Total Pageviews

Dye Seluar Yang Terkena Lunturan Warna..

22:07

Adeh.. Tak belajar dari kesilapan tau k.fiezz ni.. Haritu dh kena pi rendam baju dalam baldi yg bersekali dengan baju turun warna.. Udah kena satu baju yg k.fiezz baru beli.. K.fiezz tak pasan masa tu, ada satu baju k.fiezz dalam baldi tu jenis turun warna.. Jenuh la cari penyelesaian camne nak buat dengan baju tu.. Dah la baru beli..


Kali ni kena lagi.. Seluar plak.. Dah la seluar kesayangan.. Huhu.. Masa kena tu, duk pikir nak buang je.. Sakit hati, sakit mata tengok bila seluar kesayangan jadi macam kat bawah ni..

Lepas tu k.fiezz saja google camne nak buat pakaian yang terkena warna camni.. Solusinya, boleh dye kan pakaian kita yang terkena lunturan warna dari pakaian lain.. Mencari  la plak kat mana boleh beli dye pakaian ni.. Dan terjumpa kat shopee ada jual..mur mur jeee

Dye pakaian 

So k.fiezz order dye dengan pemati dye.. Ada dua item la k.fiezz beli ni.. Satu pewarna & satu lagi pemati warna. Dye ni k.fiezz beli dari shopee, harga RM5/setiap satu + postage RM8..

Projek mewarnakan seluar

Dye yang ditunggu2 dah selamat sampai.. Harap2 menjadi la..

www.fiezasani.xyz

Tadaaa.. Hasilnya seperti di bawah....


www.fiezasani.xyz

Alaaa.. Tak baper sangat.. Masih nampak warna yg terkena kat seluar ni.. Warna asal seluar ni, kelabu gelap. K.fiezz amik dye, kaler hitam..

Tak tau la nak guna ke nak buang seluar ni.. Gewam sangat.. Salah sendiri pun.. Kalau nak guna pun, k.fiezz kena cari baju yang labuh & tutup bhg muntot sebab warna yg turun tu kena kat situ.. Huhu...

You Might Also Like

5 Comment

  1. boleh jer guna lagi seluar tu, pakai dengan baju ala ala kebaya pun molek juga ...

    ReplyDelete
  2. pernah sekali dua jadi macam nie , nasib lah baju tu pakai duk rumah je , tak adalah nak sedih sangat...

    ReplyDelete
  3. ada jugak nampak kat twitter pasal produk ni, nak beli tapi malas nka buat :3

    ReplyDelete
  4. CCL pernah guna dye baju nih , celup baju blazer yang dh luntur warna.. Nak tukar blazer sayang sbb boleh pakai lagi, celur3 je dalam dye hahhh look difference sangat

    ReplyDelete