...but keep looking till you find one that you can share your love...

Gift

Why Orchids Flower Is It the Perfect Option? Little Flower Hut

20:01


Orchids are indigenous in the large tropical environments of Asia. This flowering plant thrives in the lush of Singapore, Philippines, Japan, Taiwan, Thailand, Vietnam, and Himalayas. This plant is also common in many parts of the Pacific Islands. No doubt, there is something special in this plant. The Orchid species and hybrid types are perfect for the Flower Delivery for so many reasons. Little Flower Hut florist provides different types of orchids for gifting purposes and for florist delivery. Here are several reasons for choosing Orchids Flower as gift:

www.fiezasani.xyz

·        Requires Low Maintenance
With the florist around, Orchids are among the flower type that is so easy to care at home. Even if you are not born with green thumb, you will love taking care of this plant.

·        Adapts Anywhere
Indoor or outdoor, Orchids can adapt anywhere. They can live inside the house in a nice planter or in a sprawling garden under proper shading.

·        Provides Long Lasting Blooms
This flowering plant is known to bloom twice each year and the blooms can last for up to four long months or longer depending on the variety of Orchids. Whether you send Orchids in pots or in flower vases or in special planters for hanging, the blooms last long, making them a perfect and memorable gift. A hand bouquet or a lovely flower arrangement of Orchids is a nice gift for any occasions.

·        Contains No Allergen
The blooms of Orchids do not contain allergen. If your friend, family, or loved one is allergic to flowers and pollens, you will never go wrong sending her Orchids as your gift on birthdays, anniversary, or graduation.

www.fiezasani.xyz

·        Offers Different Variety and Types
The flower shop has a large selection of Orchids in wide varieties and species. Some are hybrid types too. You can easily choose one for your special Orchids flower delivery to your loved ones in Singapore. This flower is also available in different colors and patterns.

·        Symbolizes Beautiful Meanings
The flowers of Orchids are symbolic of beautiful and positive meanings and sentiments. They are linked to affection and admiration, as well as to fertility and good health. To other people, this flower speaks of luxury and affluence.

There are so many reasons why sending Orchids is a perfect option. Whether on events or occasions or personal and intimate celebrations, a Flower Delivery of beautiful Orchids makes any occasions unforgettable to the recipient or celebrant.

Jalan-Jalan Cari Makan

Luckin Kopi Untuk Penggemar Kopitiam Yang Sangat Instagrammable

10:33

Pernah tak korang masuk kedai makan, dan setiap sudut sangat instagrammable ...ko rasa semua sudut nak bergambar..k.fiezz ko la ni hah..hehe..masa jalan-jalan cari makan sabtu baru ni, terjumpa kedai kopitiam iaitu Luckin Kopi di Kuala Lumpur..Dekat area Petaling Street...

Nampak je kedai kopitiam yang  cantik dari luar ni buatkan tertarik nak masuk dalam kedai ...Laju je kaki melangkah masuk dalam kedai kopitiam ni..Masuk je dalam Luckin Kopi, lagi la jatuh cinta berkali-kali..cantik weiii dekorasi dia..susun atur meja kerusi yang kemas..menggunakan perabot dari kayu, buatkan kedai luckin kopi ni nampak klasik...dengan hiasan yang simple dan tak terlalu crowded..Menampakkan keunikan dan keklasikan kedai ni..

k.fiezz suka konsep yang digunakan oleh owner Luckin Kopi...nice and simple...tambah pula dekorasi beberapa sudut yang dijadikan instagrammable..kaki-kaki bergambar yang suka kongsi gambar cantik di instagram, wajib terjah sini...

www.fiezasani.xyz

Salah satu sudut instagrammable..cantik ke idak?
model tu memang dah cantik..hehe

Lokasi Luckin Kopi yang terletak di tengah-tengah kawasan sibuk dan berdekatan pengangkutan awam (MRT), memang pilihan yang tepat..sebab jadi tumpuan..Masa k.fiezz ke sini Sabtu lepas, memang ramai pelanggan tengah makan tengahari kat Luckin Kopi..Kena menunggu sementara dapat meja kosong..tapi jangan risau, tak jemu nak tunggu sebab sambil-sambil tu kita boleh berposing kat sudut instagrammable yang ada kat dalam kedai kopitiam ni..

