Total Pageviews

Shopping

Sarung Bantal Murah Kat Shopee

16:04

Menyopping sarung bantal plak kat shopee...hehe...maklum la ada RM masuk dalam akaun..laju je k.fiezz ni menyopping...mula tak terpikir pun nak beli sarung bantal walaupun sarung bantal kat rumah tu ada satu je..ulang guna, basuh hat yang satu tu je la...kalau time berbasuh..bogel la jap bantal kat rumah tu..haha...

Dengar Member Pejabat Citer Beli Sarung Bantal Kat Shopee

Tapi jadi terbeli ni sebab member pejabat k.fiezz citer, dia beli sarung bantal kat shopee..eh, pas tu k.fiezz ni saja la usya-usya sarung bantal kat sini..nampak menarik plak..tambah plak macam-macam corak ada..kosong yang macam k.fiezz beli ni pun ada...lagi best murah la of course...

SANGKUT JUGAK 2 HELAI

usya punya usya..sangkut dua helai sarung bantal kat shopee..k.fiezz pilih yang jenis plain macam ni sebab nak match kan dengan cover comforter & cadar katil kitaorang yang ada 2 warna...hijau & merah..ingat nak beli warna merah gak tapi tak jumpa merah yang macam cover comforter..ada warna hijau ni je..tu pun main agak-agak je..rasa boleh masuk ngan cover comforter kat rumah tu...nasib baik betul..boleh masuk warna dia..pandai k.fiezz..hehe

www.fiezasani.xyz

tadaaaa..sarung bantal beli kat shopee..yeayyy...mur-mur je ni..RM5 sehelai...okey la kan..
boleh la buat tukar-tukar..nanti nak beli hat kaler merah plak...

So lepas ni boleh la beli sarung bantal warna lain atau yang bercorak kat shopee lagi..hehe

birthday

Happy Birthday Mama

15:36

Happy Birthday mama yang ke-6*..Semoga sihat selalu, dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki & happy selalu di samping anak-anak,menantu-menantu, cucu serta bakal-bakal cucu..aamiin..hehe...

Harini birthday mama (mak mertua k.fiezz)..Ni celebrate awal hari sabtu lepas memandangkan birthday mama jatuh hari Isnin, which is hari ni hari bekerja...

Kebetulan pulak mak, abah & adik k.fiezz datang KL Khamis lepas sampai Ahad semalam..so mr hubby order kek untuk mama...Kira sambut la birthday mama sekali..

actually feveret kek mama >> carrot cake <<, tanya dengan adik ipar bongsu k.fiezz..tapi masa nak order kek ni kat Secret Recipe, carrot cake tak ada yang sebiji...so amik la chocolate kek ni..hope mama like it..


www.fiezasani.xyz

Apapun HAPPY BIRTHDAY Mama..Enjoy your birthday..

Shopping

Suka Shopping Kat Shopee Sebab J & T Express

11:32

Puas hati sangat dengan servis J&T courier.. Dah beberapa kali, k.fiezz shopping kat shopee, k.fiezz pilih J&T untuk pilihan penghantaran dan setakat ni k.fiezz x de masalah penerimaan barang melalui J&T.. So far so good la omputih cakap.. terbaik la J&T..Keep up the good work..

HARI-HARI SHOPPING kat SHOPEE SEBAB ADA J&T

Macam ni suka la k.fiezz ni hari-hari shopping kat shopee..nak cari barang je, pilih shopee..hehe..sebab tahu ada pilihan penghantaran selain dari Pos Laju...

Bukan k.fiezz anti plak Pos Laju tau cuma kalau yang tahu & selalu terjah blog k.fiezz ni, tahu la citer yang pejabat k.fiezz ni tak boleh terima barang personal melalui Pos Laju..sebab Pos Laju akan hantar barang-barang ni pada bahagian pentadbiran untuk staff-staff kat Kementerian ni..dan sebab lambakan barang yang banyak sangat, bahagian pentadbiran keluarkan memo/arahan PENERIMAAN BARANG PERIBADI MELALUI POSLAJU TAK DIBENARKAN..dan sejak tu la k.fiezz slow sikit shopping secara online terutama shopee...

tapi tapi sejak-sejak Shopee dah ada pilihan penghantaran selain dari Pos Laju, ligat la k.fiezz bershopping online semula...

