Total Pageviews

Banyak Khasiat Rupanya Rose Bud Tea + Daun Stevia

16:36

Sedap ke?penah la nampak sebelum ni orang duk minum air putik bunga ros atau dalam bahasa omputih nya rose bud tea tapi k.fiezz tak ada la tergerak hati nak cuba ke apa...macam ku was was je nak minum bunga..haha...

semalam sorang ofismate k.fiezz bagi cuba rose bud tea + daun stevia kering ni...k.fiezz macam errr..nak ke tak..nak ke tak..

eh..cuba je la kan..k.fiezz minum ni, rose bud tea + stevia yang kawan k.fiezz beli kat Jonker Street, Melaka..tka tau la dia melawak ke apa...tapi tue la yang dia cakap..

SEDAP ke IDak Rose Bud Tea + Stevia Kering ni?

Was was tau nak minum air bunga ni..haha...boleh minum ke..walaupun ramai je orang share, tetap la k.fiezz ni was was..tapi tahu la bunga ros tu ada je orang makan kelopak dia..penah nampak..untuk cantik katanya...banyak khasiat pun ya jugak..tapi jangan la tanya khasiat makan kelopak bunga ros tu apa..k.fiezz tak google..sebab k.fiezz idak la nak try makan kelopak bunga ros..haha...

Jom la minum putik bunga ros je...mai secawan...

www.fiezasani.xyz

Bila dah minum, eh sedap rasa dia..manis2 dari daun stevia dan rasa teh ros tu idak la kuat sangat..mild je rasa dia...okey la boleh tahan rasa dia..dalam bahasa mudahnya, boleh lalu kat tekak k.fiezz ni...

www.fiezasani.xyz

Cara Bancuh -

Campuran beberapa kuntum rose bud + beberapa keping daun stevia kering...buh air panas..biarkan dalam 10 minit..agak2 suam, boleh minum...dap dap rasa dia..k.fiezz boleh masuk dengan rasa dia...

okey, mana nak cari rose bud ni..haha..nak cantik..nak sihat...

Sebelum nak minum ni, k.fiezz usya kat google kelebihan atau khasiat rose bud tea ni..

KHASIAT/KELEBIHAN ROSE BUD TEA - 

  1. Bagus untuk kecantikan kulit
  2. Memberi ketenangan emosi (mengawal hypertension atau tekanan darah tinggi).
  3. Membantu proses penghadaman.
  4. Hasil kajian menunjukkan haruman rose bagus untuk menguatkan daya ingatan.
  5. Meredakan sakit tekak.
  6. Menyejukkan badan (bagus ketika demam dan selsema).
  7. Bagus untuk awet muda.
  8. Mengelakkan sembelit
  9. Membantu menghilangkan sakit kepala dan pening.
  10. Memberi tenaga (menghilangkan keletihan)
  11. Membantu menangani cirit-birit.
  12. Membantu melegakan period pain (senggugut) dan melancarkan kitar haid.
  13. Mengandungi vitamin A, B3, C, D dan E.
  14. Meredakan kebimbangan dan kemurungan (anti-depression)
  15. Mencegah bau badan dan mulut.
  16. Mengandungi flavanoid yang bagus dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular (tekanan darah tinggi, kencing manis dan obesiti).

When is the best time to have Rose Bud Tea?

Rosebud tea is a perfect daily drink - When looking at the benefits that you get from rosebud tea, there is nothing to worry, you can take it as a regular daily drink.
When you suffer from cold and flu – Rosebud tea is a renowned home remedy for a sore throat and all other common cold and flu symptoms due to the vitamin C content.
When you have digestion problems – the rose tea can help to resolve some common digestion problems such as diarrhea and constipation as it is a natural detoxifying agent.
When you suffer from menstrual pain – For ladies who love roses, it would be great news to know that roses are one for the common remedy for menstrual cramps and have zero side effects.
When you need to calm down – This beverage can calm your mind, reduce stress while improving your mood, and treat other anxiety and depression symptoms. Moreover, it will ease your mind and help you get a good night’s sleep.
When you need help with urinary tract infections – As most of the other herbal beverages, the Rosebud tea too can help you to control and relieve urinary infections and symptoms. This tea is a natural diuretic thus it enhances the urination. 
Info ni dalam bahasa inggeris, k.fiezz dapat dari >> rosedose.com

PENGAMBILAN ROSE BUD TEA untuk Release Stress

Time google info pasal teh bunga rose ni, ada terbaca kat dua blog yang cerita pasal pengambilan teh bunga ros ni untuk relaxkan kita dari stress..bagi tenangkan hati gituuu..kurangkan tekanan darah tinggi..ni info yang k.fiezz baca dari blog-blog...Kalau tanya  testimoni k.fiezz yg minum secawan ni semalam, besa je..Cuma memang rasa gembira je semalam..haha..idak la nak marah-marah orang..eh..idak la k.fiezz ni hari2 asyik nak marah pulak..kebetulan semalam mood k.fiezz okey je...mungkin rose bud tea + stevia ni membantu mood k.fiezz ceria je..

Selain dari kurangkan stress ni, k.fiezz macam tertarik pulak nak cuba rose bud tea ni sebab k.fiezz ada mengalami beberapa masalah yang berkaitan period pain, keletihan...dah meningkat usia ni, cepat letih uolls...

nak kena cari rose bud ni..hehe 

Korang ada experience minum rose bud tea ni, meh la share testimoni..

You Might Also Like

6 Comment

  1. haritu pernah beli rosebud tea ni, mula mula seronok nak minum last last expired gitu je hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa.. Awat x konsisten.. Akak ni selalunya, insyaallah bila dh cuba, mmg habis kan. Klu serasi, repeat...

      Delete
  2. nak dapatkan kat mana?rasa nk cuba jgk la..:)

    ReplyDelete
  3. banyak khasiatnya
    tak pernah cuba lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun first time cuba. X tau byk plak khasiat dia..

      Delete