MENU DI LUCKIN KOPI UNIK TAK?

Kedai dah cantik..menu dia macamana pula?Menu memang banyak pilihan..Sedap ke tak..sedap tu subjektif..antara menu yang k.fiezz dah cuba, memenuhi tekak k.fiezz..tekak korang, k.fiezz tak pasti?nak tahu, meh la datang sini & cuba sendiri...hehe..kat Luckin Kopi ni ada menyediakan menu yang biasa kita dengar & ada menu yang rare..rare? apa yang rare sangat tu, k.fiezz oooii?

Okey, pernah cuba tak pasta dengan petai..bun petai?haha..tak penah kan...kat sini ada yea menu ni..setiap menu yang disajikan memang memenuhi citarasa & selera orang kita, Malaysia...ada yang original menu dan ada yang di fusion kan..

hidangan di Luckin Kopi dari sarapan pagi hingga ke makan malam..dari light breakfast sampai ke heavy..

Kalau ke sini, paling penting cuba la signature coffee dorang...sedap..pekat..likat..ni untuk penggemar kopi...kalau yang tak minat, ada minuman lain..no worry...

Sekitar Luckin Kopi

Jom check it out sekitar Luckin Kopi..Dari luar sampai dalam kedai...

www.fiezasani.xyz

Di bahagian hadapan kedai...


www.fiezasani.xyz

Bahagian dalam kedai..cantik kan?


www.fiezasani.xyz

Ni di bahagian belakang kedai...Kedai dia luas..2 tingkat...setiap sudut di dekorasi
cantik macam ni...


www.fiezasani.xyz

sudut ke-2 untuk instagramable...

Ni antara  sudut yang k.fiezz dapat posing sementara tunggu giliran haritu... Kalau nak tengok yang lain, korang terjah la ke sini..hehe..

Jom tengok menu-menu di Luckin Kopi...

MENU DI LUCKIN KOPI


www.fiezasani.xyz

Kopi Luckin...Panas & Sejuk

www.fiezasani.xyz

Hainanese Chicken Chop


www.fiezasani.xyz

Petai Pasta 


www.fiezasani.xyz

Salted Egg Chicken Rice


www.fiezasani.xyz

Rojak

www.fiezasani.xyz

Herbal Sup Ayam

www.fiezasani.xyz

ABC

www.fiezasani.xyz

Cheesy Chickem & Fries


www.fiezasani.xyz

Cheesy Indo Mee & Egg


www.fiezasani.xyz

Indo Mee

www.fiezasani.xyz

Dim Sum

www.fiezasani.xyz

Nasi Lemak + Rendang Ayam + Sambal Petai

www.fiezasani.xyz

Salah satu dessert yang ada di Luckin Kopi..Lupa nama dia apa..sorry..hehe

www.fiezasani.xyz

Antara menu yang di cuba


www.fiezasani.xyz

Ni kat tingkat dua..salah satu port yang menarik untuk bergambar..

Lokasi Luckin Kopi - 

14, Jalan Panggong, KL.

www.fiezasani.xyz

Kalau nak kenderaan sendiri, parking berbayar di depan kedai Luckin Kopi..Rate seperti dalam gambar...


www.fiezasani.xyz

Kalau naik pengangkutan awam (MRT)..Turun di Stesen Pasar Seni..Jalan kaki 5 minit lebih kurang dari stesen MRT ke Luckin Kopi..

So terpulang pada korang nak naik yang mana?

Yang penting,kalau korang penggemar kopitiam dan instagramable person, wajib singgah di Luckin Kopi ni...korang pasti suka kat sini....

IG - luckinkopi/

No. Telefon :  016-397 6898