Showing posts from 2013Show All
EH!!!!!

Jumaat lepas aku kena jadik P.A. ganti kat pejabat Timbalan..ada la sorang staff kat pejabat tu duk pengaruh aku suh joint contest online..memula aku cam malas je nak joint..masa staff tu duk tunjuk2 kat aku pun, aku cam angguk2 je..tak minat la katakan..sekali dah di…

as easy as that

Announcement korang2 semua, aiolls dah ada laman web sendiri..meh la jenguk2 yeak..no worry kalau order ngan ai, tak yah isi form bagai..just pilih je kat E-Katalog, dah pilih terus direct text/WhatsApp/LINE @ WeChat je aku..aku tau sekarang ramai suka online shopping…

Sue & Aizuddin

sabtu & ahad lepas, weekend yang bz..hari sabtu attend majlis nikah cousin mr hubby kat Ampang..hari ahad, majlis resepsi.. so meh ar layan gambor2 masa majlis pernikahan dan majlis resepsi..tapi masa majlis resepsi, gambor pengantin tak de..aku & mr hubby…

Haihhhh,hangin ahkak pagi tadi tau..pagi2 ni kena naik KTM Komuter gi keja..tadi naik dari stesen Kajang..Dari Kajang tadi okey, sampai awal sume..gerak dari stesen Kajang kul 7.25pg..awal..alhamdulillah..boleh ar sampai ofis sebelum kul 8.30pg..Perjalanan dari Kajang…

HR Steak Kg.Baru

Ni story seminggu ke 2 minggu lepas ke 3 minggu lepas..baru nak citer..nampak tak ai is bz.. Meh sini nak tepek gambar2 masa kitaorang gi makan kat HR Steak area Kg.Baru (alamat sila google sendiri..hehe..tapi x susah pun nak cari..Kg Baru kowt..sume orang KL tau …

Dragon Fruit

Bz nya aku harini..**lap peluh**..bos dah start keja hari ni selepas bercuti sebab anak dia kawen ritu ..surat melambak2 nak kena rekod lepas bos dah minit pada pegawai2 dia..**lap peluh lagi**..oleh sebab tuan blog agak bz harini jadik aku share pasal ni je ar..amik …

Wedding anak bos

Kat FB aku dah share gambor2 ni tapi besa ar harusss jugak masuk kat blog..sebab kat blog boleh membebel panjang2 sikit..ngeeeee Hari sabtu minggu lepas, aku & mr hubby attend wedding anak bos aku..harusss attend..bos yang aku jaga ni kowt..kang tak attend,ras…

Best Dress

Mr hubby menang Best Dress Male masa attend Dinner ofis hari Jumaat lepas..hihi..aku tak folo sebab dinner ni untuk staff2 sahaja..so aku duk umah mak aku.. tema ~ Hijau Islamik..aku suh mr hubby pakai baju batik kaler hijau yang memang mr hubby ada tu..mr hubby t…

13 Jam A380

Dulu2 sebelum kawen, memang feberet baca novel..tapi lepas kawen langsung tak minat nak baca2 novel ni..Bila ke masa aku nak layan novel kalau time hari keja sampai umah dah malam..weekend plak ai is bz dengan keja2 umah..so sebab tu aku jadik malas & tak minat ba…

Cara Simpan Bahan Mentah

Sebelum ni, aku kalau beli bahan mentah macam ikan,daging,ayam,sotong,udang (yang seafood ni jarang2 sebab mr hubby alergik) tapi yang lain tu selalu..stok abis je beli..yang selalu aku buat lepas dah beli tu, balik umah..basuh2, masuk balik dalam plastik terus simpan…

CoolText

Berjaya buat watermark..yes yes..tepuk bahu sendiri (syabas..hehe)..godek punya godek, dapat pun..buat watermark tulisan je..jenuh gak mencari sebab bila google2, ramai yang buat watermark gambar..guna photoscape ler, photoshop le..haritu ada member suggest guna light…

Gundah Gulana

Peristiwa di hari Ahad lepas yang membuatkan mr hubby gundah gulana..hehe..husbandku itu seorang yang sangat menjaga kereta @pun barang2 dia..kalau barang dia rosak ke hapa, jangan la buang..simpan je la sampai agak2 dia dah lupa..aku buang, boley????hehe..tak macam a…

Cencaru Sambal Kelapa

Wehhhh dah lama tak share resipi kat sini..meh nak share resipi semalam punya..Menu ni  festime aku try >>>>>>> Cencaru Sambal Kelapa Yang resipi ni at first aku ingat nak google jer..pas tu kebetulan mak mertua aku datang sini, aku tanya la re…

Ohhhh..ku penin

aduiiii pening kepala..tengah nak buat watermark sendiri..tapi tak jadik2..dah try & error..masalahnya tak gheti la nak buang background tu..ingat nak buat tulisan jugak..pun tak jadik..dari pagi tadi aku ngadap ni je (opsss nasib baik boshhh outstation..p/a hoora…