Total Pageviews

Satu Dos Zentel Untuk Masalah Kecacingan

16:15

Euwwww..ubat cacing..geli kan..geli tak imagine dalam badan kita yang ada cacing..haha..kalau ada la..selalunya semua orang mesti ada sebab cacing ni boleh masuk dalam badan kita melalui makanan terutama bahan mentah macam sayur tak dibasuh dengan elok..

so untuk elakkan masalah kecacingan ni, bukan kanak-kanak je kena makan ubat cacing..kita yang dewasa pun sama..

k.fiezz dulu tatut gak makan ubat cacing ni..duk terbayang la, keluar seketul2..lagi la euwwwww..jahat tak imaginasi k.fiezz ni..even dah penah makan 2 tahun lepas?apa 2 tahun lepas?tahu tak kita digalakkan makan ubat cacing setiap 6 bulan sekali..ni dah 2 tahun baru k.fiezz makan balik..dah beranak pinak cucu cicit piut cacing dalam badan..haha...

sedar dah berketurunan cacing dalam badan, baru la k.fiezz cari balik ubat Zentel untuk bunuh cacing-cacing dalam badan ni, hah...geli pun geli la uolls..redha je kalau keluar seketul-seketul..imaginasi je la..hakikatnya idak pun..once dah makan ubat ni, dia akan hancurkan semua cacing dalam badan..so kita poo poo macam biasa je...masa beli si Zentel ni siap tanya ngan staff farmasi tu, cacing tak keluar seketul2 kan?dia jawab 'aiyakkk..kalau keluar sekor2,kan semua pun tak mau makan ini ubat cacing'..haha..betul gak dia cakap tu..

dan jangan risau, idak pun..lepas makan..nanti poo poo macam biasa je...cacing dah dibunuh atau dihancurkan oleh ubat zentel ni..

www.fiezasani.xyz

ubat ni ada 2 jenis untuk dewasa..satu jenis tablet ni..satu lagi jenis cecair..yang tablet ni  harga dalam RM11++ & jenis cecair RM13++..next time k.fiezz nak beli yang jenis cecair..k.fiezz ni benornya tak leh makan ubat tablet ni..takut terlekat kat tekak..haha..jadi lenkali beli yang jenis cecair je la..senang..gulp gulp je..

Napa Makan Ubat Cacing?

K.fiezz syak ada simptom kecacingan..sebab kat muntot macam rasa menda gerak-gerak..Dulu masa 1st time k fiezz nak makan ubat cacing ni, k.fiezz ada google, kalau macam tu simptom kecacingan..adeh..laju-laju check kat blog ni, bila k.fiezz ada makan ubat cacing..tahun 2016..adeh..dah 2 tahun tak makan..patut la pun...

Perlu Ke Makan Ubat Cacing << Baca kat link merah di atas >>

so moh la makan ubat cacing...

alhamdulillah lepas makan, tak ada rasa geli-geli tu..tapi ni kena repeat lagi setiap 6 bulan..jadinya untuk reminder, tulis kat blog..senang nak rujuk..hehe..

Cara Makan - Dalam satu kotak ni ada 2 tablet..so amik 2 biji sekali..Kalau beli yang jenis cecair, pun sama..habiskan satu botol...makan/minum ubat cacing ni sebelum tidur...

Simptom Lepas Makan - Insyallah tak ada effect yang teruk pun..cuma lepas makan, boleh rasa macam cacing-cacing melawan bertarung dengan ubat ni..boleh rasa gerakan dalam badan..haha..k.fiezz la..orang lain mungkin lain effect dia..

dan yang penting, tak ada la keluar seketul2 cacing..so poo poo macam biasa...

You Might Also Like

3 Comment

  1. Saya pn amek zentel, tp perut ok je lps mkn hehe. Cuma ada, rasa nk muntah mual je la

    ReplyDelete
  2. pernah juga bercadang nak ambil sebelum ni. boleh cuba ni

    ReplyDelete
  3. hhahaha CT rasa semua orang takut cacing tu keluar idop2 hahaha.. memang takut nak makan sebab tu la. tapi idoook pun. cuma kan.. CT penah baca.. ada ibu ni dia sampai kena tarik cacing tu keluar kat anak dia. aiyoo itu seram sket la.. tatau knapa dia cemntu..

    ReplyDelete