KOS POSTAGE LEBIH MURAH DENGAN J&T

Dari yang k.fiezz perhati,  kos postage pun murah sikit J&T berbanding yang lain mcam poslaju, DHL.. 

www.fiezasani.xyz

Barang di terima dalam keadaan elok... 

www.fiezasani.xyz

Terima lagi barang melalui J&T...yeayyy..barang diterima dalam keadaan elok....

so J&T please keep up the good work..

LifeStyle

Mahalnya...Tukar Zip Je Empatploh Hinggit

10:52

2 minggu lepas k.fiezz antar kain, seluar & baju kat tailor area pejabat ni untuk repair zip...Zip tiga-tiga ni dah loose...bila zip, dia terbuka sendiri kat tengah-tengah..macam dah loose la kan...k.fiezz ni tak tahu tailor mana lagi nak hantar..yang tahu area pejabat ni je la..sebelum ni penah gak hantar seluar la, baju la repair kat tailor ni...memang sedia maklum la harga dia agak mahal part repair ni...kalau nak tempah baju, harga dia reasonable sebab kita tempah sehelai baju kan..

Cuma part repair atau alter je, macam kureng sikit part harga tu...Masa hantar tiga helai ni k.fiezz assume tailor tu akan caj RM10/sehelai untuk tukar zip...

Minggu lepas, tailor  mesej bagitau dah siap..dan dia bagitau harga sekali...

Total untuk 3 helai ni = RM40.00..k.fiezz bayar smbil senyum je la..walaupun dalam hati terdetik, awat mahai benor...apa yang sampai empatploh hinggit, tukar  zip je kot...haih...tak tau la antara 3 ni, yang mana dia caj RM20 untuk tukar zip je..huhu

www.fiezasani.xyz

Bagitau kat member ofis..dia pun terkejut, apa mahal sangat sampai empatploh ringgit...tue k.fiezz cakap, rasanya zip baru baper ringgit je..banyak dia amik upah...

lantak la...malas nak pikir..malas nak sakitkan hati sendiri...k.fiezz pikir positif je la..may be susah agaknya nak bukak & jahit balik zip kat baju, seluar & kain k.fiezz ni...huhu...

pas ni cari tempat lain la nak repair zip atau alter pakaian k.fiezz yang mana problem...tue pun lepas hantar 3 helai ni kat tailor, esoknya sehelai lagi kain k.fiezz, zip dia loose gak..aduhhhh..sabar je la...

nanti-nanti la hantar kat tailor untuk repair zip kat kain tu...masalahnya kebuntuan nak hantar kat tailor mana..huhu...adeh..zip baju ke, kain ke, seluar ke suka benor pun asik loose je...

beauty

Kulit Kekal Lembap Dengan Aloe Vera Soothing Gel Mist

19:31


Entry ni k.fiezz nak kongsi dengan korang satu lagi produk kecantikan dari Korea yang k.fiezz beli kat (rujuk link atas ni)..Ada dua item kat dalam gambar..yang mana satukah k.fiezz? yang dalam botol tu..Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist (150ml)..Aloe Vera Soothing Gel Mist ni gunakan Aloe Vera organik yang mendapat pengiktirafan dari California (CCOF) dan sesuai untuk semua jenis kulit. 

time bila nak pakai ALOE VERA 92% SOOTHING GEL MIST ni?

anytime you want, baby..hehe..sebelum mekap..lepas mekap..time panas lit lit..time rasa kulit kering..anytime anywhere gitu..letak je dalam beg..bila perlukan, keluar..spray je kat muka korang...

