Showing posts from 2012Show All
2012

wah ... .dari pagi aku baca blog gers2 sume duk buat rumusan apa yg berlaku sepanjang tahun 2012 dalam life masing2....aku & mr hubby....ermmmmm.. ada suka,duka,pah it & manis..sume ler.. apap un everything yg berlaku memberi kita pengalaman baru & memat…

From Italia

Dapat souvenir dari Itali.....kelas ko... nak gi sendiri, tak mampu..dapat souvenir pun jadik le..hehe..keco h tul la..dapat key chain & coklat cinonet je pun.. sampai nak tulis kat dalam blog..apa kes????saja je nak velagak ssss sikit..ingat senang ke time orang …

tengah aku duk khusyuk nengok FB..tetiba ofismate yg order kek tu datang..dia cuti dah tapi datang ofis sbb nak amik kek yg order ngan aku & coklat dari sorang lagi ofismate..kat bawah ni dialog aku & ofismate tu : aku : ala, nengok muka akak je fobia..(mm…

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor." Si suami yang …

Segi 4

yg di order segi empat panjang..yg dapat segi empat tepat..hmmmm,tak tau le nak cakap apa..nak di marah ada pe rtalian sedara ..harap ofismate aku tak marah dpt kek ni esok..dah le ofismate order ni nak buat hantaran untuk anak dia kawen..smlm masa amik kat si polan n…

tukar brand

Hasil rembatan kat Guardian sabtu lepas..tukar brand lain lak..yg aku guna sebelum ni,adoiyai mmg ketara berminyak muka aku ptg time blik keje..aku calit guna jari,terasa berminyak..tgk kat cermin apa ntah lagi le..bkilat2 muka aku..hopefully brand ni okey le..boleh m…

2 in 1

entry ni pttnya dah taip hari jumaat ritu tapi atas sebab nak donlod gambar sikit punya payah..terus tertangguh..ni baru nak update..so citer 2 in 1 sekali le.. patutnya aku nak buat 2 entry pa sai durian ni tapi memandangkan kemalasan melanda plus hari tu problem na …

P agi2 ni 2 orang kakak kat opis aku ni puji aku (tetiba kembang kena puji..hidung kembang kempis kena puji.. malu ai.. ngeeee )..dorang cakap muka aku nampak bersih dari jer agat, jera wat & cam licin ..haha..suka ai kena puji.. yg s orang akak ni tanya le aku g…

Ri lex je duk kat opis..maklum ar bos cu tiiiiiiiiiiii lama ..next week fri day baru bos masuk keje balik.. kalau bos ada, adoiyai kelam kabut..jap jap suh tepon sana,jap jap gi suh tepon sini pulak, jap jap lagi sinun pulak.. kdg2 kena taip surat le, check itu le…

Hari ni r asa cam nak marah orang je..tak tau le pasai bendera jepun nak berkibar ke apa..tapi seyes mmg rasa nak marah je ni..plus rasa sangat,sangat,sangat give up tau & tak de mood..memacam cara dah buat tapi hasilnya tak memberangsangkan..napa yea? tak pe la, …

Rezeki

(Syukur dengan Rezeki KurniaanNya ) Peringatan untuk diri sendiri dan anda semua di luar sana.. Kita sering tertanya2 kenapa susah sangat rezeki nak masuk..kalau buat bisnes,orang x beli...kalau baru dapat gaji,tiba-tiba kereta rosak..kalau orang lain dapa…

Ibu.....  :D

Himpunan Cerita Lawak maksud disebalik bunyi-bunyi hon : * 1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap 'HAI' * 2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI” ... * 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit…

Semalam al-kisahnya lepas mr hubby amik aku kat ofis, ken a gi ofis mr hubby balik sebab mr hubby kena o.t.. ak u oke y jerr la.. sebelum naik ke ofis mr hubby, kitaorg gi makan kat kedai m amak area ofis mr hubby tu..sampai 2 jer, mr hubby parking moto & terus …

Felinna Inchloss & Vit.C Plus Pure Collegen

Felinna Inchloss Lotion **WANGI**  **TIADA BAHAN KIMIA** **MUDAH DIGUNAKAN** **TIDAK PANAS** **DIJAMIN BERKESAN**   H arga : RM75 (SM) & RM80 (SS)-FREE POSTAGE Vit.C Plus Pure Collegen   Antara kebaikan VITAMIN C PLUS PURE COLLA…

Baper Orang????

Semalam masa mr hubby baru balik koje, macam besa le borak2 sume sambil teman mr hubby makan.. sambil2 tu aku capai phone bukak fb Chinta Hati..nak tengok le kot2 ada customer pm nak order ke apa @ nak tanya soklan apa2 ke?then, mr hubby cakap 'asik le n gan bi…

Mood Ghajin

Mood tengah g hajin men gupdate blog..kalau datang time malaih,x dapek nak nolong aihhh h..nak bukak blog pun malaih.. n geee okey le, aku nak pr omote barang chintafiezzshop..tak de paksaan, kalau korang minat nak tengok leh ar klik link kat bawah gamb o r tu..ak…

In s haallah..1st anak sedara sebelah mr hubby yg bakal lahir bulan Februa ri tahu n depan.. BOY ..semalam tengok adik ipar aku update kat fb dia..hmmm,me reaksi macam ne..tolong LIKE post tu.. :D  aku try to be cool & act macam besa eve ntough i'm so jele…

Cuak aku

tadi bukak2 je fb Fieza Sani..maklum le sejak berbiznes ni (nak selit gak tu..hehe), aku jarang bukak fb ni..byk online kat fb Chinta Hati tu je..okey, berbalik pada story aku bukak fb Fieza Sani tu terkezut jap aku..ada sorang member aku update kat wall dia macam ka…

GIve Up!!!!

Update - motivasi untuk diri sendiri..sebenarnya mo od tengah rasa GIVE UP sangat ,sangat,sangat ..so aku cari ayat2 motivasi kat bawah ni for myself .. :D

no.2 pulak..yeayyyy

wah..me nan g lagi..no.2 lak..hehe.. vangganye ngan pe ncapaian diri sendiri.. bulan September r itu dapat no. 3 ..bulan Oktober dapat no.2..bulan November,juara..in sha allah.. ada sorang officer bahagian aku yg jadik salah sorang penilai 5 s, dia advise kat aku s…

Ayam Percik

gambar kat atas ni aku yang masak.. gambar kat bawah tu, baru o wner blog  mylovelyfamily-ana yang punya Percubaan pertama masak ayam percik..menjadik..rasa confirm2 le sedap..aku yg chef nye..hehe.. mr hubby pun ada tolong gak..tolong bakar sbb ak u ni,kan ta k…

menyampah,mencikkkk sume ada..suma salah aku jer..serba salah dibuatnye.dah mintak maaf pun,aku salah jugak..abis aku nak buat apa??????

Legaaaa

Pagi tadi aku dapat mesej dari supplier yg pasal kes customer aku yg still tak dapat barang dia lagi.. supplier aku dah mesej ngan customer aku tu bagitau duit akan di refund pada customer if dia still belum dapat barang sampai hujung bulan ni..fuhhhh,legaaaa aku..d…