Total Pageviews

Aiskrim Oreo, Baru Ke?

15:45

Haritu ternampak Sha share aiskrim Oreo tapi jenis hat batang punya tu..kebetulan baru ni k.fiezz pi ke MyNews.com area rumah k.fiezz. Mula masuk kat sini nak cari pek ayam kisar segera tu...sekali tak ada daaa jual kat situ..pi kat bahagian aiskrim..so pi tengok dalam box aiskrim ada tak aiskrim yang best..

Eh sekali ternampk aiskrim Oreo ni..okey, 1st time tengok aiskrim oreo cam ni...tak pernah jumpa plak kat tempat lain sebelum ni..eskrim baru kah?sorry tak tau..ketinggalan sikit k.fiezz ni...

Saja buka entry sha yang aiskrim oreo ni.tengok lain plak..sha punya tu jenis aiskrim oreo hat batang..hat ni jenis kon..tak pe la, amik je la..beli 2..satu untuk k.fiezz, satu untuk adik ipar. harga RM3.30 kalau tak silap k.fiezz...

Balik rumah, k.fiezz tak terus makan..nak mengerjakan segala bahan basah yang baru beli dari NSK..

Adik ipar k.fiezz yang makan dulu..tanya dia 'manis tak?'..kata dia tak manis..cuma kat bahagian coklat belah bawah tu je la, manis...

Setel menyiapkan bahan-bahan basah yang baru beli tu, baru k.fiezz cuba plak aiskrim Oreo ni...

and guess what...

tak manis sangat..just nice ikut pada tekak k.fiezz la..ataupun k.fiezz kuat manis ke?harap tak la..sebab k.fiezz ni dah cuba kurangkan menda-menda manis ni lama dah..so kenkadang makan menda manis, k.fiezz boleh rasa hat yang memang manis meleting..atau sesedap rasa...macam haritu k.fiezz pi Melaka..otw balik tu, kan kitaorang masuk ke bandar dihilir melaka nak cari buah tangan, ada nampak MC Donalds kat area Dataran Pahlawan tu..saja k.fiezz singgah nak beli sundae coklat dia..heh, sekali makan..manis meleting benor..serius manis..tanya mak mertua k.fiezz, mak mertua pun cakap yang sama...

jadi sejak-sejak dah kurang minum/makan menda manis ni, deria rasa k.fiezz ni boleh beza la yang mana hat manis benor..mana yang so so je...

www.fiezasani.xyz

Untuk aiskrim Oreo ni, untuk deria rasa k.fiezz okey la...dan sedap...ada rasa oreo tu...bila dah abis aiskrim dia, duk ratah pulak kon tu, belah dalam dia ada coklat ..memang layan la....cuma coklat tu je manis..sesekali okey la layan menda manis-manis camni...hehe..#cheatday gitooo..


www.fiezasani.xyz

Berbaloi tak dengan harga dia RM3.30 tu..berbaloi la dengan rasa dia...sedap..
pencuci mulut lepas makan..hehe

Kalau korang ada yang dah rasa gak, aiskrim oreo meh share rasa dia..manis ke idak?sedap ke idak?tinggalkan kat ruang komen bawah ni...

You Might Also Like

11 Comment

  1. Tak mencuba lagi...ada jata manis...bagi kak fiezz tsk ya..wah kena cuba ni..

    ReplyDelete
  2. eskrem kegemaran Dida ni...eh sebut pasal dida.rindu plak kat dia..hahahaha

    ReplyDelete
  3. Ala.. Oreo ini tak pernah nampak la pula.. Ke tak perasan..

    ReplyDelete
  4. wah nak cariiii tak pernah nampak pulak sebelum ne

    ReplyDelete
  5. dulu makan cornetto oreo tu masin, yang ni tak try lagi

    ReplyDelete
  6. ada nampak aritu...tp xsempat beli hehehe

    ReplyDelete
  7. Alamak dah pergi mydin tadi beli aiskrim rainbow je..Lupa plak nak beli ice cream oreo ni

    ReplyDelete
  8. yg ni die punya part kon aritu mcm tk crunchy mcm lemau...eskrem oreo tu okla....nanti nk cr yg jenis aiskrim oreo yg batang plak

    ReplyDelete
  9. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan.. done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete
  10. yang jenis sha beli tu sha baru tau harga dia 4.00+++ kahkahkah jenis beli tak tengok harga, main bayar je. pastu check balik peh mahal! baik beli jenis kon murah sikit

    ReplyDelete
  11. ehhh tak nampak pun kat KK lagi.. alahai~ craving pulak!

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete