Total Pageviews

Sedar Diri Plsss..

21:08

Ada masa kita pompuan ni boleh je sabar dengan karenah pasangan.. Tapi kdg dh sampai limit yg rasa kita boleh bersabar.

Bila pasangan taksub dengan hobi dia, x pe. Paham je cuma kadang terlebih sangat, x tau la pompuan mana yg boleh bersabar. Tambah kawam plak dengan kawan2 yg masih bujang. Ke sana sini, x de sapa nak marah. Seronok tgk life dorang agaknya.

Mcm k.fiezz sendiri, x kisah sgt mr hubby dengan hobi dia yg suka game, menda2 IT. Tahu tu minat dia. Kdg dia pi lepak ngan kawan2 game sampai lewat malam, k.fiezz follow je sekali. K.fiezz okey je. Tmbh klu x de apa hal. Duk umah pun bosan. So ikut je la mr hubby keluar lepak ngan kawan2 game dia. 

Mr hubby pun bkn k.fiezz tak pasan, kejap2 nk pi umah kawan game dia.. Ada je la hal dia nak buat. Nk tlg tue la.. Ni la.. Okey ikut je..

Cuma semalam k.fiezz marah sbb katanya nk singgah umah kwn game tu sbb nak setup apa ntah.. Pc ke server ke.. Kejap je kata dia.. So lps setel, gerak blik kg.. kebetulan adik ipar nk ikut. So tggu adik ipar. Sementra tu pi la teman mr hubby jumpa ex officemate dulu, lps tu umah kawan game dia sbb nk setup apa pc ke server ke kat umah kawan dia. Katanya kejap.. Fioneee.. 

Dri kul 5ptg sampai 3pg duk kat umah kawan dia.. Penyudahnya tido kat umah kawan dia.. Hmmm..

Bukan la k.fiezz marah sbb pttnya smlm gerak balik kg tapi plan bertukar ke harini. Tapi geram ngan mr hubby, tiap kali ke umah kawan tu mesti lamaaa.. Dan dan tiap kali, apa yg mr hubby nk buat kat umah kwn dia, ada masalah.. Tiap kali.. Mesti nk duk lamaa.. Ntah sonok kot duk umah kawan bujang.. 

Buat silence treatment pgi ni, dia duk tnya kenapa kenapa.. Of course la kita marah, kan.. Dh terus terang kenapa, kita yg kena marah blik.. Huhu.. Katanya k. Fiezz tak paham dia.. Tekan2 dia.. 

Bila gaduh, selalu ada gak nmpk effort nk pujuk.. Ni, buat tak tau je..

Tak tau la.. K.fiezz kot yg mmg tak faham mr hubby, minat dia.. 

X pe la.. Sedar diri, k.fiezz serba kekurangan. Maybe ni nak cari point kot, as you know k.fiezz dalam kategori susah nak lekat. So u know, my weakness.. 

Sbnrnya kdg terfikir gak klu mr hubby nak kawen lain utk dia dpt zuriat, maybe susah nk tima,yelah pompuan mana nak madu kan.. tapi k.fiezz akan sign borang..sebab sedar diri kekurangan diri sendiri..


  • Sorry, agak personal sikit entry ni.. X tau nk luah kat sapa.. Kat fb, ig.. Ramai org kenal baca.. So kat blog la sesi luahan perasaan, tak ramai sgt org yg kenal baca.. Hehe.. Ala, blog k.fiezz suam2 air suam je.. Hehe.. 

You Might Also Like

4 Comment

  1. Inilah namanya perjalanan hidup.
    Walau berliku terpaksa kita tempuhi.

    ReplyDelete
  2. No, jangan sampai terfikir ke situ Fieza. Buang tanggapan negatif tu. Jangan biarkan perasaan tu menang dan Fieza kalah. Jangan jadikan isu zuriat sebagai alasan. Yani doakan emosi Fieza kembali positif dan buang jauh² perasaan negatif tu.

    ReplyDelete
  3. Mmg rumahtangga mana tak dilanda badai? Try la bincang elok2 .. Sedih pula baca entry ni, bab bab lekat tu la ... hope FS tabah ... lelaki ni, ada masa dorg pun ada PMS juga kot tu yang tak nak pujuk tu ...

    ReplyDelete