Total Pageviews

Bombolini Yang Lembut Dan Gebu

12:40

K.fiezz ni ketinggalan sikit tau pasal menda2 hot macam bombolini ni..nama dia ni pun, k.fiezz baru tahu semalam lepas beli kat pasar tani..member ofis yang bitau..cuma k.fiezz tahu memang bombolini ni ada jual kat pasar tani area pejabat k.fiezz ni..

cuma nak beli bombolini ni, kena turun awai..kalau time k.fiezz turun selalu dah SOLD OUT..amboi laku benor..sedap sangat ke bombolini ni..

BOMBOLINI ? APA ni?

k.fiezz panggil donut je walaupun kat tengah dia tu tak ada lubang cam donut biasa..semalam baru k.fiezz tahu nama dia BOMBOLINI..so meng GOOGLE la cari info pasal BOMBOLINI ni..

Asal dari Italy, patut la nama dia kemain...Dalam kategori donut gak & sejenis pencuci mulut..Cuma ejaan dia BOMBOLONE kat Itali..Sampai Malaysia, tukar ejaan jadi BOMBOLINI...Sejenis donut atau pencuci mulut yang ada filing atau inti kat bahagian dalam dia..

PERASA BOMBOLINI

Semalam masa beli kat pasar tani, banyak gak flavour dia tengok dari bekas yang ada kat situ..tapi tapi masa k.fiezz nak beli ni, cuma tinggal perasa kastard, blueberry, coklat..perasa lain dah abis...selain dari bombolini ni, ada juga donut biasa yang berlubang kat tengah tu perasa coklat...

HARGA?

RM1.50 sebiji..beli 5 biji RM7.00..ni kat area p.tani ofis k.fiezz yea..tempat lain, tak pasti la plak harga dia lebih mahal atau murah...

www.fiezasani.xyz

Amik 5 biji...3 bombolini (filling 2 coklat + 1 blueberry)..2 donut coklat yang biasa...

SEDAP KE?

www.fiezasani.xyz

Hah ni yang jadi persoalan sebab selalu bila turun je kat pasar tani ofis k.fiezz, bombolini ni SOLD OUT weiii..SOLD OUT..kadang gerai dia pun dah tutup time k.fiezz turun..cepat benor laku..So semalam kebetulan masa turun, nampak 'eh..ada lagi la donut' ni..kita try beli..tengok sedap ke idak?

Dah petang sikit baru k.fiezz amik satu, nak makan sebab laporrr..hehe..allah, memang sedap la citer dia..belah dalam dia tu inti coklat  boleh tahan gak isi dia...ingatkan sikit inti dia, upenya boleh tahan gak la...tekstur dia gebu, lembut..bila gigit tu terasa kelembutan dia, pas tu tergigit plak inti dia, jadi bila dah bercampur dalam mulut, fuhhh layan..Nasib ingat nak bawak balik rumah,kalau tak..mau 5 biji tu k.fiezz yg abiskan kat ofis...haha

No wonder la ramai benor orang beli...n sold out je tiap kali turun kat p.tani tu...memang terbukti sedap..

Semalam masa makan tengahari, k.fiezz try google..ingat nak cuba buat sendiri bombolini ni..konon la kan..haha..sekali tengok cara dia buat..mak aih..tak pe la..beli je la...k.fiezz ni kalau menda simple, tak banyak citer, rajin la nak buat..kalau renyah sangat..sokay..aioll rela beli..

You Might Also Like

5 Comment

  1. Hehehe ini rupanya bomboliii ..CCL pernah makan ..ingatkan donut diorang upgrade letak flavour kt dalam

    ReplyDelete
  2. alamak ..kita dah demok2 macam donut nih..kena tutup mata laaa bila orang duk ngajak pergi kedai donut viral lah apa lah..huhuhuh..tapi nampak sedap sangatt

    ReplyDelete
  3. kat tempat mrs pip tiada la org nak jual ni, tapi kalau pergi KK, pernah beli kat bakery ... laaaa mrs pip panggil donut ja benda ni, rupanya ada nama lain, hehe. tq share nama donut cenggini ...

    ReplyDelete
  4. oo..donut ada inti rupanya..hihi

    ReplyDelete