APA FUNGSI ALOE VERA 92% SOOTHING GEL MIST ni k.fiezz?

fungsi utama Nature Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist ni untuk melembapkan kulit, menyejukkan & memperbaiki struktur kulit..bila kulit lembap, baru la kulit sentiasa sihat dan tegang je...dan juga, Aloe Vera 92% Soothing Gel ni memperbaiki peredaran darah dan sekali gus kurangkan kesan parut serta kedut....

www.fiezasani.xyz

Kandungan Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist 

Ekstrak Aloe vera - Menenangkan, menyejukkan dan memperbaiki struktur kulit


Hyaluronic acid - Menghidrat untuk memastikan kulit sentiasa tegang



Ekstrak Bunga Calendula Meningkatkan peredaran darah dan mengurangkan kesan parut dan kedut


www.fiezasani.xyz

Cara guna ~

Halakan botol 10-15cm dari muka dan sembur (spray) pada muka.. Dan dap dap secara perlahan-lahan untuk penyerapan yang lebih baik.


Nah bagi video tutorial cara guna..hehe..hover benor...nak tutorial bagai k.fiezz oooiii..
tengah rajin la kisahnya...

K.fiezz guna okey ke idak?

Setakat ni k.fiezz guna aloe vera soothing gel mist ni elok je..tak ada la effect yang tak best...lagi best ada lah sebab rasa kulit lagi moist..dan nampak segar..terutama dalam pejabat yang berhawa dingin dari pagi-petang...haih, kering kulit..satu lagi tips nak bagi kulit sentiasa lembap, kena banyak minum air putih..boleh la nak minum air putih bebanyak tapi kalau dah sibuk sangat, kadang lupa nak minum...so nasib la ada aloe vera soothing gel mist ni..kita spray2 je kat muka..

Aloe Vera Soothing Gel Mist ni k.fiezz letak kat ofis..Lepas solat, sebelum nak make up k.fiezz spray dulu muka ngan aloe vera soothing gel mist ni untuk bagi kulit basah-basah dulu..then baru apply Aloe Vera Soothing Gel Mist ni...Biarkan kering atau sampai ekstrak aloe vera dah masuk dlam lapisan kulit..

Lepas tu korang boleh nampak kulit jadi lebih lembap-lembap dan nampak segar dengan bantuan aloe vera soothing gel mist ni..

tq aloe vera soothing gel mist...Harap boleh bantu k.fiezz untuk kurangkan kesan parut jerawat dan melambatkan proses kedut-kedutan juga..hehe..

kalau korang yg nak cuba aloe vera soothing gel mist ni, boleh check it out link kat bawah...

Nak Beli kat mana Aloe Vera Soothing Gel Mist ni

beauty

Smelly..ewww..Macamana Nak Hilangkan Bau Badan dan Ketiak Ni...

13:41

Smelly No More...sapa ada masalah bau badan, tiak bau..meh nak suggest kat korang satu produk yang best ni..untuk k.fiezz, best la..k.fiezz ni ada alergik sikit ngan deodorant yang macam-macam brand kat pasaran tu..tiak jadi gatal-gatal kalau guna..tak ingat dah brand apa..sbb cuba macam-macam..as long bau tiak dapat diatasi...but unfortunately tak baper nak membantu sangat..

Biasa lah dah nama blogger ni, semua pun nak google..terutama bila nak cuba produk-produk yang baru pertama kali guna..sebelum beli..cari info dulu...

TERBACA PASAL SMELLY NO MORE

tak ingat camana k.fiezz terbaca pasal smelly no more ni..penah la nampak kat watson/guardian/farmasi-farmasi tapi tak penah la nak amik tahu..tengok plak harga dia,, lagiiii la malas nak amik tahu..haha..dasar kedekut kan..haha...

tapi bila k.fiezz godek info sebab nak cari deodorant yang berasaskan bahan semulajadi, baru la tahu smelly no more ni dari garam mineral semulajadi..dia tak ada BAU..dan tak ada WARNA..macam dalam gambar ni la rupa dia...dan tujuan utama dia boleh bantu masalah bau badan, bau tiak..

Berfungsi :~

300% lebih berkesan dari deodorant lain yang menghalang bakteria punca bau badan dengan wangian sahaja.

