Total Pageviews

Sweet Make Up Look With Althea

23:17

Halah halah k.fiezz..kemain mekap2 bagai..maklum la ai dah lama suka mekap-mekap ni..tapi dulu tak ada sapa nak guide..pas tu nak beli barang-barang dia, rasa cam tak gheti..ni utk apa..tu utk apa..blurrr bila ngadap menda-menda untuk conteng kat muka ni..

tapi sejak-sejak k.fiezz dah terjebak dengan www.althea.kr ni, ai tak segan2 nak beli barang mekap kat situ..siap dengan detail dia bagitau apa kegunaan setiap barang..lagipun sekarang ni zaman IG & You Tube..melambak tutorial mekap...so boleh la tengok video-video mekap tutorial kat IG ataupun you tube...senang..

MAKE UP BOX ALTHEA

so baru ni k.fiezz shopping barang-barang mekap di Althea...complete satu set..Antara barang-barang dalam Make Up Box Althea ni 

Skin Relief spot gel
Etude house drawing eye brow
Flawless creamy concealer
Petal velvet powder << Set Petal Velvet >>
Eye pallete sunrise moonrise BCL x Althea
Lovely me : ex pastel cushion blusher
Luxe gel eyeliner
Spolight eye glitter
Watercolor cream tint

Semua barang ni ada yang k.fiezz baru dapatkan dari Althea..dan ada yang memang dah ada dalam koleksi k.fiezz..kata dah terjebak dengan mekap..kena la ada koleksi..gitewww konsepnya...

APA ADA DALAM MAKE UP BOX ALTHEA?

www.fiezasani.xyz

Ni barang-barang yang ada dalam make up box althea, koleksi terbaru k.fiezz...meriah dak?

www.fiezasani.xyz


Eye Pallete ni, kolaborasi antara selebriti terkenal di Indonesia, 
Bunga Citra Lestari (BCL)xAlthea

Warna-warna dia cantik..Boleh guna untuk mekap daytime & night time....korang boleh pilih untuk  glitters, shimmers & mattes..Yg penting, senang nak apply pada kelopak mata kita...Untuk blend / mix pun boleh..kalau yang reti mekap-mekap ni, mesti lagi kreatif hasil mekap dengan eye pallete Sunrise Moonrise ni..k.fiezz tak berapa terer sangat..boleh la boleh la hasil dia...

Berita baik untuk korang yg terawal nak dapatkan eye pallete ni, boleh gunakan kod BCL30 (30% diskaun + FREE SHIPPING)...

www.fiezasani.xyz


Ni untuk korang yang ada masalah jerawat & nak tutup jerawat sebelum apply make up bagi melegakan dan merawat jerawat dari kotoran luaran atau bahan kosmetik yang digunakan..

Mengandungi tea tree oil, centella & pine leaf extracts..Memberi efek kulit licin, dilindung & perfect untuk apply make up...

Warna dia jernih & cara guna, letakkan sikit di tempat yang berjerawat..dan biarkan selama 5 minit atau sehingga kering sebelum mula mekap..

www.fiezasani.xyz


Yang ni kan, bau dia serius wangi & sedap..haha..sedap macam nak makan..ada 4 variasi warna & keempat-empat dia, warna jenis menyerlah & terang..kalau nak pakai lite-lite pun boleh jugak, kena adjust sikit...pakai ni yang k.fiezz perasan, tahan lama..even makan atau minum, warna tu masih ada lagi...dan dia tak mengeringkan bibir..Kalau nak bawa keluar jenjalan/travel pun boleh sangat sebab saiz dia comel..tak makan space yang banyak dalam beg..

4 warna pilihan 

#01 Plum Cream
#2 Strawberry Cream
#3 Peach Cream
#4 Maroon Cream

Sekarang ni ada promosi satu set (4 warna ) dapat 10% diskaun & beserta special gift box...

www.fiezasani.xyz


Ni kalau korang ada masalah parut jerawat, mata panda & nak cover up supaya nampak cantik bila mekap..sila guna Flawless Creamy Concealer ni..dia berfungsi untuk melembapkan & bagi efek mekap kita tahan lama sepanjang hari supaya nampak muka fresh..

yang ni betul sangat..macam k.fiezz ada mata panda, suka tidur lambat..hehe..pas tu suka mekap..kalau tak tutup kat part mata panda tu, nampak tak cantik..ketara mata panda yang tak cukup tidur tu..tapi dah touch up dengan Flawless Creamy Concealer ni, terus nampak flawless gituu...korang boleh tengok kesan flawless creamy concealer ni sampai ke petang atau tengahari, dia tak pecah2 dan warna maintain...

ada 4 warna pilihan 

#01 Vanilla
#2 Ginger
#3 Honey
#4 Mocha
www.fiezasani.xyz


Ni macam eyeliner cuma dia jenis shining2..so lepas guna eyeliner, nak top up pulak SpotLight Eye Glitter ni, pun boleh..nak bagi kesan glamor gitu..k.fiezz kadang suka gak tambah Spotlight Eye Glitter ni...cuma satu je, nak pakai ni kena sabar sikit tau..dia pedih..haha..beauty is pain kata orang putih..tapi dia idak la pedih benor...manja-manja je...

Cara guna - korang boleh rujuk tutorial k.fiezz kat bawah ni..

Video bawah ni ada 3 versi..hat panjang kat You Tube..Sederhana - Facebook & nak pantas - Instagram..pi la terjah mana-mana yang korang nak tengok...cuma yang kat You Tube, full video la & kelajuan video, tak laju macam kat IG..so korang boleh tengok step by step dengan lebih detail...

Tutorial Make Up menggunakan barang-barang Althea



Hasil sebelum n selepas.. Okey ke idak? 
Pilihan k.fiezz kalau main mekap2 ni, mesti yang jenis sweet-sweet semanis gula gitu.. Haha.. Korang plak? 

Kalau korang berminat mana2 item Althea ni, cuma klik kat setiap link nama item (warna merah).. 



You Might Also Like

4 Comment

  1. halah..halah..cantik nya dia..pandai fieza makeup..:)

    ReplyDelete
  2. meriah betulkan kotak make up Althea ni..memang complete la nak makeup lepas ni

    ReplyDelete
  3. suka la tgk Eye Pallete Sunrise Moonrise

    ReplyDelete
  4. nampak mmg dah biasa guna mekap.. hasilnya cantik... nampak lagi muda :))
    nampak sweet seperti semanis gula gitew T_T

    ReplyDelete