Total Pageviews

Be Responsible Seller

23:20

Guide your customer.. K.fiezz ni bukan la nak berkira ke apa.. Tapi kalau nak jadi penjual, jadi penjual yg bertanggungjawab..jgn pikir untung je semata.

Yea faham.. Semua meniaga atau menceburkan diri dlm bidang jualan secara online, offline nak tambah pendapatan..nak bantu keluarga, suami.. Yeaa k.fiezz paham..

Tapi once dh masuk dlm bidang meniaga2 ni, sila la jadi penjual yang bertanggungjawab kepada customer memasing..

K.fiezz selalu dpt pertanyaan mcm kat bawah ni. Memula tanya berminat psal nenasbatu yg k.fiezz juai.. Pastu dh lama sikit conversation, terus bgitau nk tahu cara amalkan je.. Nenas batu dah beli ngan org lain.. Wassap k.fiezz sebab nak tahu cara nk minum / amalkan..

Wassap bawah ni tdi k.fiezz tanya kenapa tak tanya seller hat dia beli.. Katanya seller tu x konfiden cara tu berkesan ke idak pd customer dia.. Allah..

Ko jual kot.. Even buat dropship pun, mesti leader akan bgi info detail psal produk yg dijual.. Sekali dgn cara amalkan..

Berkesan ke idak, ko guide je la..

www.fiezasani.xyz

Ingt customer k.fiezz semua ada yg berkesan ke? Macam nenasbatu yg k.fiezz byk jual kat ibu2 yg merancang coz tu salah satu fungsi utama dia.. Tapi x semua berhasil.. Ada yg lekat.. Nk buat camne kan.. Segala guideline dh bgi, dorang pun dah ikut tpi dah allah kata rezeki lekat, lekat la bby dlm rahim tu..

 Jadi as seller, guide je customer.. Berhasil ke idak, tu blkg kira.. Yg penting idak la customer tercangak bangak camne nak guna produk kita tu..

Hat ni tdi yg wassap.. K.fiezz berpikior nk guide ke idak.. Tpi k.fiezz guide jugak la.. Cuma info x complete sgt la k.fiezz bgi.. Sbb bukan customer k.fiezz..sorry...

Bukan berkira.. Tpi kena kira jugak.. 

Pikir la secara logik, beli ngan org lain.. Mintak guide ngan org lain.  Apa kes weii?

Org lain dpt untung.. Kita plak yg kena buang masa jawab pertanyaan customer dia...huh..

Next time k.fiezz dpt soklan2 mintak guideline cara amalkan, IOLSS IGNORE. 

Huh...

You Might Also Like

4 Comment

  1. kalau dah seller tak meyakinkan saya pun xnak beli

    ReplyDelete
  2. Hiks, tak bagus la kan mcm ni, dah jual tp tak nak guide ...

    ReplyDelete
  3. memang wujud orang gitu. tau jual ja.. penah skali 'kan da ada arahan kat kotak.. ikut sajalah..' aiseh !! arahan tu general ja. masalah orang lain2..

    ReplyDelete