- Menghalang pembentukan bakteria yang menyebabkan punca bau badan &

- Menghapuskan bau badan dengan efektif

PUNCA BAU BADAN

Bau badan ni sebenarnya berpunca hasil gabungan peluh & bakteria. Peluh tu sendiri sebenarnya proses semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin dalam badan dan peluh tidak berbau. tetapi bakteria yang jadi punca utama bau badan bila bakteria pecahkan peluh kepada asid lemak yang menyebabkan jadi berbau..

Banyak je deodorant kat pasaran yang ada skrg ni tapi semuanya berfungsi untuk menghentikan proses semulajadi perpeluhan atau tutup bau dengan wangian..tetapi tak berkesan untuk mengatasi masalah utama punca kepada bau badan.


SMELLY NO MORE sesuai untuk mengatasi punca bau badan / bau-bauan kurang menyenangkan..

Jadi smelly no more ni boleh ke atasi bau badan/bau tiak atau apa-apa bau yang kurang menyenangkan?jawapannya boleh..Dari info yang k.fiezz baca di google/twitter, ramai yang berpuashati dengan smelly no more ni disebabkan - 

>> Sangat-sangat berkesan menghapuskan bau badan dengan efektif..

>> kandungannya dari garam mineral semulajadi yang selamat digunakan pada kulit kerana tidak mengandungi bahan berbahaya. **betul la sbb k.fiezz kan alergik dengan deodorant lain..tapi dengan smelly no more ni, alhamdulillah.serasi..pandai tiak ai,nak yg memahal je..haha**

>> Sesuai juga untuk yang ada kulit sensitif atau alahan sebab tiada wangian atau alkohol..**pun betul juga..macam k.fiezz mention kat atas ni**

>> Kanak-kanak dan orang dewasa yang ada masalah bau badan, boleh gunakan ni

>> Tak menggelapkan / menghitamkan kulit **yang ni tak perasan pulak..nnti k.fiezz check..haha**

>> Sesuai untuk yang kerap berpeluh atau selalu melakukuan aktiviti berat seperti atlet sukan.

>> Boleh digunakan pada kawasan yang bermasalah seperti ketiak, leher, belakang lutut, tapak tangan dan tapak kaki..



www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz


Cara guna:

Okey, cara guna ni leceh sikit tau..k.fiezz sesiap letak kat dalam bilik air..lepas mandi, terus guna sebab....

Kena basahkan dulu kat bahagian atas kristal smelly  no more ni..lepas tu baru sapu kat mana-mana bahagian yang kita nak..Macam k.fiezz sapu kat bahagian ketiak...dah siap tu, boleh la biarkan atau tutup untuk bagi kering..macam k.fiezz tutup je sebab k.fiezz letak kat bilik air...

Kelebihan crystal smelly no more

Takkan tinggalkan kesan warna pada baju kita..Kebiasaannya kalau kita guna deodorant lain, bila berpeluh akan melekat pada baju pas tu ada kesan warna kat bhg.tiak..so dengan crystal smelly no more ni, jangan risau tak ada masalah ni...

Cepat kering bila sapu crystal smelly no more ni, sekejap je dia kering..sampai kita pun tak rasa macam pakai deodorant..Bila berpeluh, dia tak ada rasa melekit..bau..of course la tak ada..confident nak angkat tiak bila time berdiri dalam lrt..haha..

Kelemahan guna crsytal smelly no more ni

ada dua je kelemahan dia..satu, hati-hati, jangan bagi jatuh..jatuh kalu..pecah la uoll...udah kena beli baru..ada gak terbaca kat twitter, yang suggest if terpecah, masukkan dalam  spray botol, pas tu buh air..time nak guna, spray je la kat mana yang korang nak...

kedua..tak berapa friendly untuk travel kalau dia dah mengecil, sebabnya crystal tu dah start lari-lari dari landasan atau tempat pemegang dia..so sangat tak best sbb dia akan terkeluar-keluar je..tapi kalau still size dia macam kat atas ni, okey lagi...untuk travel, k.fiezz prefer yang jenis spray..dia ada dua jenis tau..satu stick macamni..and satu lagi, jenis spray...

