Total Pageviews

Buat MyKad Setengah Jam Dah Siap Di UTC Sentul

12:11

Sebabkan nak buat pas perjalanan tanpa had My100 ni, k.fiezz buat MyKad baru..haritu sebelum nak buat, tanya kat kaunter LRT, kena guna MyKad baru ke atau yang lama..So staff tu inform nak MyKad baru yang hat ada 2 gambar tu...

Gigih la mr hubby & k.fiezz ke UTC Sentul hujung bulan 12 haritu...kebetulan hujung bulan 12 tu, k.fiezz cuti..tak ada bercuti ke mana-mana pun..ada je duk umah...pi kerja pun ramai yang cuti..bosan weeiii duk kat ofis, tak ada kerja..bos pun cuti..haha..k.fiezz cuti je la..padahal tak ada buat apa kat rumah...

Buat MyKad Di UTC SENTUL


www.fiezasani.xyz

So haritu pi ke UTC Sentul ni nak buat MyKad baru...kena bayar RM10.00..reason tukar, k.fiezz cakap nak tukar alamat..memang nak tukar alamat pun..MyKad lama, guna alamat masa kat Bangsar..lama dah tu...Ni dah duk kat tempat lain..jadi kita update la ikut alamat terkini...

LAMA TAK PROSES BUAT MYkad Di UTC

to be honest tak lama pun..dalam masa sejam..setengah jam pertama tu untuk ambil no, isi borang (reason untuk tukar mykad),tunggu giliran semula, lepas nombor dah dipanggil staff JPN akan update rekod baru dalam sistem, buat bayaran, tunggu giliran untuk ambil gambar & setengah jam berikutnya proses tunggu MyKad siap...sementara nak siap tu, boleh la pi makan ke apa..kat tingkat 2, ada tempat makan...tapi masa kitaorang pi haritu, banyak tutup..jadi la makan waffle lapik perut sbb lepas buat MyKad ni, kitaorang baru pi makan berat sikit sekali mr hubby ada meeting ngan kawan-kawan gamers dia...

Dan dalam masa setengah jam, MyKad pun SIAP...

Orang memang ramai tau kat UTC ni tapi no worry staff-staff yang menjalankan tugas, bergerak pantas...nombor pun cepat je dipanggil...

HASIL MyKad

Gini la ghupe MyKad baru k.fiezz..adeh..beria ai set rambut cecantik & pakai mekap sikit..tapi dalam MyKad, ghupe gini hasil gambar dia..haha..sabar je la..


www.fiezasani.xyz


tak kisah la kan..selalu mmg gitu pun gambar kat IC, mmg errrr...yang penting, MyKad yang merangkap Pas Perjalanan Tanpa Had My100 k.fiezz...

idak la mr hubby eksen kan, MyKad dia boleh guna untuk  T&G..sebab dia tukar tahun lepas lagi MyKad..Cip kat MyKad sebelum ni ada masalah..selalu tak boleh baca kalau pi mana-mana untuk urusan yang perlukan MyKad...

so korang MyKad baru ke lama?haha..haha..motip sangat kan nak eksen...


You Might Also Like

4 Comment

  1. Bila baca entri ni .teringat pulak nak tukar address baru kat ic ni

    ReplyDelete
  2. cadang nak tukar jugak mykad baru pasal MN punya masih yang satu gambar tu..nanti lah cari satu tarikh baru buat

    ReplyDelete
  3. Memang cepat kalau berurusan dekat utc. Sy dulu tukar kat sana juga

    ReplyDelete