Total Pageviews

Confuse...2P?which one?

16:12

Ingat tak entry k.fiezz yang ni >> Musim Buka Buku Pink << ..haha..rasanya tak dapat joint lagi group buka buku pink kat ofis k.fiezz..Haritu k.fiezz inform  dah ada signal macam cik P (period) kan sebab tak ada pun tanda-tanda macam Mam P (preggy)...malam tadi, masa buang air kecil, tetiba nampak lendir warna merah dalam mangkuk tandas...oo noooo apa tu?jenuh telek...telek punya telek, rasanya macam tanda cik P la tu...alaaaa...

tadi masuk ofis, member yang baik ngan k.fiezz sorang tu tanya k.fiezz puasa ke idak harini?k.fiezz cakap tak sebab malam tadi macam dah ada tanda cik P nak jengah...k.fiezz citer kat dia pasal tanda yang keluar masa buang air kecik..member k.fiezz ni tahu kes k.fiezz yang dah delay period..so dia selalu cakap, biar jangkit ngan k.fiezz macam member lain yang dah +ve kat ofis ni,hah..tapi kita merancang, Allah sebaik-baik perancang....

cuma member k.fiezz ni citer tanda yang k.fiezz alami semalam macam dia masa mula-mula preggy dulu...lepas tu k.fiezz bagitau lagi selalu kalau nak period, k.fiezz akan sakit keseluruhan breast..yang ni cuma kat nipple je..dia pandang muka k.fiezz muka terkejut..k.fiezz macam 'kenapa pandang cam tu?'..dia cakap sama gak macam dia masa preggy dulu...arggghhh sudah...jangan bagi harapan pelesu kat iolls..haha...

Macam member ofis k.fiezz ni, dulu masa first preggy dia alami macam k.fiezz alami ni...keluar darah masa kencing & nipple sakit...cuma bezanya dia alami yang darah keluar masa buang air kecik tu, lepas dia dah tahu preggy...so dia terus pi jumpa Dr..tapi nak scan pun tak nampak lagi..kalau scan pun size kecik..besor biji kacang tu je...Dr cuma bagi Duphaston untuk kuatkan rahim...K.fiezz ni tak tahu la preggy ke idak sebab tak check upt lagi...duk ingat harini nak check la..eh..sekali dia bagi klu malam tadi..tak jadi la...

Yang kawan k.fiezz pi jumpa Dr sebab alami pendarahan sikit tu, Dr explain baby baru nak menempel jadi lebihan darah ditolak keluar...k.fiezz penah baca gak pasal ni..kalau pendarahan ni untuk 1-3 hari je...dan kuantiti darah tak banyak...

Kes k.fiezz ni tak tahu la..kita tunggu dan lihat..tapi harapan cam tipis je baby dust..haha..tak pe la positif..positif...belum sampai rezeki lagi, Allah nak bagi baby menempel kat dalam rahim k.fiezz ni...

Doakan di bulan Ramadhan nanti, k.fiezz berjaya pregnant...Aamiin...

You Might Also Like

10 Comment

  1. Amin InsyAllah jangan putus DOA kak fieza

    ReplyDelete
  2. Aamiin... Insyaallah. Ada rezeki tu nanti. Doa, usaha Dan tawakal. Mana tau dapat kembar terus. Tak mau stress-stress tau.

    ReplyDelete
  3. InshaAllah amin ya rabbal alamin...semoga ada rezeki Ramadhan ni bergelar mommy-to-be

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah, moga ada rezeki kak... simptom akak macam kawan anis yang baru je pregannt bulan lepas. Hee

    ReplyDelete
  5. Semoga akak dapat baby nanti InsyaAllah aammin

    ReplyDelete
  6. In shaa Allah kak fiez rezeki tu akan datang juga. Saya doakan yang terbaik untuk akak

    ReplyDelete
  7. InsyaAllah...pasti ada rezeki nanti Fieza..semoga doa Fieza utk preggy bulan Ramadan nanti termakbul ya

    ReplyDelete