HARGA SMELLY NO MORE (STICK)

60gram  >> RM16.90 

120gram >> RM24.90 


SMELLY NO MORE (SPRAY) - 75ml

RM27.89 (watson)

Harga dia agak pricey sikit tapi berbaloi sebab tahan lama...1st time beli tahun lepas, dalam bulan September/Oktober..so minggu lepas baru k.fiezz repeat beli kali kedua sebab yang lama punya dah pecah..hehe...tapi pecah pun dah tinggal sikit je lagi..so beli je la baru...

overall k.fiezz puas hati & selesa sangat dengan smelly no more ni...memang akan setia dengan smelly no more je...tak mau curang dengan yang lain...

Shopping

Cepat Terima Barang Dengan Shopee Express Delivery

21:06

Tadaaa satu lagi item yang k.fiezz grab gunakan shopee express delivery sebagai pilihan penghantaran...halah halah..ni yang fall in love banyak kali dengan shopee..order harini esok atau lusa sampai...alaaa..excited iolls kalau order online kat shopee ni..macam beli hadiah kat diri sendiri..pas tu terkejut dapat barang..haha..hover tau..pdhal sendiri yang order...


ITEM KEDUA ORDER GUNA SHOPEE EXPRESS DELIVERY

Buat yang korang tertanya-tanya..apa la yang k.fiezz excited benor dengan shopee express delivery ni..benornya, dengan shopee express delivery ni korang boleh dapat barang dalam masa 24-48 jam selepas order dibuat...k.fiezz pun 1st time cuba pilihan penghantaran dengan shopee express delivery ni..try & error gitu..dan hasilnya tak mengecewakan...

Lepas ni selalu la k.fiezz guna option penghantaran dengan shopee express delivery ni...

K.FIEZZ BELI APA TU?

Okey, k.fiezz beli 2 barang yang gunakan shopee express delivery sebagai penghantaran...Dua2 dari seller yang berbeza jadi barang ni k.fiezz terima asing-asing...Yang 1st k.fiezz beli portable juice blender..2nd periuk nasi...portable juice blender, k.fiezz dapat dalam masa 24 jam..periuk nasi, k.fiezz dapat hari ke-2 bekerja..

www.fiezasani.xyz

periuk nasi & portable juice blender baru k.fiezz..

www.fiezasani.xyz

portable juice blender

www.fiezasani.xyz

Periuk Nasi brand Panasonic

Overall k.fiezz dah cuba dua-dua barang elektrik ni, well function so boleh dipercayai beli barang elektrik kat shopee ni..1st time k.fiezz beli barang letrik kat shopee ni..so agak nervousi gak, takut barang problem ke apa..dah, satu keja plak nak kena return bagai..leceh weiii..tapi nasib baik la, dua2 barang elektrik yang k.fiezz beli ni, berfungsi dengan helokkk..legaaa u...

BACA REVIEW SEBELUM BELI Di SHOPEE

so korang yang 1st time nak beli belah dalam talian macam kat shopee ni, baca review & tengok rating dari customer yang penah beli ngan seller tu untuk rujukan sebelum kita proceed beli barang yang kita nak...dan bagi rating pada seller selepas terima barang, kalau berpuashati dengan barang & layanan dari seller..Boleh bantu orang lain juga yang tengah survey untuk beli barang dari seller tersebut...k.fiezz selalunya bagi review & rating pada seller..bantu seller tu juga untuk dapat trust dari bakal pembeli...dan bakal pembeli dapat guide dari orang lain samaada boleh beli ke tidak dari mana-mana seller kat shopee tu..

dan jangan lupa guna shopee express delivery untuk pilihan penghantaran, jadi korang boleh terima barang dalam masa 1-2 hari bekerja...

althea

Nak Beli Barang Kecantikan Dari Korea?Kat Mana tu?

