Showing posts from October, 2018Show All
Kedai Memikat Di Malaysia

Ada yang kata kedai berhantu..k.fiezz panggil kedai memikat dan berpengaruh..haha..sebab memikat..harga barang-barang semua RM2.10..ghasa-ghasa..tak memikat tengok harga dia yang murah bebenor & mampu dibayor tu.. K.fiezz tak pernah masuk pun kedai eco ni..sem…

One Avenue Band | Kisah Antara Kita

K.fiezz selalu dengar lagu ni kat radio..duk ingat Khai Bahar yang nyanyi..sedap sore macam khai bahar..eh sekali ternampak kat IG ada orang post , dorang karaoke & tag penyanyi asal lagu ni..Nyanyian One Avenue Band rupanya..haha..k.fiezz suka suara penyanyi dia …

Tak tau nak membebel apa ni..meh k.fiezz nak share tips  untuk kurus..cewah..haha..kak fiezz bukan dah kurus ke?ha'ah memang k.fiezz kurus tapi lepas kahwin, berat k.fiezz naik jugak benornya..tak obvious  sangat tapi hampir cecah 50kg..bawah leher dah berlipat du…

Set Petal Velvet From Althea

My Pink box  yang tersesat sebelum selamat sampai kat tangan k.fiezz..budak kurier ter  switch  barang k.fiezz dengan barang orang lain..k.fiezz tahu pun sebab ada sorang chinese lady  yang k.fiezz story  kat >>  kisah chinese lady yang jujur dan kurier yang ber…

Hasil Air Tapisan Di Rumah

Rasa-rasa air apakah ini.. Tapi yang pasti bukan air kopi tau 😅.. Ni air tapisan dari Coway.. Fuh.. Sabar je la nengok warna dia tu.. Leh imagine tak, k.fiezz baru guna Coway ni beberapa bulan. So dah berapa tahun duk minum, mandi air ni.. Adeh.. #bertabah la.. Apa n…

Dapur FiezaSani - Lala Sambal

Resipi lala lagi..ni resipi dari mak mertua k.fiezz..dalam entry resipi lala sebelum ni,k.fiezz ada mention  pasal resipi ni.. so ni la resipi simple dari mak mertua k.fiezz..nama masakan, tak pasti la..k.fiezz panggil lala sambal je la..sebab cara masak macam masak s…

LaF Water Bomb Ampoule Untuk Masalah Kulit Kering

Siapa yang ada masalah kulit kering?Masalah kulit kering ni boleh disebabkan dari pelbagai faktor antaranya berada lama di ruangan yang ber  aircond , menggunakan sabun yang tak sesuai (ada setengah sabun ni mengandungi bahan yang menghilangkan kandungan minyak pada p…

Dapur FiezaSani - Lala Goreng Bercili

Cuba resipi baru..kali ni resipi lala pulak.. weekend baru ni pi ke NSK beli barang basah (ayam/udang/sotong/ikan/lala)..ternampak pulak lala 1 peket RM8.50,laju je la amik..murah..sotong, udang pun amik yang jenis longgok..selonggok RM10..murah weiii kat NSK ni..kak …

Bertangas Elok Diamalkan Dari Anak Dara

Dah beli kerusi tangas masa menang contest  blogger tahun lepas so  jangan la buat perhiasan je k.fiezz oiii...Meh kita guna...eh baru guna ke k.fiezz..sebab baru  up entry  ni...idak la korang...dah banyak kali gak k.fiezz guna..tapi malas nak story ..ni baru mood r…

Ramai budak-budak remaja nak jadi InstaFamous sekarang ni..macam cendawan tumbuh..lepas sorang, sorang muncul InstaFamous baru..tak pe la dik..budak-budak senang nak naik.. follower  pun ramai..tambah-tambah yang muda-muda.. advantage di situ..kalau ramai follower, li…

Kisah Chinese Lady Yang Jujur dan Kurier Yang Bertanggungjawab

Ada gak orang yang jujur..susah nak jumpa orang jujur sekarang ni..al-kisah pagi semalam k.fiezz terima satu call dari chinese lady.. Mula macam was-was nak jawab ke idak..tapi k.fiezz ni kalau nombor local  , jawab je selalunya walaupun tak kenal..jadi jawab juga la …

Dapur FiezaSani - Ayam Tumis Pedas

Dari dapur fieza sani..resipi baru k.fiezz cuba hasil carian di Mr Google ...Dah blur  nak masak apa..camne la surirumah yg kena masak hari-hari tu,kan..mesti lagi pening.. breakfast  nak masak apa.. lunch nak masak apa..nasib la k.fiezz ni pening time dinner  je nak…

Ost Cik Reen En Ngok Ngek - Satu Peluang by Andi Bernadee

K. Fiezz tak tengok drama ni sebab kat rumah tak ada Astro.. Cuma ada la tertengok sedutan sikit-sikit drama ni kat Instagram.. Ramai duk share drama ni.. Tgk dari ig yang ramai duk share ni, macam menarik drama dia.. macam kelakar pun ada.. Tak sure la.. K. Fiezz p…

Baru ni k.fiezz ada dapat e-mail pertanyaan dari fresh graduate   course secretary  tanya pasal perbezaan antara PA dan secretary, tugas yang dibuat oleh seorang PA/ secretary? meh nak kongsi sikit dari senior PA  ni..hehe..apa beza PA dan secretary  a.k.a setiausaha …