15:30

Masa bulan puasa ritu, k.fiezz 'me redeem point kat ALTHEA...lubuk barang kecantikan dari Korea yang jadi pilihan k.fiezz...Sakan ai menyopping kat Althea..yahuuu..memacam dalam wishlist Althea yang k.fiezz dah masuk dalam bakul berjaya dapatkan...ada antara barang tu, k.fiezz dah penah beli sebelum ni dan penah guna...so puas hati sangat dengan produk tu, k.fiezz repeat beli lagi...

so k.fiezz redeem apa dengan point Althea kali ni

REDEEM APA TU K.FIEZZ?

K.fiezz redeem ni hah..biasa la..barang kecantikan la uoll...kat situ kan lubuk barang kecantikan khas dari Korea...Jadi korang kalau penggemar barang kecantikan korea, boleh cari kat Althea ni..Harga,reasonable..

Redeem point kali ni, k.fiezz cari produk untuk muka, mata, rambut , jadi k.fiezz pilih barang-barang kat bawah ni..

www.fiezasani.xyz



www.fiezasani.xyz


Menggunakan minyak camellia dari Pulau Jeju, Syampu ni membantu kita yang selalu membuat perm & dye untuk bagi rambut lebih lembut dan halus bila disentuh...Syampu ni sesuai untuk semua jenis rambut termasuk yang ada masalah rambut gugur...

K.fiezz dah guna syampu ni..dari segi bau..lulus..sedap & wangi je bau dia..kelembutan rambut tu, malas nak cakap..ececeh..haha...kena cuba la sendiri, baru tau kesan dia camne...

www.fiezasani.xyz


Yang ni jenis spray dan boleh guna sebelum atau selepas mekap & juga waktu cuaca panas..Fungsi mist ni melembapkan, menyejukkan & memperbaiki struktur kulit. Melembapkan kulit utk pastikan kulit sentiasa licin, tegang dan sekaligus memperbaiki peredaran darah dan kurangkan kesan parut & kedut..

K.fiezz selalu guna ni sebelum apply mekap sebab duk dalam aircond kat pejabat ni, buat kulit jadi kering..so k.fiezz spray mist ni untuk bagi kulit lembap dulu sebelum buh mekap...setakat ni k.fiezz guna, nampak perubahan kulit dari segi kelembapan..


Menggunakan aloe vera organik yang mendapat pengiktarafan dari  California (CCOF). Sesuai digunakan dari kulit yang kering sampai la ke rambut serta sesuai digunakan sebagai pelembap untuk nampakkan hasil kulit yang lembut.

Kegunaan Aloe Vera 92% Soothing Gel ni sesuai sebagai - 

Face Mask - Apply a generous layer onto the skin and leave on the skin for 20-30 minutes before washing off.

Moisturizer- Apply a thin layer onto the skin and gently pat in for better absorption.

Hair mask- Apply a generous layer onto your hair and leave on for 30 minutes before rinsing off.



Yang ni k.fiezz nak bagi hadiah kat reader blog..tapi tengah pikir nak buat Simple GA ke..teka-teki ke..tengah pikir lagi ni..hehe..sabar yea...

www.fiezasani.xyz


Produk ni untuk kita yang tak cukup tidur 8 jam..so tak cukup tidur, harus la bawah mata tu nampak gelap dan tak bermaya..kalau keluar kena cover dengan concealer pulak...so dengan Gold & Snail Hydrogel Eye Patch ni, dengan kandungan ekstrak siput, ia membantu menyuburkan dan menghidratkan sekitar kawasan mata yang halus untuk kurangkan kesan gelap..

Kandungan Gold & Snail Hydrogel Eye Patch terdiri dari 

Emas - Membantu menggalakkan peredaran darah untuk kesan anti-penuaan

Ekstrak siput - Melegakan dan menyembuhkan kecacatan semasa memberikan kulit penghidratan

Ekstrak teh hijau - Penuh antioksidan untuk mengekalkan kulit terhidrat dan sihat 

www.fiezasani.xyz

Oatmeal Therapy Cleansing Tissue (20pcs)

Best guna Oatmeal Theraphy Cleansing Tissue ni..Terutama yang suka travel..on the go omputih cakap..Senang nak tanggalkan mekap, kotoran termasuk la waterproof mekap macam mascara, eyeliner yang kadang susah nak tanggal..Dia tak mengeringkan kulit tau, so no worry...Selain dari oatmeal, kandungan dalam tissue ni termasuk la ekstrak tumbuhan lain seperti mung bean, aloe & papaya untuk memastikan kulit sentiasa lembap



www.fiezasani.xyz

Cover Perfection Pot Concealer (4g) - 02 (Rich Beige)

Yang ni untuk cover parut, panda eyes sepanjang hari semasa kita buat aktiviti di luar rumah yang perlukan kita cover mana-mana part kat muka ni yang tak mau orang nampak..Concealer ni boleh tahan lama, sepanjang hari..dalam bentuk balm concealer & senang di bawak ke mana-mana untuk touch up...

Kalau korang nak cuba mana-mana item kat atas ni, klik je kat nama setiap produk..terus direct ke www.althea.kr...

Baca juga << Refund di Shopee >>
                                





Aidilfitri

Sambutan Raya di Pejabat

22:47

Jamuan raya kat pejabat k.fiezz di sambut harini sebagai penutup syawal tahun 2019..Jamuan ni buat secara sederhana je..Kalau tahun2 sebelum ni, setiap bahagian yang buat majlis jamuan raya ni akan buat secara terbuka..Jemput bahagian-bahagian lain..tapi tahun ni setiap bahagian buat secara tertutup je...termasuk la bahagian k.fiezz..jemputan raya untuk bos-bos setiap bahagian lain kat Kementerian & bekas staff kat bahagian k.fiezz je..

Jadi meh la layan sambutan raya kat tempat k.fiezz harini...gambar-gambar ni yang mana ada watermark tu, guna handphone k.fiezz..yang mana tak ada watermark , dari handphone orang lain...

RIANG RIA RAYA di BDA

Jom layan gambar-gambar...Ikutkan banyak gambar tapi kita buh sesikit je la..kang jenuh lak korang nak scroll..hehe

www.fiezasani.xyz
Ni masa pagi sebelum majlis bermula..Orang tak ramai lagi, jom la kita bergambar dulu..

www.fiezasani.xyz

Officemate yang close ngan k.fiezz kat level k.fiezz

www.fiezasani.xyz

Majlis dah start..Ucapan oleh big boss bahagian k.fiezz..

www.fiezasani.xyz

Sebelum sesi makan-makan, kita bergambar dulu...

www.fiezasani.xyz

Ni pemenang untuk best dress lelaki & wanita...tahniah korang..
memang cantik pun baju dorang harini...

www.fiezasani.xyz

Pertandingan menganyam ketupat...

www.fiezasani.xyz

yang tengah tu bekas staff kat bahagian k.fiezz..Puan Suraya..
Dia dah bertukar ke bahagian lain dalam KKR...

www.fiezasani.xyz

Tak tau la nak buat style apa...boleh la ni...

www.fiezasani.xyz
Salah satu sudut deko yang menarik gak di buat oleh officemate k.fiezz...Wajib la bergambar...

Antara menu harini....

www.fiezasani.xyz

Chocolate Fountain...my favourite..tak tau baper kali ulang k.fiezz ke sini..
coklat kan...hehe

www.fiezasani.xyz

Desserts

www.fiezasani.xyz

Kategori pencuci mulut gak la kan...

www.fiezasani.xyz

Satay, Lontong

www.fiezasani.xyz

Pulut kuning..

and banyak lagi menu yang tak ada dalam gambar...LAKSAM, NASI MINYAK, RENDANG AYAM, KAMBING GOLEK...

Amik ni sikit..tu sikit...burppp..kenyang alhamdulillah lunch harini...

beauty

Lembutkan Rambut Yang Kasar Dengan Perfect Repair Serum

09:46

K.fiezz ni dalam kategori ada masalah rambut frizzy pas tu kasar...kalau pegang rambut, kadang saja nak sikat guna jari..memang tersangkut di skala 8-9 agaknya..haha..sebab rambut k.fiezz kategori lebat & tebal...agak jenuh gak nak jaga benornya..tapi rambut mahkota wanita..kena la jaga bagi nampak cun gak..bila suami pegang rambut pun, suka..lembut jeee rambut...

PERFECT REPAIR SERUM

so haritu masa awal bulan Januari, k.fiezz ada beli satu produk rambut kat Althea..iaitu Perfect Repair Serum...Tujuan utama Perfect Repair Serum ni untuk mereka yang mempunyai masalah rambut rosak sebab selalu buat perm atau dye..Jadi fungsinya melindungi dan menghidrat rambut dengan bantuan 7 jenis minyak (argan, camelia, marula, zaiton, jojoba, kelapa & aprikot)..

Dengan 7 jenis minyak dalam satu serum ni, boleh meningkatkan keanjalan & kekuatan rambut sambil mengurangkan kekusutan rambut, serta membuatkan rambut kita jadi lembut & halus seawal 3 hari...Lepas tu, boleh la kita eksen cakap 'guna jari pun boleh'..hehe...

Oleh sebabkan fungsi dia yang sangat la awesome dan menjadi pilihan ramai pengguna, Perfect Repair Serum telah dipilih untuk mendapat pengiktirafan Beauty Awards & Elle Girl.

www.fiezasani.xyz

Rambut k.fiezz memang jenis tebal & lebat...so memang perlu sangat ada hair serum ni untuk bantuk masalah rambut k.fiezz yang kasar & kusut ni...

www.fiezasani.xyz
1 x Perfect Repair Serum: 70ml

TESTIMONI K.FIEZZ GUNA PERFECT REPAIR SERUM

Sebabkan k.fiezz dah guna perfect repair serum ni, meh share sikit hasil penggunaan dia..1st k.fiezz suka bau dia..soft je..tak menyakitkan hidung..2nd tak berminyak uolll...dah apply kat rambut, tak nampak rambut kita macam buh minyak..3rd lepas dah apply tu harus la nak cuci tangan kan..no worry, memang senang je nak basuh..confirm sebab tak berminyak...4th memang nampak rambut k.fiezz lebih terurus & kurang frizzy...5th rambut lembut la uoll...suka ai pegang rambut sendiri..licin je..6th paling penting, nak ikat rambut pun senang sangat..sebelum ni kalau nak ikat rambut, memang jenuh weiiii..asyik tersangkut kat sikat pas tu yang gugur pun, boleh tahan...Dengan penggunaan Perfect Repair Serum ni dah kurang sikit masalah k.fiezz...

Macamana nak guna Perfect Repair Serum

Pump Perfect Repair Serum sikit atau ikut jumlah yang dikehendaki..Sapukan di keseluruhan rambut yang dah kering & lebihkan pada bahagian hujung rambut. Lepas tu baru concentrate gaya yang korang nak buat dekat rambut masing-masing...

CARA PENJAGAAN RAMBUT K.FIEZZ

1-  Cuci rambut dengan syampu & perapi (ikut la mengikut kesesuaian masing-masing nak guna brand apa) seminggu beberapa kali...Macam k.fiezz, 2 -3 hari sekali lebih kurang..sebab rambut k.fiezz jenis tebal..so kalau hari kerja, k.fiezz kurang sikit nak basuh rambut sebab rambut amik masa lama baru kering...

2 - Time weekend, k.fiezz akan guna hair mask dari jenama Watson plak untuk melembutkan & membantu kurangkan rambut frizzy k.fiezz ni...sebab k.fiezz pilih yang untuk Anti-Frizz punya hair mask...

3 -  Lepas basuh rambut & tunggu kering atau separa kering..Baru k.fiezz letak perfect repair serum ni..k.fiezz guna hair serum ni hari-hari..bukan tiap kali lepas basuh rambut je..sebab kandungan dia gunakan bahan sumber alam, so pada k.fiezz tak ada masalah guna setiap hari...

So korang kalau ada masalah rambut & nak cuba Perfect Repair Serum ni, boleh cari kat https://my.althea.kr